Wat ging er weg? | Ontspullen in augustus

Pas kreeg ik de vraag of ik niet kon laten zien wat er allemaal uit mijn huis verdween met het ‘ontspullen’, zoals dat heet in vakjargon. You guys are weird, yow 🙂 Nee, gekkigheid, op zich leek me dat wel een leuk idee. Er gaan hier geregeld nog spullen weg, er worden opbergdozen en kasten uitgezocht en er komt genoeg uit wat ik niet meer wil bewaren.

Wat ging er weg?

Aan de andere kant: wat ik weg doe natuurlijk een persoonlijke keuze en ik weet niet of dat jou, lezer, ook inspiratie biedt. Het moet ook niet zo zijn dat je dit als een soort gids ziet om dan ook maar al die dingen weg te doen. Da’s een beetje vreemd wel 😉 Maar goed, vandaag laat ik zien wat ik uit mijn huis verwijderde / opruimde. En ja, ik kocht ook wat spullen. Voor de volledigheid en balans vond ik het wel zo netjes om dat ook te vermelden.

In augustus kocht ik:

  • 10 stoffen servetten van Dille & Kamille via Marktplaats, voor een etentje, ter vervanging van de papieren die ik tot noch toe gebruikte.
  • 3 stuks ondergoed via Waschbär.
  • 1 oogschaduw-palet, Etos huismerk, vorige was opgebruikt.

_MG_0493

En dit ging er weg deze maand:

  • Een Esprit-vestje, draag ik niet meer, verkocht via Marktplaats (niet op de foto)
  • Drie paar hakken, niet meer mijn stijl, gedoneerd aan Kledingbank Rotterdam.
  • Een plastic koffiebeker, niet fris/hygiënisch meer en deksel stuk, prullenbak (niet op de foto).
  • Broodrooster, kapot, ingeleverd bij een Wecycle-punt.
  • Een zwart vestje, verwassen en met een gaatje, textielbak (niet op de foto)
  • Kaartspel, 2 pennen, poster van textiel, tas Victoria’s Secret, een zout-peperhouder, een waaier, een rode haarclip (feestje), een notitieboek (nog in de verpakking), een zak rietjes, een regenponcho, twee ijskrabbers voor de auto (en ja, ik heb er nog steeds genoeg), slaapmasker, drinkglas, een blikje, raamtrekker, telefoonstandaard, een zakje met 44 knopen, een naaischaartje, veiligheidsspelden, een zakje decoratiekralen, een lenzendoosje en een usb-stick – in een ronde opbergdoos van Sunware. Allemaal naar de kringloop.

Totaal: 14 dingen in huis, 32 eruit (de zakjes met spullen tel ik als één).

20180829_183016

Oké, maak daar maar 31 van. De tas werd geclaimd vóór ‘ie weg kon.

Herhaalrubriek?

Dus zeg het maar: is dit iets voor elke maand? Vind je het leuk om te lezen? Moet dit een vervolg krijgen? Ik ben benieuwd naar je mening en feedback! En trouwens, hoe gaat het bij jou met minimaliseren?

xAnja

 

Verder aan de slag met minimaliseren in huis? Wat dacht je hiervan:

Anja

26 reacties op ‘Wat ging er weg? | Ontspullen in augustus

  1. Bij mij staat er al een tijd een tas met kleding die weg mag. Misschien moet ik een keer op een rommelmarkt gaan verkopen. Verder ben ik aan het opruimen met een verhuizing in het vooruitzicht, maar er ontstaat vooral steeds meer rommel, haha.

    Like

  2. Leuk om te lezen en zoals bijna alles wat ik bij je lees zéker inspirerend omdat het mij leert dat minimalisme nooit “af” is.

    Fijn ook om te lezen dat jij ook een gewoon mens bent en nog steeds te veel spullen.

    Ik bedoel…. meer dan twee ijskrabbers…
    notitieboek nog in de verpakking….

    (Yep ik ook…. gisteren….)

    Like

    1. Haha, er zijn veel dingen die ik heb gekregen. Zakelijke goodies, zoals de ijskrabbers en het notitieboek… en pas bij m’n inkt cartridge bestelling kreeg ik dat kaartspel en die pennen. WILIKNIETTTTT 😉

      Like

  3. Leuk en inspirerend om te zien! Is wel handig om te weten, dat zelfs een doorgewinterd minimalist toch nog steeds dingen weg moet doen. Zou leuk zijn om te herhalen.
    Bij mij probeer ik elke dag iets weg te doen, de “one thing every day” techniek. Ook al is het een tijdschrift, of wat kleren. Soms sla ik dan toch een dagje over omdat het druk is maar de volgende keer kan het zomaar gebeuren dat er 6 dingen uitvliegen in 1 dag. Geen probleem dus. Helaas was onze weggeefwinkel 4 weken lang gesloten vanwege vakantie dus de spullen bleven in de schuur liggen. Donderdag voor het eerst weer kunnen inleveren, morgen weer. Ik ben al zelfs zo ver dat ik kleine bijzettafels weg wil doen…. Lekker bezig, dus. Nog genoeg ruimtes om doorheen te bezemen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Lekkah! Ik ben laatst ook weer even bezig geweest. Gaat steeds in vlagen en steeds een stapje verder. En er komt haast niks meer in, da’s misschien nog wel belangrijker. Posts als deze geven me altijd weer zin om verder te gaan, dus dat is zeer welkom 🙂

    Like

  5. Leuk om te lezen, van mij mag je dit vaker doen 🙂
    Ik heb een tas vol kleding voor de tweedehands kleding winkel klaar staan. En binnenkort ga ik de keuken uitruimen. Ik denk dat daar ook nog genoeg spullen bij zitten voor de kringloop 🙂

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.