Het interieurplan voor de badkamer en-suite | Moodboard

Yes! Weer een nieuwe “aflevering” van Anja’s interieur adventures, haha. Ik schreef het al in het vorige artikel: ik heb de smaak en zin weer te pakken. En: de heren klussers (ja het zijn allemaal mannen) zijn hier vanaf volgende week weer aan de slag. Tijd voor de onthulling van het sfeerplan voor de badkamer!

Voor de duidelijkheid: dit wordt de badkamer die grenst aan onze (inloopkast en) slaapkamer. Hierin komt geen toilet, die zit op de gang. Vanuit de slaapkamer zal het er dan ongeveer zo uitzien

“Bedenk de boog even vierkant. Ik heb kennelijk de verkeerde gekozen #ikmoethetnogleren
De vierkante tegels lijken alleen qua kleur: wij gaan voor langwerpige visgraat-tegels.

De basis

Als je de vorige twee blogposts met interieurplannen hebt gelezen, dan zal het je niet verbazen dat we ook hier weer gewoon verder gaan met onze aloude klassieker RAL 9010, off-white. Ik vind het – ondanks concurrentie van andere ‘witten’ zoals 9001, 9003 en 9016 – nog steeds de mooiste tint voor in dit huis. In ons vorige jaren ’30 huis hadden we dit trouwens ook.

Bron: Homease

Maarrrrrr… daar blijft het zeker niet bij in de badkamer. Eerder schreef ik al dat we groentinten op verschillende manieren in het huis willen brengen, maar in de badkamer krijgt het groen wel een hele prominente plek. Eén muur wordt betegeld met de Lume tegels uit de Crogiolo-lijn van Marazzi in visgraat. Ik kan je niet zeggen hoe intens mooi ik deze tegels vind! Ze komen in alle tinten flessengroen die je maar kunt bedenken, hele diepe tinten. De high gloss tegel is bedacht als een moderne variant op majolica, een Italiaanse aardewerksoort die uiteindelijk in Nederland leidde tot het Delfts blauw.

Marazzi is een Italiaans merk, in Nederland kun je het beste naar Jan Groen Tegels in Bleiswijk (net boven Rotterdam), daar kun je de collectie zien. Daar hebben wij de tegels ook gekocht, niet alleen omdat zij een heel groot aanbod hebben (echt groot! En ze hadden dus de Marazzi tegels) maar ook omdat we graag lokale ondernemers willen steunen die zich richten op een specialisme.

De Marazzi tegels komen slechts op één muur: de achterwand van zowel het bad als de douche, zo’n visgraatpatroon is best druk. Daarom hebben we voor de rest van de muren gekozen voor simpele off-white muurtegels in de maat 25×50 cm met een heel lichte beetje marmer-achtige ‘swirl’ erin. Zodat ze toch niet helemaal strak en glad zijn (Steuler Design, Austin, mat wit). Die komen op twee van de vier muren, tegenover elkaar.

Dan blijft er nog één muur over en die wordt… gewoon weer RAL 9010 geverfd. Een volledig betegelde badkamer vind ik snel zo’n zwembadeffect hebben. Deze ‘verfmuur’ is de kant waar er zich straks een badkamermeubel, een grote spiegel en een deur bevinden; er zal dus vrij weinig van de muur zelf te zien zijn.

De vloer dan nog… Mr Dutchie was al snel gecharmeerd van de Sintesi Concept Stone vloertegel in 60×60 cm – een betonlooktegel die ook wel wat weg heeft van natuursteen (volgt u het nog, haha). De grootste uitdaging lag in het vinden van de juiste kleur. Ik wilde liever wat donkerder, maar moest uiteindelijk Mr Dutchie gelijk geven; deze badkamer en-suite heeft vrijwel geen daglicht en een donkergrijze tegel zou waarschijnlijk too much zijn. Dus zijn we gegaan voor de ‘Earth’ variant. Deze tegel komt trouwens in verschillende formaten én designs, zo kun je ‘m ook in mozaïek bestellen.

Zowel de witte Steuler tegels als de Sintesi vloertegels waren op voorraad bij Jan Groen, die konden we dus zo meenemen toen de Marazzi tegel er eenmaal was (die komt op bestelling).

Sanitair en meubels

Zo, dat waren alleen nog maar de keuzes voor de muren en vloeren. Er moest natuurlijk ook wat functioneels in de ruimte komen. Ik ga hier kort over zijn: er komen een half-vrijstaand wit bad en een glazen douchecabine langs de groene achterwand.

We hebben een badkamermeubel van massief eiken uitgezocht (showmodel, zonde om iets nieuws te bestellen als dat perfect past!) waarop twee vierkante wasbakken komen, in lichte betonlook, passend bij de vloer. Daarboven komt een enorme rechthoekige spiegel (140×80 cm) met ingebouwde handsfree LED-verlichting (jaja).

En dan zijn er nog de kranen en accessoires. Die zullen wel voor wat opgetrokken wenkbrauwen zorgen, denk ik zo. Maar daar zeg ik nu nog even niets over 😉 Daarvoor moeten jullie de na-foto’s even afwachten.

Verlichting

In het plafond komen mat-zwarte vierkante spots met A+ lampen die ‘smart’ zijn, we kunnen ze dus dimmen op de vroege ochtend #notamorningperson. De spiegel heeft ingebouwde LED-verlichting. Alle elektra is uiteraard va het type IP45, veilig voor in vochtige ruimtes.

Verduurzamen

Naast de duurzame verlichting heeft onze aannemer de muren en het plafond al geïsoleerd en komt er vloerisolatie plus vloerverwarming onder de tegels. Alle vloer- en wandtegels die we hebben uitgekozen hebben een A+ emissielabel, wat betekent dat ze extreem weinig of geen uitstoot van VOC’s hebben in de ruimte.

En hoewel we wel gekozen hebben voor een stortdouche, is er de keuze gemaakt voor een SPS-douchekop. Hierin zit een speciaal membraan, waardoor je met maar heel weinig water toch een “ik-sta-onder-een-waterval” effect hebt.

Tsjonge, wat een verhaal (als je het zou printen zouden het 3 kantjes zijn, haha). En nu maar hopen dat de plannen gauw werkelijkheid worden!

xAnja

Bekijk ook de andere interieurplannen: woonkamer, slaapkamer.

Anja

7 reacties op ‘Het interieurplan voor de badkamer en-suite | Moodboard

    1. Dankjewel Sanne! We zijn inmiddels een week verder en de eerste meters zijn weer gemaakt. Komend weekend komt er weer een verbouwupdate! Eindelijk (is zo tof dat ik van die lieve volgers heb die met me meeleven, maakt het een stukje “behapbaarder”)

      Like

  1. Nu maak je me wel heel benieuwd naar de kranen.
    Ik krijg mijn nieuwe badkraan over een maand te zien, was ook een heel proces. Ik moest ze op papier bestellen omwille van Corona, maar in het begin vonden ze niets anders om voor te stellen dan een kraan van €5000. Dat vond ik er toch net over, dus heb lang aangedrongen voor een alternatief en is gelukkig ook goed gekomen. Maar ik heb ze dus nog niet in het echt gezien, beetje spannend.

    Like

    1. Haha, er moet wat te raden overblijven, toch? Wat denk jij dat het wordt? En wat een verhaal van jouw badkraan… is ‘ie inmiddels binnen? Snap dat je niet kan wachten!

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.