Make-Update 2020 | De producten die ik écht gebruik

In eerdere blogposts over dit onderwerp schreef ik al dat ik niet echt een make-up meisje ben. Kudoos voor iedereen die hier veel tijd aan besteed en wiens full face een waar kunstwerk is, maar that’s not me. Ik gebruik slechts een handjevol producten en die gebruik ik regelmatig: de meeste zelfs dagelijks. Vandaag een lijstje met favorieten, maar ook tips om zelf te minimaliseren op make-up.

Elke dag:

Mascara

Momenteel gebruik ik die van Dr. Hauschka, die ik kocht als onderdeel van mijn duurzame doelen. Maar… eerlijk is eerlijk: een blijvertje is het niet. Hoewel de mascara heerlijk ruikt (wat echt gek is… ik ben een chemische geur gewend), is de applicator van een slechte kwaliteit en is de mascara zelf vrij waterig, waardoor je je oogleden meteen meeverft. Niet de bedoeling en behoorlijk irritant. De prijs vind ik ook behoorlijk hoog, maar als het dan écht een goed product was…

Oogschaduw

Het Etos oogschaduw palette ‘Sensual Nude‘ (jaja) heb ik al vrij lang, en zoals iedereen heb ik daar een favoriet in: de champagnekleur rechtsboven gaat eigenlijk elke dag op mijn oogleden. Maar ook de andere kleuren komen aan bod; bijvoorbeeld als ik op date ga (gelukkig kan het weer!). Soms maak ik het wat fancy-er met een lichte teint erbij in m’n binnenkant-ooghoek en een wat bruinere kleur in m’n arcadeboog. De roze teint (linksboven) staat ook heel mooi bij mijn huidskleur.

Under eye concealer

Mijn Maybelline concealer is zo’n product wat ik bij een YouTuber zag en waarvan ik dacht: zou dat werken… niets menselijks is mij vreemd en dat is geen actie die ik aanraad (zie ook de tips hieronder). Maar wonder boven wonder bleek het echt een goed product voor mij! Ik vind het heel prettig om op te brengen (ik gebruik het rollertje en smeer het uit met mijn vingers), goede prijs/kwaliteit en het product is eigenlijk overal verkrijgbaar.

Seizoensgebonden:

Lippenbalsem

Ik heb een klein rond blikje van Rønsbøl – een Deens make-up merk. Ik gebruik het nu vrijwel elke werkdag, maar er zijn ook maanden dat ik het vergeet, vandaar dat ‘ie hier onder ‘seizoensgebonden’ terecht gekomen is. Ik ben niet snel hebberig, maar deze producten vind ik zoooo mooi ❤ (ik heb het vooralsnog bij een blikje lippenbalsem weten te houden…).

Highlighter

De reflecterende ‘Feeling Younger’ Skin Tint van Lush is niet goedkoop (€ 16 voor 20g), maar wel gaaf – zeker in de zomer op je zongebruinde huid. Ik voel me er instant happy mee. In de winter maakt de crème me echter een beetje bleekjes.

Kohlpotlood

Ik heb er al een poosje één van Etos en hij wordt ook regelmatig gebruikt. Om mijn ogen iets meer aan te zetten, zowel als eyeliner als onder m’n oog. Het is de allersimpelste die ze hebben in het zwart.

Blusher

Mijn blush is van Yves Rocher (kleur Rose coquelicot) en gebruik ik het hele jaar door wanneer ik zin heb in appelwangetjes. De kleur is best hefitg, dus ik gebruik er maar heel weinig van.

Bronzer

Een golden oldie, zo kun je mijn Glam Bronze van L’Oreal wel noemen. Hij gaat al eeuwen (oké, tikje overdreven) mee en het hele doosje zit met plakband in elkaar, maar het product doet nog steeds wat het moet doen: het geeft me ene mooie, egale, niet-overdreven-oranje-maar-wel-warmere huidteint. Zeker in de winter is dit een veelgebruikte favoriet.

Alle producten die ik hierboven beschrijf zijn items waar ik al dan niet waarde uit haal, met mijn wensen voor mijn dagelijkse look, of juist voor een feestje of bijzondere gelegenheid. Dit is puur ter inspiratie, voor jou kunnen andere producen misschien wel veel waardevoller zijn. Het is dus zeker geen koopgids!

Ik heb in totaal 10 make-up producten: ook nog één lipstick (Mac Matte Mehr) en nagellak (van Kiko, een roze-rode kleur).

Hoe kies je make-up die je echt gebruikt?

En hoe creëer je een minimale make-up voorraad? Ik deel mijn door-schade-en-schande-geleerd tips:

  • Waai niet met alle winden mee: als een YouTuber een product gebruikt, zegt dat nog niet dat jij er ook waarde uit zal halen. Deze persoon heeft een andere huid en andere voorkeuren (en krijgt misschien ook wel betaald om het een goed product te vinden 😉 )
  • Test een nieuw product eerst uit; vraag een proefmonster/sample aan of koop een mini-verpakking, bijvoorbeeld zo’n travel size flacon
  • Check onafhankelijke product reviews
  • Vraag familieleden naar hun ervaringen en favorieten, mits zij een soortgelijk huidtype hebben
  • Vraag een professional om advies, je schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld
  • Koop multifunctionele producten: één make-up product kan meerdere functies vervullen

Welk make-up product is voor jou een alleskunner? Wat is jouw favoriete product en waarom?Ik ben zelf vooral op zoek naar een betere, duurzame mascara, tips zijn welkom!

xAnja

Een leuk vervolgartikel: 5 multifunctionele beauty-favorieten voor als je gaat minimaliseren

Anja

9 reacties op ‘Make-Update 2020 | De producten die ik écht gebruik

  1. Ik gebruik vaak niets, zeker als ik niet werk of uitga. Anders matte longlist lippenstift en mascara. Ik ben gewoon niet handig met oogschafuw, ziet er raar uit. En een oogpotlood dat niet het “panda-effect” geeft heb ik nog niet gevonden.

    Like

  2. Sinds de intelligentie lockdown heb ik geen make-up meer gedragen. Op een normale werkdag: mascara, beetje blusher en lippenstift (rood in de zomer en oudroze in de winter). Weekend en vakantie loop ik make-upvrij rond en dat bevalt me prima! Heb verder nog nagellak voor mijn teennagels (alleen in de zomer). Dit was vroeger wel anders maar heb hier het consuminderen nu goed onder de knie!

    Like

  3. Ik ben heel tevreden over de Lavera volume mascara. Biologisch en niet duur (6-8 euro voor eentje), maar niet echt specifiek duurzaam. ‘Officieel’ moet je ‘m na 3 maanden weggooien, en dat vind ik te snel en toch ook wel een beetje zonde. Het is niet dat de mascara dan al echt op is. Dus in die zin kun je ‘m duurzaam noemen: je krijgt er na 3 maanden + 1 dag niet meteen een ruige oogontsteking van 😉

    Minderen met make-up vind ik niet zo moeilijk: wenkbrauwpoeder, mascara en eventueel lippenstift en/of bronzer brengt mij de dag wel door. Nagellak daarentegen…ik heb er nu nog 8 verschillende tinten staan, en eigenlijk draag ik het alleen in de zomer op mijn tenen. Zolang ik deze nog heb koop ik geen nieuwe, maar zou ik er eentje wegdoen dan ben ik toch bang te zwichten voor de eerstvolgende kekke kleur die ik zie staan.

    Like

    1. Dankjewel voor de Lavera tip Shanna, klinkt goed.
      De nagellak is waarschijnlijk vanzelf een keertje niet goed meer (opgedroogd enzo), dus het komt misschien vanzelf goed 😉

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.