Dit is mijn voorjaars-capsule wardrobe | Fotoverslag

Nadat ik twee weken geleden de ideeën en het moodboard voor mijn voorjaarskleding (in de vorm van een capsule garderobe, een compacte verzameling kleding) deelde, is het nu tijd voor de daadwerkelijke kledingstukken. Met de notitie dat ik er nog niet 100% tevreden mee ben en dat ik pas afgelopen maandag ben gestart met het dragen van deze kleding.

Voor wie dat inspiratieartikel mist, hier nog even mijn Pinterest moodboard / lookbook:

En hoe vertaalt zich dat dan naar mijn garderobe? Nou…

Voila, dit is mijn eerste aanzet! Komt qua kleuren en stijl aardig overeen, toch? En is, zoals ik al eerder schreef, best een beetje outside my comfort zone. Maar je moet wel eens de grenzen opzoeken hè.

De eerste hangertjes is tops (t-shirts, lange mouw, trui) en de laatste drie zijn broeken.

De eerste vier tops zijn nieuw, de rest had ik allemaal al. De nieuwe tops zijn van biologisch katoen (C&A). Het jeans shirt, de witte blouse en de grijze trui zijn alle drie van H&M, the concious collection, maar die zijn dus niet nieuw. De spijkerbroek is ook H&M, de twee broeken daarna zijn gekregen (wit) en uit een tweedehands winkel (grijs).

Nee, het schilderij hangt niet scheef. Dat is de vloer / het plafond.

Er staan een paar lelijk witte, afgetrapte schoenen onder m’n garderobe, en dat is precies het probleem: ik mis absoluut voorjaarsschoenen. Heb al langere tijd geen nieuwe schoenen meer gekocht en dat merk ik nu wel. Laarsjes staan toch niet echt onder witte broek en laten we eerlijk zijn, ik heb geen zin meer in hele zware schoenen. M’n geliefde Allstars zijn inmiddels zo ver heen dat ik ze nog draag voor het werk in de tuin, maar that’s it. Ik ga dus nog op zoek naar een nieuw paar sneakers.

En wat ik ook nog mis, is een (extra) voorjaarstrui. De grijze sweater is prima, maar vrij saai en nog best warm. Ik zoek eigenlijk een trui die je op een iets minder koude dag goed aan kan, eventueel met een lange mouwen top eronder. Ik heb een grote kanshebber gevonden bij two Thirds (no spon), maar moet van mijzelf altijd even wachten voordat ik iets ‘mag’ kopen:

pale pink knit from TWOTHIRDS shown on female model
We lijken wel een beetje op elkaar, het model en ik. Als ik in Spanje geboren was en niet net uit de winterslaap kwam dan 😉

Is dat dan alles wat ik draag in de komende weken/maanden? Nou, bijna wel, op één ding na, mijn geliefde grijze vest hangt hier niet bij en draag ik veel. Die gaat over t-shirts op koude dagen, over de witte blouse als ik me netjes wil kleden en past met een simpele, witte top ook heel goed in deze capsule wardrobe. En als het ’s avonds nog erg koud is, dan kan ‘ie zelfs over een trui.

Wil je weten wat ik de komende weken draag? Ik plaats er af en toe foto’s van op mijn Instagram.

Fijne dag allemaal. Hoop dat het met jullie goed gaat ❤
xAnja

Foto’s capsule: eigen
Fotocredits laatste foto: Two Thirds

Anja

22 reacties op ‘Dit is mijn voorjaars-capsule wardrobe | Fotoverslag

      1. Ja, klopt. Ik vind het nogal meevallen. Het is niet alleen een dun stofje onder je voeten ofzo. Ze zijn vooral heel lekker licht en soepel.

        Like

  1. WOW en hier doe je het dan mee?? Bewonderenswaardig vind ik dat. Mocht je mijn kast zien, je zou zo weglopen. 😉 Vorig jaar heb ik al drastisch verminderd. Zowel bij het aankopen maar vooral veel weggegeven/verkocht. Maar als ik dat met jouw rekje vergelijk… dan heb ik nog wat werk te verrichten. Het luchtte op om minder in de kast te hebben; makkelijker om ’s ochtends een keuze te maken enzo dus het is wel iets waar ik me in kan vinden hoor…

    Geliked door 1 persoon

  2. Wauw, heel minimalistisch, ik vind het knap! Lijkt me leuk om later nog eens te horen of je hiermee uitkomt. Opeens kreeg ik de afgelopen week ook weer zin om me een tijdje volgens een capsule te kleden. Weer even met weinig creatief worden, dat lijkt me wel wat. Misschien dat ik het ook even heel minimaal aanpak dit keer. Of mezelf uitdagen door bijvoorbeeld een maand lang geen spijkerbroeken te dragen.

    Like

    1. Leuk om te zien wat het is geworden. Mijn vriend is helemaal fan van de C&A bio katoenen shirts. Grappig dat dit uit jouw comfortzone is. Mijn stijl is wat meer van de extremen, dit zou voor mij mega ingetogen zijn haha. Wel knap dat je het tot zo’n minimum kunt beperken. Ik zat zelf te denken om de 333 challenge te doen, dat zou met 33 stuks het dubbele van jouw aantal zijn. Maar aangezien ik niet zoveel voorjaarsspul heb kom ik waarschijnlijk lang niet aan die 33. & gelukkig is het mooi weer, dat tintje komt nog wel 😉

      Like

    2. Dat is inderdaad wel een leuk idee: “hoe is het gegaan met m’n capsule garderobe in de lente” of zoiets. Met die warmte van de afgelopen dagen, dacht ik al: had er misschien ook niet een jurkje of korte broek bij gemoeten… maar ik heb geen van beide nog aangehad. Leuk, die uitdagingen waarover je schrijft. Een maand geen spijkerbroek, dat zou ik echt niet kunnen hoor!

      Like

  3. Leuke blog en je kleren zien er leuk uit. Ik vraag me af, hoe vaak doe jij de was? Met deze hoeveelheid kleding heb je niet eens één trommel vol. Ik ben benieuwd hoe je dat aanpakt.

    Like

    1. Dankjewel Erica! Ik doe de was niet alleen voor mijzelf, dat scheelt. Er wordt hier zo’n 3 à 4 keer per week gewassen, beddengoed uitgezonderd, maar wel inclusief handdoeken/keukengoed.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.