22 Dingen waar ik er maar 1 van heb | Minimalisme

Als je de titel van dit stukje zo leest denk je misschien “ehhh… boeiend”, maar hieronder vind je vandaag een lijstje met dingen waar ik er maar één van heb – terwijl het ‘normaler’ is om er daar meer van te hebben. En met één exemplaar van dit ding red ik het ook. Inspiratie voor als je gaat ontspullen en je je afvraagt wat er weg kan!

22 dingen waar ik er maar één van bezit

1 – Auto

Yep, ondanks dat mijn vriend en ik allebei een rijbewijs hebben, doen we het met één auto. En nee, we hebben ook geen bromfiets/scooter, leenauto, Greenwheels abonnement of ander “smokkelding” zodat we toch aan twee stuks komen. Het vraagt wat planning en soms is de één ‘de Sjaak’ omdat ‘ie met het OV naar een niet zo handige plaats moet, maar overwegend gaat dit prima.

2 – Keukenmachine-achtigen

Ik heb één keukenmachine met blender-opzetstuk. That’s it en voor mij is dat voldoende in de keuken. Een tijdje had ik nog een aparte staafmixer, maar die heb ik ook naar de kringloop gebracht. Geen smoothiemaker, snijmachine, foodprocessor, staafmixer, juicer of wat dan ook.

3 – Sportschoenen

Ik heb één paar, type ‘multisport’. Nee, daar zal ik geen marathon mee kunnen lopen (nou ja, kan wel…) en ik zal er de Australian Open niet mee willen tennissen, maar voor allerhande fitnessactiviteiten zijn deze schoenen zeer geschikt. Ze zijn niet cool, niet erg mooi en verre van hip, maar ze doen wat ze moeten doen.

4 – Rugzak

Mijn Hershel rugzak heb ik al eerder genoemd (en geroemd). Het is een grote, stevige, superfijne rugzak met een dik rugpand, waardoor ik zelfs bepakt en bezakt goed door een stad kan lopen. Ik gebruik hem voor zakenreizen, dagjes weg, weekendjes weg, boodschappen doen en hij ging zelfs mee naar Aruba.

5 – Riem

Ik bezit één zwarte riem om mijn broek omhoog te houden. Daar heb ik genoeg aan. Ik draag hem eigenlijk niet eens heel vaak.

6 – Warmhoudbeker

Ik heb één warmhoudbeker (herbruikbare thee/koffiebeker) en daar doe ik zowel koffie als thee in. Ik hoor dat sommige mensen vinden dat thee na verloop van tijd naar koffie gaat smaken als je het mixt, maar ik heb nergens last van. Die van mij is van plastic en schrob ik na gebruik schoon.

7 – Creditcard

Ik heb één creditcard, gekoppeld aan mijn bankrekening. Aan het einde van de maand wordt het krediet meteen betaalt met geld van mijn lopende betaalrekening. Ik heb dus nooit meer dan 30 dagen schuld. Ik heb geen royaltypassen met ingebouwde creditcard, geen KLM kaart… alleen deze ene ‘van de bank’. Puur voor als ik op reis ben.

8 en 9 – Zomerjas en winterjas

Ik heb één zomerjas (een nepleren, zwart bikerjasje) en één winterjas (een blauwgroene mantel die aan vervanging toe is). Mijn winterjas is niet superdik, dus daar is soms een trui echt wel nodig. Mijn zomerjas draag ik binnen ook wel eens als jasje over een blouse in het najaar.

10 en 11 – Dag- en nachtcrème

Ik heb één crème die werkt voor zowel ochtend als avond. Dat is het enige huidverzorgingsproduct dat ik bezit. Geen oogcrème, geen serums, geen maskers, geen reinigingsmelk of -olie (ik gebruik water), geen lotions, geen tonics, geen scrubs, geen….

12 – Oven-braadpan

Ik heb één braadpan die fungeert als kookpan, braadpan, soeppan, ovenschaal en eventueel zelfs als frituur (maar dat heb ik nog nooit gedaan). Verder hebben we geen grote kookpannen.

13 en 14 – Haarstyling

Ik heb één föhn en één haarborstel (die ook aan vervanging toe is). Geen stylingtangen, geen straighteners, geen krulijzers, geen rollers, geen föhnborstels, geen kam…

15 – Handtas

Tsja, wat kan ik erover zeggen: ik heb één zwarte handtas. Er is ook een klein, beige schoudertasje wat ik meeneem op vakantie en als ik ga stappen, maar verder is dat het.

16 – Vest

Ik heb één vest: licht-grijs, lang en simpel. Je kunt me erin uittekenen. Hij is netjes genoeg voor een nette look en sportief genoeg voor ‘de zaterdag’. Het is één van mijn dierbaarste stukken.

17 t/m 21 – Make-up

Ik heb één blush, één bronzer, één mascara, één nagellak (rood), één lipstick. Met die basics kan ik echt alle kanten op: van een pittige smokey-eye tot een natuurlijke highlight. Van opgedost uit eten tot een simpele vakantielook: mascara en gekleurde nagels.

22 – Shampoo

Ik heb één shampoofles / type shampoo in huis, die bijna leeg is en waar ik een beter alternatief voor wil aanschaffen deze week. Die zal je dan wel terugzien in het artikel met duurzame alternatieven, zoals ik die al eerder deelde.

Nou, dat is wel zo’n beetje de lijst, al zal ik vast nog dingen vergeten zijn. Ach, dat wordt dan wel weer voer voor een “deel 2”. Overigens: dit is geen lijstje om eens even te laten zien hoe goed ik wel niet bezig ben hè. No shame als jij meer spullen hebt en die graag houdt – minimaliseren is voor iedereen anders.

Wat herken jij van bovenstaand lijstje? Welk item heb je recent weggedaan?

xAnja

Fotocredits: Charles Deluvio

Anja

16 reacties op ‘22 Dingen waar ik er maar 1 van heb | Minimalisme

  1. Leuk om eens bij stil gestaan ,heb 1 handtas om te werken en een klein voor wkdn ,van kleding nog steeds aan het minderen ,koop niks bij al jaartje van dec ,van make – up hetzelfde als bij jou ,enkel 1 lipstift en gebruik die bijna nooit ,auto heb ik 8 jaar niet gehad en ging goed ,meer plannen ,nu andere job en helaas auto nodig 😁

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik had ook één simpel, zwart handtasje van de H&M, maar dat ging kapot. Het ding was perfect, het zag er klein uit, maar ik kreeg er mijn hele leven in. Nog geen waardige vervanger gevonden helaas, haha 🙂

    Like

  3. Ik ontken niet, ik heb meerdere handtassen, meerdere kleuren nagellak (zeker +30 soorten) heb zeker 50 oorbellen, we hebben 2 wagens, maar voor de rest is dat allemaal hetzelfde als bij jou. Ik denk dat het erom gaat om aandacht te besteden aan wat je zelf belangrijk vindt.

    Like

  4. Grappig om te lezen! Ik heb zelf geen fohn of creditcard. Ik heb wel veel meer make up (beetje verzamelingetje) verder kom ik ook niet weg met 1 dag of nachtcremetje, ik heb een heel scala aan medicatie voor mijn huid (acne vulgaris wat wordt verergerd door andere medicatie). Qua shampoo heb ik een bar…. Verder heb ik 1 tussenjas, een zomer en winterjas en 1 handtasje. Ook wij hebben 1 auto. (Nieuwe, gister opgehaald, geen diesel meer! Jeej) Qua keuken heb ik een handmixer, een staafmixer. (Babyhapjes en soep) en een blender voor smoothies enzo. Ohja en een tostiapparaat. Voor de kinderen. Vinden ze leuk. Maar kan ook in de pan 🙂
    Niet op je lijstje: ik heb geen cd’s meer, 3 boeken nog en 1 serie op dvd. Dat is het.

    Like

  5. Van make=up 4 wenkbrauwpotloden en vrij veel voorraad dag-nacht-body-voet-handcreme omdat ik vaak in de kringloop wat tegenkom voor 1 euro. Is dat erg eigenlijk? Gebruik het echt allemaal
    Ik heb zelfs 4 vergieten in verschillende maten en 10 pannen.
    150 paar oorbellen.
    Onder welke schaamte zou dit allemaal vallen?

    Like

  6. Goh, wat een leuke opsomming!! Ik wil ook zo’n lijstje kunnen maken. Ik ben er erg druk mee bezig, koop geen nieuwe spullen meer, maak al mijn make-up op. Ik ben al heel minimaal met verzorgingsproducten, maar met andere dingen kan ik nog een hoop van je opsteken!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.