M’n herfst-garderobe kringloopshoppen

Omdat tweedehands beter is dan nieuw – en ik probeer te sparen voor de inrichting van ons nieuwe huis – besloot ik dat ik de “nieuwe” stukken voor mijn herfst capsule garderobe wel bij elkaar zou kunnen sprokkelen bij de kringloop. En om er een wedstrijdje van te maken, besloot ik dat ik max € 20 mocht uitgeven. Let the games begin!

Waarom 20 euro? Nou, dat komt door dit liedje (wat nu de rest van de dag in je hoofd zit, you’re welcome):

🎵 I’m gonna pop some tags
only got twenty dollars in ma pocket
I-i-I’m hunting, looking for a come-up
This is f*cking awesome
🎵

Twenty dollars is natuurlijk geen 20 euro maar een kniesoor… enfin. Ik naar de kringloop dus. Ik koos voor Het Goed in Schiedam (ik ken de kringloopwinkels in Rotterdam en omgeving ondertussen aardig goed) want zij hebben gratis parkeergelegenheid en de kleding op kleur én op maat hangen *applaus*. Die begrijpen het!

Allemaal uniforme houten hangetjes, maten gescheiden… love it!

Nou, dan gaan we dus hunten (zo heet dat volgens Macklemore). Meteen bij de deur kwam ik dit rek trouwens tegen:

Hartstikke mooi natuurlijk, maar ik ben hier voor mijn HERFST capsule wardrobe, mensen. No bikini’s for me.

Als je m’n inspiratiepost voor de capsule garderobe hebt gezien, dan begrijp je waarom ik bij dit rek het langst stilstond: dit zijn de kleuren waar ik naar op zoek ben!

Maar dit.
Ehm….
Nee.

Vast leuk voor iemand anders 😉

Eerste vondsten in de pocket… eh nou: in het rolmandje!

De *model-knie* zit er nog steeds in hoor 🙄

Hoewel het rustig was, vond ik het toch wel belangrijk om m’n mondkapje te dragen (en afstand te houden uiteraard). Ik heb de kleren ook niet gepast, ik heb ze “voor me gehouden” en in deze staande spiegel gekeken of de kleur wat voor me was.

Na wat wikken en wegen kwam ik tot 5 stuks die ik mee naar huis wilde nemen. Deze kringloop staat het toe om thuis te passen en om te ruilen, al krigj je dan wel een tegoedbon en niet je geld terug.

En natuurlijk ook nog even langs de schoenen. Ook die staan op kleur. Douze points from the Netherlands!

Tsja, degene die ik aan heb zijn wel een beetje aan vervanging toe… deze waren erg leuk, maar de punten waren net iets te … puntig voor mij. Dat zat helaas niet lekker. Wel een mooie kleur!

En dan zijn jullie natuurlijk benieuwd naar de totale kosten van de 5 stuks kleding. Ik betaalde *drumrolllll* ….

Ha, op een kwartje na 20 euro! Yaaaasss queen!

Nu zijn jullie vast benieuwd wat er mee naar huis is gegaan, of het paste en hoe de rest van mijn capsule garderobe voor het najaar eruit ziet. Geen nood, dat artikel komt eraan!

xAnja

Ps. op zoek naar meer succes bij je eigen kringloop-avonturen? Lees dan: “zo vind je wat je zoekt bij de kringloop

Anja

14 reacties op ‘M’n herfst-garderobe kringloopshoppen

 1. Wow, knap hoor! 5 artikelen voor nog net geen 20 euro. Wij hebben ook een Het Goed in Emmen, maar heb het gevoel dat onze prijzen toch wat hoger liggen. Vooral tijdens een crisis (ook 2008, 2009) gingen de prijzen behoorlijk omhoog. Nu is er ook een crisis omdat mensen banen verliezen en ik vind het soms echt te duur, een leuke Cecil top voor 12,95 bijvoorbeeld. Echt waar! Die heb ik toen laten hangen vanwege de prijs. Ook vragen ze hier gerust voor een merkbroek 15 euro.

  Like

  1. Ik merk ook dat het veel verschilt per kringloop. Dit waren goede vondsten, er waren ook wel wat duurdere dingen. De schoenen (die ik niet meenam) waren 5,95. Nog steeds heel betaalbaar.

   Like

 2. Hier in Zwolle zijn een flink aantal kringloopwinkels , maar qua kleding valt het allemaal behoorlijk tegen. Veel is behoorlijk verwassen en de prijzen zijn behoorlijk hoog omdat de meeste ingeleverde kleding van de H&M, C&A, Primark en de HEMA is. Om nu 6,50 euro te betalen voor iets wat nieuw bij de Primark rond de 10 euro kost om maar een voorbeeld te noemen vind ik echt te gek. Bovendien hangt hier alles door elkaar heen en is het niet echt leuk om rond te kijken.

  Geliked door 1 persoon

   1. Helaas niet echt een optie als je alles met de fiets of het openbaar vervoer moet doen. Kringlopen zitten heel vaak aan de rand van dorpen of steden en meestal niet echt in de buurt van een bushalte.

    Like

   2. Juist met de fiets gaan kan goed zijn, want dan kun je niet méér kopen dan er in je rugzak past. Zo doe ik het ook regelmatig, beetje jezelf beschermen haha.

    Like

 3. Wat een mooie kringloop is dit. Vooral het op maat hangen, vind ik zo geweldig. Dat doen ze bij ons niet helaas. Wanneer wij op vakantie gaan naar de Veluwe, gaan we graag langs bij Foenix of andere kringloopwinkels. De kwaliteit van kleding is daar veel beter dan die bij ons.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt jezelf mooi uitgedaagd! En zo te horen nog geslaagd ook. Ben zeker nieuwsgierig naar je vondsten. Ik heb dit jaar geen kleding gekocht, maar mijn laatste en meteen lievelingsvondst in de kringloop was een rieten zonneklep voor (ik denk?) 2 euro. Zo fijn om de zon uit mijn ogen te houden als ik een bril op heb en dus geen zonnebril kan dragen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.