Coronadagen: een lijstje met vragen voor een leuk gesprek

Zitten we dan hè, met z’n allen.
Binnen.
En dat gaat nog wel even duren ook, denk ik zo.

Van de week kwam er geen blogbericht uit mijn handen. Het voelde (voelt) een beetje overbodig om in deze tijden berichtjes te posten over productiviteit, ontspullen en het nut van weekmenu’s (al is dat eigenlijk de enige tip die ik je zou willen geven: houd je zoveel mogelijk aan je gewone structuur / ritme alsook wekelijkse menuplanning).

Toen dacht ik erover om te gaan schrijven over thuiswerken. Als zzp’er met een thuiskantoor ben ik daar best bedreven in. Maar er kwam weinig uit m’n vingers. Wie daar wel benieuwd naar is, kan deze blogberichten lezen:

Andere boeg

Eerst dacht ik: nou, dan schrijven we toch even een weekje niet. En net toen ik dat een beetje schoorvoetend had geaccepteerd, kwamen er twee Facebookberichten en een mailtje… of er nog een nieuwe post kwam, want het was tenslotte al woensdag…

Jongens, jullie zijn schatten. Nooit geweten dat er echt mensen zijn die mijn blogberichtjes “eventjes een momentje voor mezelf” noemen. Dat er naar uitgekeken wordt. Dat jullie me missen als ik even niet post. Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Dit is misschien niet de tijd voor opruimschema’s en productiviteitstips, het is wél het moment voor goede gesprekken. Met jezelf, met je partner of met je kind(eren). Daarom is dit mijn cadeautje voor jullie in deze stomme tijden: een lijstje met conversatie-startvragen. Soms hele diepe, soms hele simpele. Grappige. Serieuze. Maar in ieder geval leuk om jezelf af te vragen of om te delen.

Here we go:

 • Houd je meer van in bad gaan of van douchen?
 • Weet je met je ogen dicht wat er in de koelkast staat?
 • Als je 30 seconden had om met de hele wereld te praten, wat zou je dan zeggen?
 • Als je niet zou hoeven te werken / naar school zou moeten gaan, wat zou je dan doen met je dag?
 • Als je maar één woord zou mogen gebruiken vandaag, welk woord zou dat dan zijn?
 • Welk lichaamsdeel van jezelf vind je het mooist? Waarom?
 • Je krijgt een olifant cadeau. Je mag ‘m niet weggeven. Wat zou je ermee doen?
 • Als je een dag een plant of bloem zou mogen zijn, welke plant wil je dan zijn en waarom?
 • Als je in een vliegtuig zou zitten naast een leuke bekende Nederlander, wat zou je dan doen?
 • Welke kleur heeft de voordeur van je droomhuis?
 • Wat was de laatste keer dat je iets nieuws hebt gedaan? Wat was het?
 • Kun je liegen zonder iets te zeggen?
 • Als je docent zou zijn, welk vak zou je dan lesgeven?
 • Het is je 100e verjaardag en er wordt aan je gevraagd wat het belangrijkste / mooiste uit je leven was. Wat zeg je?

Veel plezier en leuke gesprekken samen! ❤
Ps. vinden jullie dat ik gewoon moet blijven door bloggen “zoals altijd” of is het beter om even te pauzeren?

xAnja

Fotocredits: Katsia Jazwinska

Anja

19 reacties op ‘Coronadagen: een lijstje met vragen voor een leuk gesprek

 1. ABSOLUUT DOORGAAN ! Ik zat er zelf ook eerlijk gezegd al wat op te wachten.. Uiteraard was het toegestaan om ook ziek te zijn 😉 (grapje). Je blogs zijn altijd heel leuk opgesteld en lezen mega vlotjes. Vanmiddag zaten we met zijn vijven aan tafel en zei de oudste toen het erg stil was: erg hé dat we na 2 dagen al niet meer weten wat vertellen. Je vraagjes komen hier dus morgen aan de orde. Groetjes vanuit België.

  Geliked door 1 persoon

 2. Pauzeren of doorgaan? Omdat je het vraagt zou het zomaar kunnen zijn dat je zelf graag even een pauze neemt. Alles wat nu in de wereld gebeurt grijpt ons aan en als daar een pauze bij hoort voor jou dan is dat natuurlijk prima. Volg je gevoel. Maar IK vind je blogs erg leuk dus voor mij hoef je niet te stoppen hoor en komt het me even niet uit…dan spaar ik ze op 😉 . Dus…volg je hart en blijft gezond! Bedankt voor je leuke blogs. Liefs Angelique Lemmens

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel Angelique, kan me helemaal vinden in je advies. En dank voor het compliment. Zoals he zegt: ik volg mn gevoel de komende dagen en hoop positiviteit te brengen op dit plekje ❤

   Like

 3. Wat een fijne vragen, ze maken me vrolijk! Ik vind het leuk als je doorgaat, maar het is helemaal aan jou. Als jij geen zin hebt, je hoofd er niet naar staat, je geen ideeën hebt of gewoon zonder enige reden niet wil schrijven, prima toch? Ik hoop dat het je goed gaat in deze gekke tijd.

  Like

  1. Dankjewel Hermien. Besloten om door te gaan als ik me er goed bij voel. Daarom ook een berichtje over de capsule wardrobe; even wat positiefs en vrolijks!

   Like

 4. Hoi Anja,

  Vanzelfsprekend zeggen mensen hierboven dat je moet doorgaan. Wellicht zijn er wel veel méér mensen die uit beleefdheid niks zeggen. Het is immers best raar om tegen een blogger te zeggen “Ja inderdaad, houd gewoon even je mond!”… 😉

  Ik zou mijn gevoel volgen als ik jou was. Als mensen vinden dat jij de plank mis slaat door in deze surealistische tijden over minimalisme te bloggen, dan lezen ze je blog maar niet. En als mensen behoefte hebben aan eens wat anders, dan lezen ze je blog maar wel. En als jij het onderwerp “pandemie” opzoekt of juist even níet wil addresseren, dan is het eigenlijk ook niet relevant wat zij ervan vinden, denk ik?

  Like

  1. Ik vond het het moment om aan mijn lezers te vragen hoe zij hierin stonden. Ik merkte dat begin deze week mn gedachten overhoop lagen en goed bloggen kwam er niet van. Maar merk dat het me nu juist energie geeft. Een beetje normaalheid in deze dagen. Dankjewel voor je mooie en lieve berichtje. Wordt heel erg gewaardeerd en zet me aan het denken.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.