Zo beleefde ik de herfst | bucket list

Voor iedereen die net zo’n seizoensmens is als ik, is het een echte aanrader: een bucket list om volop van het jaargetijde te genieten. Ik had er voor het eerst één voor de herfst. Het heeft me geholpen om positiever te zijn, dankbaar en te genieten van de momenten. Daarom deel ik maandag ook een lijstje met ideeën voor op je winter bucket list.

Een bucket list (simpelweg een lijstje met leuke dingen om te doen) is dé manier om een jaargetijde te beleven. Het is mijn bedoeling om van deze bucket list een nieuwe traditie te maken: op de blog, maar vooral in mijn leven. Ik wil dingen ervaren in plaats van dingen kopen. Het helpt ook tegen de sleur en verveling – ook voor eventuele kinderen of huisgenoten.

Thuiswerken tijdens de lockdown kan je het idee geven dat je in de film Groundhog Day zit (niet gezien? aanrader!). Daarin beleeft de hoofdpersoon steeds exact dezelfde dag opnieuw. De gemiddelde thuiswerker staat op, ontbijt, (brengt kids naar school), werkt achter z’n laptop, doet wat belletjes, luncht aan het bureau, werkt verder (haalt kids van school) en eindigt de avond met diner en tv. Onder andere door de bucketlist activiteiten bracht ik hier een beetje verandering in – en dat gun ik jou ook!

In de vorige update kon je lezen welke herfst bucket list items ik toen al kon afstrepen. Voor ik schrijf over de plannen voor de winter van 2020-2021, kijk ik nog even terug hoe ik de laatste weken van de herfst van 2020 meemaakte. Er stonden nog 6 dingen ‘open’:

Gedaan:

Herfstwandeling

Tussen de klusdagen door wandelden Mr Dutchie en ik door Landgoed Clingendael bij Den Haag. We waren zeker niet de enige, maar er waren ook rustige paadjes. Wat een prachtig park en wat mooi om al die verschillende oranje-rood-bruin tinten te zien.

When Harry met Sally kijken

Ja, een echte klassieker (uit 1989): ik ben dol op deze film. Grappig, goed gefilmd, goede acteurs, prachtige herfstplaatjes en vol ‘nadenkertjes’: er zijn weinig romantische komedies die aan WHMS kunnen tippen. Mijn vriend zag ‘m overigens voor het eerst en was ook erg gecharmeerd, vooral van het karakter van Billy Crystal.

Pompoensoep maken

In de week nadat ik mijn de herfst bucket list update schreef, zag ik een verspakket voor pompoensoep met ruime korting bij onze super. Dat voelde alsof de hemelen open gingen, met engelengezang (🙌haaaaaaaaah🙌) en er een spotlight op werd gezet: dit kon geen toeval zijn.

Tuin winterklaar maken

Yep, ook dat deed ik en ik schreef er nog een blogpost over ook.

Wat deed ik niet?

Appeltaart bakken – We hebben een nieuwe groepenkast en een up-to-date elektrisch circuit. Sinds die dag vliegt – elke keer als we de oven aanzetten – de stop eruit. Je kon eerder al lezen dat de oven kuren had, nu is het dus helemaal klaar. We zijn er nog niet uit of we op zoek gaan naar een tijdelijk (tweedehands) exemplaar of het er zo bij laten tot we aan de keukenrenovatie gaan beginnen.

Pumpkin Spice latte – Hoewel ik hier aan het begin erg naar uitkeek, ben ik toch niet speciaal naar Starbucks gegaan voor deze uberpopulaire drank. Had ik me laten verleiding door wat anderen doen? Vond ik het een must als blogger, zo’n hip koffietje? Ik vraag het mezelf nog steeds af. Intrigrerend!

Uiteindelijk deed ik dus 13 van de 15 herfstactiviteiten van mijn lijstje. Het was fijn om deze dingen te doen met de mensen om me heen. Maandag volgt daarom mijn bucket list voor de winter. Als jij leuke ideeën hebt voor dat lijstje, deel ze dan zeker via de comments hieronder.

Ook als jij dit jaar een bucket list (of leuke-dingen-lijstje) had, hoor ik graag hoe je gegaan is!

Fijn weekend allemaal!
xAnja

Anja

10 reacties op ‘Zo beleefde ik de herfst | bucket list

  1. Ha, de herhst! Vroeger vond ik dat het seizoen dat alles buiten begon dood te gaan (en de winter maakte dat dan af), tegenwoordig geniet ik van de herfstkleuren van de bladeren en van de felrode bessen en sierappeltjes en prachtig mos en schors wat tevoorschijn komt.
    Op mijn geïllustreerde Herfst Bucket List uit 2016, toen ik ‘s zomers voor het eerst een Art Journaling Summer School had gedaan, stond veel uit jouw lijstje. En ook: aquarel maken van herfstbladeren (de hele Bucket List was een oefening in aquareltechnieken, zo sloeg ik met dit punt twee vliegen in een klap) en paddestoelen fotograferen.
    Tegenwoordig zou ik er nog bij zetten: vlakbij huis ophangen van vogelpindakaaspotten, vetbollen, pindaslingers, raamvoederstation, noem maar op. Want die koolmezen en mussen en al het andere vliegende grut zijn zo verschrikkelijk leuk om van dichtbij te zien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb echt niet normaal veel pompoensoep gegeten haha. Alleen de laatste was een beetje mislukt, dus nu ben ik ‘m weer even beu. ‘When Harry met Sally’ heb ik nog nooit gezien, maar ik ben de laatste tijd veel klassiekers aan het inhalen dus dat is misschien wel een goed idee!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.