De 7 Make-up Producten die ik Dagelijks Gebruik

Ik ben nooit echt een make-up meisje geweest, maar ik draag al wel sinds mijn tienertijd vrijwel dagelijks basis make-up. Vakanties en luie weekenddagen daargelaten 😉 Nu had ik voorheen een veel grotere hoeveelheid make-up producten. Maar sinds my minimalism days heb ik daar een eind aangemaakt. Je kon erover lezen in een eerdere blogpost. Nu gebruik ik alweer een halfjaar ongeveer dezelfde producten. En vandaag schrijf ik over hoe dit bevalt.

 

We gaan van verbouwingen naar make-up routines. En ja, het valt allemaal onder minimalisme!

Glam Bronze

Ik ben geen fan van foundation en BB creams enzo. Ik heb het meermaals geprobeerd, maar it’s just not me. Ik los het op door mijn (soms wel héél witte) gezichtshuid licht te poederen met een bronzer. Hiervoor heb ik ‘Glam Bronze’ in kleur Golden Cinnamon van L’Oreal. Ik heb ‘m al jaren. Geen idee meer wat ‘ie gekost heeft en waar ik ‘m gekocht heb. Hij komt in een plastic container met spiegeltje en waaiervormige applicator.

Volgens de verpakking mag ‘ie maar 24 maanden open blijven, maar ik zie niet in waarom ik het weg moet gooien als ik er nog dagelijks plezier van heb. Foto rechtsonder.

[edit]: whatdoyouknow! Hij is nog steeds te koop!

Skin Tint

Dit is voor mij de uitvinding van de eeuw; de reflecterende ‘Feeling Younger’ Skin Tint van Lush. Niet goedkoop (€ 15,95 voor 20g), wel gaaf. Bovenop mijn dagcrème gaat, op het stukje onder mijn oog en boven mijn jukbeenderen een ‘swoesj’ van deze crème. Het geeft een prachtige glans en highlight het deel lichtjes, waardoor je een stralendere oogopslag krijgt. Vegan en proefdiervrij.

Leuk detail: op de onderkant van het glazen potje staat door wie het product gemaakt is en wanneer. Ook staat er een houdbaarheidsdatum. Foto linksonder.

Mascara

Deze mascara heb ik vorige week gekocht, nadat de vorige (van Yves Rocher) ruim een halfjaar was meegegaan. Die van Yves vond ik eigenlijk niet geweldig, maar ik heb hem toch opgebruikt #zerowasteenzo 🙂 Deze ‘Luxurious Lashes‘ van Kiko is echt 5-sterren waard. Vriendelijk geprijsd. Fijn borsteltje – maakt je wimpers iets zwoeler. Proefdiervrij. Geen spinnenweb-ogen, de haartjes worden mooi gespreid. Ik ben ook weer voor zwart gegaan, waar ik voorheen donkerbruin had. Het geeft je ogen gewoon wat meer body. En de gouden verpakking is ook wel ❤ Foto rechtsboven.

Eyeliner

Ik heb er al heel wat geprobeerd, maar deze felt-tip (‘Ultimate Pen Long Wear Eyeliner‘) van vind ik gewoon het fijnst werken. Yves Rocher heeft er ook eentje – die had ik vorig jaar – maar die was helaas snel op. Deze kost en je brengt er in één keer een mooie lijn mee aan. Foto rechtsboven.

Oogschaduw

Voor mijn dagelijkse make-up gebruik ik twee kleuren: een poederroze (45) en een lichte champagnekleurige (60) van Kiko. Je merkt, ik ben wel een beetje fan van Kiko geworden. Ik vind de kleuren mooi, ze blijven lang goed. Het doosje vind ik echter niet zo geweldig. Hij opent vrij zwaar en als je ‘m laat vallen is het doosje en de make-up rijp voor de prullenbak. De eye shadow is nat en droog te gebruiken, maar eigenlijk merk ik weinig verschil. Foto linksboven.

Blush

Nog steeds in mijn bezit is de blusher van Yves Rocher in de kleur Rose coquelicot. Nog steeds te koop voor € 14,50 (maar er is vaak korting mogelijk, vaak wel 50%). Ik zal ‘m waarschijnlijk niet opnieuw kopen, omdat dit merk niet 100% proefdiervrij is, maar deze blush doet wat ‘ie moet doen. Hij is wel vegetarisch, zit in een simpel, plastic containertje en geeft een mooie, zachte kleur af die goed blendt. Foto linksonder.

Overig

Mijn verdere make-up collectie bestaat nog uit een handvol items die ik alleen gebruik bij een feestje of bijzondere gelegenheid. Misschien komt daar later nog een blogpost over.

Hoeveel en welke make-up items gebruiken jullie dagelijks?

xAnja

Meer lezen?