Hoera, mijn blog is jarig | Feesten & Vooruitkijken

Oké, die blogtitel is vrij duidelijk hè: vandaag* bestaat mijn blog 2 jaar. Twee jaar! Het klinkt misschien als “slechts twee”, maar jongens, het voelt als “ál twee”.

Mooi & moeilijk

Ik ben écht trots en blij. Bloggen is tof. Ik leer mezelf er beter door kennen, ik leer andere hele leuke mensen kennen. Ik léér van de research die ik doe voor de artikelen die ik schrijf, de presentaties die ik geef. Ik ben dankbaar voor een trouwe schare lezers die me scherp houden, commentaar en feedback geven en me inspireren om door te blijven gaan.

Dat zijn geen loze woorden, lieve lezers, dat is echt zo 🙂

En soms is het ook verrekte moeilijk hoor. Als ik met iets persoonlijks zit en ik me afvraag of het wel het wereldwijde web op moet. Of als men mij om persoonlijk advies vraagt. Ik heb ook de waarheid niet in pacht; schrijf over wat me bezighoudt en waar ik tegenaan loop. Ups en downs.

Of de persoonlijke, vaak behoorlijk heftige verhalen die ik soms op de mail krijg. Ik heb ze met tranen in m’n ogen gelezen. Hoe moeilijk ook, het feit dat er vertrouwen is in mij en mijn werk, dat vind ik tof. Dat men er écht inspiratie uithaalt. Het bloggen is zoveel meer geworden dan “alleen maar” wat stukjes typen.

Jubileum

Maar goed, 2 jaar dus. M’n baby is geen baby meer. Waar ik begon met iets meer dan 4000 views in heel 2017, werden dat er ruim 105.000 in 2018. En nu zit ik, halverwege het jaar 2019, al op ruim 140.000. Sinds mei komen er elke maand 10.000 bezoekers op de blog.

Maar zoals ik al eerder schreef: leuk die bezoekersaantallen, maar ik heb nog steeds liever weinig mensen die mijn artikelen waardevol vinden, dan veel die er eigenlijk niks van moeten hebben. Dus voor dat dit artikel de Grote-Minimalist-Dutchie-Succes-Show wordt, schakelen we over naar de plannen voor de komende tijd.

Plastic Free July

Zoals in het vorige blogbericht te lezen was: komende maand is het weer Plastic Free July en ik doe mee. Met het skippen van de Big Four en het doormaken van één volle week met zo min mogelijk plasticgebruik. Heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

Tropenrooster & Zomerspecials

De komende maanden gaat het tempo hier op de blog een stukje omlaag. Heel bewust. Ik wil ook lekker vakantie vieren, uitrusten en nieuwe ideeën opdoen voor de blog. Dat betekent niet dat er geen nieuwe berichten op de blog komen, zeker niet. Het wordt alleen anders. Hoe? Dat moet ik zelf ook nog een beetje uitdenken. Stay tuned!

Find-Your-Style

De leukste aankondiging bewaar ik voor het laatst: ik ga een serie artikelen schrijven over mijn zoektocht naar je persoonlijke kledingstijl. Het is en blijft iets waar ik zelf tegen aanloop: ik blijf binnen een vast cirkeltje (saaie?) kleuren en patronen, omdat ze makkelijk (te combineren) zijn.

Maar ik houd ook van uitbundig en sommige kleuren maken mij snel bleek en wil geen kleding kopen die ik snel weer zat ben, want: niet goed voor m’n milieukarma. Uch, wat een struggle is het soms. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. In de komende weken deel ik mijn stappen en mijn ervaringen. Eens kijken of dat uitkomst brengt!

Daarvoor hoef je niet mijn Instagram te volgen, iets te liken, je hoeft geen bericht te delen en je hoeft er ook niets voor te betalen: deze minicursus komt gewoon langzamerhand op de blog. Net als met VoorraadFebruari.

Dat zijn wel zo’n beetje de plannen voor de komende tijd. Feesten met leuke vooruitzichten dus. En met taart. Neem ook een stukje, zou ik zeggen!

Dankjewel voor je support en het lezen van mijn artikelen!

xAnja

Fotocredits: Brooke Lark

* mijn eerste blogbericht publiceerde ik één dag later, op 26 juni 2017.

Anja

11 reacties op ‘Hoera, mijn blog is jarig | Feesten & Vooruitkijken

  1. Dag Anja, ruim 45 jaar geleden heb ik bij Color Me Beautifull, een Kleurenanalyse laten maken. Ik had toen heel erg weinig geld en 3 opgroeiende kinderen. Dat was dus een gigantische uitgave die ik voor mijzelf deed. Al die jaren heb ik er plezier van gehad en ik heb er nooit spijt van gehad. Die uitgave is dus dik de moeite waard geweest.
    Af en toe koop ik nog steeds de verkeerde kleuren voor mijzelf, maar wel maar heel weinig.
    Met de juiste kleur kleding van goede kwaliteit heb je veel minder kleding nodig
    Of Color Me Beautifull nog bestaat weet ik niet, maar ik raad het je dus nog steeds aan.

    Verder een tip om stukken minder plastic te gebruiken;
    Ga groenten fermenteren, verrukkelijk en niet moeilijk. Rasp groenten fijn, Kneed er per 100 gram 1 gram zout door tot er vocht vrijkomt, doe het in een brandschone pot met een zakje zout water of liever nog een steen er op, zodat de groente onder zijn eigen vocht blijft staan, 2 weken wachten en je hebt heerlijke garnering voor je salade.
    Melk kun je ook fermenteren, krijg je Kefir.
    Is uitstekend voor je darmmicroboom..

    Je site inspireert. Leuk.

    Like

    1. Dankjewel Petronella voor je uitgebreide antwoord en tips! Ik hoor goede verhalen over zo’n kleurenanalyse. Misschien toch maar ‘ns doen!

      Like

  2. Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! Ik blijf je artikels graag lezen :-). Ik ben héél benieuwd naar je nieuwe artikelen over find-your-style! Ik begrijp wel wat je bedoelt met ‘saaie kleuren’: zelf ben ik soms ook zo. Een paar maanden geleden kocht ik een felgele tweedehands rok & ik dacht ook eerst dat die niet te combineren viel. Tot ik begon na te denken welke tops en T-shirts ik allemaal had die er bij passen: wit, grijs, zwart, donkerblauw (= veilig), dieprood en felblauw (= gewaagder). Via Google vind je veel info terug over kleuren en patronen combineren. Ik vind vaak de pasvorm/snit goed combineren belangrijker dan de kleuren combineren. Veel succes en geniet van de zomer!

    Geliked door 1 persoon

  3. Gefeliciteerd! Ik lees je blog altijd met plezier!
    Ik verheug me op de artikelen over je zoektocht naar een kleurrijkere modestijl. Een kleurenanalyse heb ik ook al eens gedaan. Dat was heel nuttig.
    Wat voor mij een probleem is, is dat ik volgens stijladviezen met mijn figuur heel vrouwelijke kleding zou moeten dragen, terwijl ik daar helemaal niet van houd! Ik ben meer van het comfortabele. Hoe ik daar mijn weg in moet vinden, vind ik nog lastig.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.