Dit is onze (soort van) minimalistische woonkamer | Binnenkijken

Update januari 2020: de foto’s hieronder zijn gemaakt in een vorig huis (wat inmiddels verkocht is). Een aantal foto’s zijn vanwege privacy verwijderd.

We zijn weer een stukje verder in het verbouwproces en dus kan ik ook weer een stukje van ons huis laten zien. Welkom bij deze nieuwe binnenkijker!

U-vorm

Zowel de keuken, het eetkamerdeel als de woonkamer (zitgedeelte) bevinden zich in één u-vormige ruimte. Ik hanteer de basic woonstijl met industriële invloeden. Met name in het woongedeelte komt daar een vleugje ‘bohemian’ bij.

Ik gebruik zwart en wit en de tussenkleur grijs (in verschillende tinten). Daarbij gebruik ik veel (oud) hout en is groen in deze ruimte de extra kleur, omdat het anders echt te saai wordt. Het industriële zie je terug in het gebruik van staal, zwart en grove materialen.

Juist omdat er niet veel staat in de ruimte, vind ik het belangrijk dat de items die er staan van waarde zijn. Producten waar we echt dol op zijn. Vrijwel alles wat er staat of hangt, heeft dan ook een verhaal en/of betekenis. Of gewoon simpel praktisch nut, natuurlijk.

De living / het woongedeelte

Een sfeerplaatje. Van bloemen word ik blij (wie niet?!) en deze staan er al even. Binnenkort wil ik weer mijn Bloomon abonnement activeren; vanwege de verbouwing en verhuizing heb ik die tijdelijk gepauzeerd. Mijn VT Wonen abonnement heb ik wél opgezegd, dit zal wel één van de laatste zijn.
De stoel is (een kopie van?) de Marcel Breuer Wassily stoel, een vintage klassieker die ik eerst weg wilde doen voor een stoffen exemplaar. Maar eigenlijk staat ‘ie hier fantastisch. Vóór de schouw ontbreekt nog een houtkachel, die we in het najaar willen aanschaffen.
De werkbank is ook meegekomen vanuit ons oude huis. Hij is ruim 110 jaar oud en komt uit Frankrijk. Dat bolletje erop is een Google Home device. En hoewel ik echt m’n best doe met de planten, zijn m’n groene vingers nog niet geheel ontwikkeld. De wandlamp komt van Lloyd Industrials (zie verder).

Zoals je ziet, zijn we nog steeds niet klaar. Ik vind dat niet erg; dit huis is een project en geen showroom (al ben ik wel enorm trots op alles wat we hebben gedaan, de hulp die we hebben gehad en de resultaten tot zover!). Meer binnenkijken? Eerder deelde ik al foto’s van de keuken en er staat nog meer op de planning! Wat vinden jullie ervan?

xAnja

Ps. ik doe niet aan een super gestyled huis. Ja, ik heb de rondslingerende schoenen weggezet en er een stofzuiger doorheen gehaald. Maar heb je dat glas boven de deur gezien? I rest my case 😉

Zin in meer interieurposts? Wat dacht je van…

Item-lijst:

  • Bijzettafel houtsnijwerk: Marktplaats (ik geloof dat hij nog bij meubelzaak De Bongerd te koop is)
  • Lambrisering en binnenkant haard: Histor Perfect Finish in Courgette van de Gamma-kleurmuur
  • Muur: Gamma latex, RAL 9010
  • Houtlak: Sigma Rubbol BL Satura, RAL 9010
  • Plinten: Plintenstunter, gladde plint 80mm
  • Deurkrukken: Online Deurbeslagshop, type Hera (vierkant rozet)
  • Muurlampen: mijnlampen Holophane glas via Lloyd Industrials
  • Lamp op werkbank: Seletti Monkey (outdoor versie, tafellamp)
  • Staande lamp: Ikea Antifoni in zwart
  • Lampen boven kookeiland: type Large PH003 – Lloyd Industrials
  • Stoel: Marcel Breuer Wassily, waarschijnlijk kopie
  • Bank: Goossens Wonen & Slapen, type Hello, muisgrijs
  • Krukje/bijzetter ernaast: gekocht op de VT Wonen & Design beurs
  • Werkbank: handelaar/opkoper via Marktplaats
  • Vloerkleed: Loods 5
  • Kussenhoezen: H&M Home
  • Gordijnen: Hema type Calais
  • Keuken: Keukenloods Touch zwart, RVS kaderdelen, werkblad van keramiek (iron copper)
  • Schakelmateriaal: Gira, de vierkante variant in offwhite
  • Inbouwschakelaars in plafond: Bakeliet.nl

Copyright
De in dit artikel geplaatste foto’s zijn ‘intellectueel eigendom’ van deze blog. Het is daarom niet toegestaan foto of foto’s over te nemen zonder schriftelijke toestemming van de blogeigenaar. These photos in this article are a part of the ‘property’ of this blog. It’s forbidden to use a photo or photos without full written consent from the blog owner.

Anja

25 reacties op ‘Dit is onze (soort van) minimalistische woonkamer | Binnenkijken

  1. Ik vind het er heel tof uitzien! Alles past mooi bij elkaar en het is lekker rustig! Het lijkt me inderdaad ook wel fijn om je woonkamer op de eerste verdieping te hebben. Helaas hebben wij geen bomen in de straat :p

    Like

    1. Thanks, ja, die bomen zijn echt fijn. In de winter hebben we méér licht en in de zomer minder warmte. Goed geregeld van moeder natuur. Kun je niet een paar boompjes planten met de buurt? Duurt alleen wel even voordat je dan een BOOM hebt natuurlijk, maar zelfs al zijn ze klein, staat het al gezelliger.

      Like

  2. Prachtig resultaat! En wat heerlijk om ook op de 1e verdieping te genieten van de seizoenen.
    Groetjes Emma
    Ps. Haha, ik gelijk weer naar boven scrollen om het plaatje met ‘glas boven de deur’ te zoeken 😂

    Like

  3. Mooi hoor. Hou er van dat de vloer overal hetzelfde is. Is dat laminaat of parket (of nog iets anders?). Binnenkort ga ik bouwen en omdat het ook 1 grote ruimte is wil ik voor de keuken hetzelfde kiezen.

    Like

    1. Het is PVC! Ik moest ook even “om” moet ik je bekennen, maar ik vind hem nu ideaal. Hij is echt heel mooi (lijkt net echt) en ze hebben het heel netjes gelegd. Hij is ook deels van gerecyclede materialen gemaakt. Omdat alles hier schots en scheef is, was PVC ook beter dan hout. Kraakt niet zo en kun je gemakkelijker iets “sturen”.

      Geliked door 1 persoon

    1. De kleurstelling lijkt enorm op bij ons! Grijs, wit (weinig zwart overigens) met hout en groen als accent. En een Seletti-aapjeslamp (wit, muurlamp). Verder een grote kast met vooral dichte elementen (gewoon ikea – lang over getwijfeld, maar toch gedaan en pakt geweldig uit). Bloemen kopen we niet, al staat er nu een gekregen bos. Dat is een duurzaamheidskeuze (snijbloemen vragen enorm veel water in de teelt). Bij verhuizing 2 jr geleden de vele plaids (fleece maar ook katoen) vervangen door 1 heel fijn en mooi wollen exemplaar. Bij lampen voor transparante lampen gekozen, dat geeft een heel ruimtelijk effect. De banken (2 stuks) zijn nog mee uit de oude woning en zijn niet ideaal. Bij vervanging komt daar of een hoekbank of een bank en losse stoelen. Voor nu is het goed zo.

      Like

      1. Wat leuk, Melanie! Grappig dat we zo op één lijn zitten. Mooie tips en ideeën ook, wat betreft de transparante lampen.

        Like

  4. BEdankt voor de lampentip! Ik vind lampen echt het allermoeilijkst om te kiezen in een huis. Een mooie mix van tijdloos, modern en stoer vind ik het. Fijn dat het jullie zo naar de zin is!

    Like

  5. Die aap die de lamp vasthoudt is echt dolkomisch. Super leuke vondst. Gelukkig vallen de katten ook binnen het kleurenpalet – mooi zwart wit. Zelf vind ik jullie woonkamer schreeuwen om een boekenkast (naast de schouw?) maar dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk.

    Like

    1. Haha, ja die katten. Die zwarte had ik al eerder hoor, zelfs toen ik nog een crème met bruin (!!!) interieur had. Een boekenkast, hm? Dat is best een leuk idee, maar de boeken staan al in een andere kamer. We hebben er niet zoveel 🙂

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.