House Tour | Binnenkijken (3)

In deel 1 en 2 van de House Tour schreef ik dat we ergens dit jaar een nieuw huis zullen betrekken. Daarom wil ik in de komende tijd (voor de verhuisdozen zich opstapelen) een aantal mooie, goede foto’s maken van de bijzondere plek waar nu ons bed staat.

Kijk hier deel 1 van de House Tour terug.
Kijk hier deel 2 van de House Tour terug.

Wie de eerste twee delen van deze binnenkijker al heeft gezien, weet dat we nu in een tot woning verbouwde timmerfabriek wonen. Oude kasten zijn omgebouwd tot toilet- en badkamerruimtes en de twee voormalige kantoortjes zijn nu slaapkamers. In de grote woonruimte zitten twee verdiepingen, met een deel voor de keuken op de begane grond. Vandaag foto’s van dit deel; de minst minimalistische ruimte.

Aan de voorzijde staat een antieke werkbank die uit een boerderij in Frankrijk komt. Naar verluidt is ‘ie meer dan 110 jaar oud en zijn er later delen aan toegevoegd. Er zitten nog twee bankschroeven aan, eentje zie je aan de voorkant. De kast links bevat kookboeken, glaswerk en een paar kleine items die belangrijk zijn, zoals de antieke roze-rode kopjes: familie-erfstukken.

Het schilderij boven de werkbank is gemaakt door mijn schoonmoeder, die kunstenaar is. Lamp via Marktplaats, ik geloof dat ‘ie origineel van Ikea is. Op het prikbord (geboorte)kaartjes, huwelijksaankondigingen, polariods en andere herinneringen.

De boomstam is een ‘projectje’ van mijn vriend, als het goed is wordt het ooit een lamp 🙂 Poster met boekenkast-print van Plint. De antieke weegschaal was een cadeau van mijn ouders. In de bakjes liggen dingen zoals het pasje van mijn fitnessabonnement. Linksonder een rode met witte Mini, zo eentje rijd ik zelf. Meditatiebelletjes een souvenir uit Myanmar.

De ‘moderne’ elementen zijn hier en daar best goed weggewerkt in dit oude pand. Zo zitten de lichtknoppen verstopt in deze stalen H-balk.

Als je verder loopt, kom je in het deel van de keuken. Dit ligt naast het eetgedeelte – maar het is hier één grote ruimte, dus dat is ook maar omdat ik het zo heb ingedeeld 🙂 De keuken is iets afgescheiden van de rest door het muurtje met de granieten bovenplaat.

Overzichtsplaatje met de eettafel die je al in deel 2 zag. De prachtige bloemen zijn van Bloomon. Nog net te zien: kat Kravitz (naar Lenny inderdaad).

De keuken dus. Niet zo spannend eigenlijk. Omdat we in een huurhuis wonen, kregen we dit er allemaal gewoon bij, inclusief keukenblad bestaande uit twee delen (?), koelkast, oven en vriezer. Er is heel weinig opbergruimte en de vloer is overal scheef, dus staan de apparaten dat ook.

Maar dat is eigenlijk juist fijn vanuit minimalistisch oogpunt 🙂 Omdat ik graag en veel kook heb ik best een collectie smaakmakers en ingrediënten. Zo’n geweldig georganiseerd kruidenlaadje zorgt er vaak alleen maar voor dat je de inhoud niet kunt opnoemen. Ik heb de smaakmakers bewust in het zicht gezet op dit kastje van Ikea (ik geloof dat ‘ie van origine bedoeld is voor de tuin). Plank onderin: mijn keukenmachine van Siemens.

Veel van de producten/ingrediënten die ik gebruik, staan in het zicht in (glazen) potten of gewoon in hun eigen verpakking, zoals de eieren. Linksonder: onze ‘breakfast bar’, bovenste plank: rijst, pasta, meel, noedels. Tokyo schaaltjes via de Bijenkorf. De Picardie glazen zijn een aanrader, fijn voor koffie tot wijn. Delftsblauwe koektrommel een cadeau. Beschilderde luikjes zijn een souvenir uit Marokko.

En zo kijk je dan dus weer de hele ruimte in. Houten longboat een cadeau, dient als fruitschaal. Zeeppompje van Flying Tiger. Bovenop: de plant in de fles is een ecosysteem/microklimaat op zich, je hoeft ‘m nooit water te geven. Daarnaast een cactus die we kregen met nieuwjaar: we gaven toen een ‘Fiesta Mexicana’. Geurstokjes van Hema.

Tot zover deel 3 van de house tour. Dit is voorlopig ook het laatste deel, want de badkamer en het toilet zijn klein en niet heel spannend, en de slaapkamers zijn privé terrein.

xAnja

Meer lezen op het gebied van een minimalistisch interieur?

De in dit artikel geplaatste foto’s zijn ‘intellectueel eigendom’ van deze blog. Het is daarom niet toegestaan foto of foto’s over te nemen zonder schriftelijke toestemming van de blogeigenaar. These photos in this article are a part of the ‘property’ of this blog. Therefore it’s forbidden to use a photo or photos without written consent from the blog owner.

Deze blog kan affiliate links bevatten.

Anja

14 reacties op ‘House Tour | Binnenkijken (3)

      1. Gelukkig niet overal. 😄 Maar ik krijg wel regelmatig de opmerking dat mijn cd-rek scheef staat… Daar kan dat rek niks aan doen: da’s de vloer in die hoek…

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.