Dit droeg ik van mijn herfst capsule garderobe

Het is december, officieel koud en donker. De blaadjes zijn gevallen, de kerstlampjes hangen. Onlangs schreef ik over mijn herfst bucket list en welke leuke dingen we deden dit seizoen, nu is het tijd om mijn herfst capsulegarderobe van 2020 af te sluiten. Om te reflecteren en leren voor de winterse variant. Wat droeg ik wel, en wat droeg ik niet?

Omdat het alweer even geleden is dat ik erover schreef, herhaal ik even een paar foto’s van mijn capsule van deze herfst. Je kunt het hele artikel hier vinden.

Het waren de volgende kledingstukken (van voor naar achteren):

  • 3 lange broeken (één witte, twee jeans)
  • 3 bovenstukken: 1 witte blouse, 1 midi-mouwen blouse, 1 lange-mouwen-shirt
  • 4 truien
  • 1 jurk

Dat is dus 11 kledingsstukken – exclusief schoenen.

Wat had ik aan?

De afgelopen tijd heb ik ieder kledingstuk meermaals gedragen, behalve de witte broek. Er waren twee echte herfstfavorieten: mijn nieuwe ‘minimalism’ trui (die kleur, zo mooi!) en de off white trui met V-nek. De minimalism trui kocht ik bij een kleine ondernemer, wat natuurlijk ook een plus is.

In het begin van de herfst kon ik nog met m’n zomerse trenchcoat af, inmiddels draag ik m’n winterjas met sjaal. Deze trui heb ik echt wekelijks gedragen, gewoon op een spijkerbroek. Het grote voordeel van thuiswerken!

Ook een veel-geziene outfit: m’n crèmekleurige trui met spijkerbroek en de vegan suède schoenen die ik voor m’n zomerse capsulegarderobe kocht.

Zo leg ik ’s morgens m’n outfit klaar. In dit geval had ik een belangrijke dag op locatie en trok ik een colbert aan over de donkerbruin-paarse midi-blouse.

De foto is een beetje gehaast genomen, maar deze moest er toch ook op: de vintage jurk die ik van mijn schoonmoeder kreeg en liet aanpassen, zodat hij ook het hele seizoen mee kon. De stof is eigenlijk een beetje dun voor de herfst, maar met een dikke panty en een onderjurkje goed te doen. En zie je dat ‘ie zakken heeft! Vet cool!

Deze is niet zozeer vanwege de kleding, maar meer vanwege het totaalplaatje. Zo deed ik namelijk steevast boodschappen in de herfst van 2020. Inclusief verbouw-stof op mijn mondkapje haha.

Wat ik verder leerde:

  • dat we nog steeds genoeg verbouw-troep in huis hadden en ik dus geen nieuwe schoenen heb gekocht
  • dat ik prima uit kwam met deze hoeveelheid, met af en toe een specifieke toevoeging
  • dat ik die diepe, warme kleuren heel mooi vind voor de herfst en dat ze me ook best goed staan
  • dat wit daar dan ook niet zo bij past – de witte blouse droeg ik in combinatie met, de witte broek heb ik niet één keer gedragen
  • dat skinny jeans nog steeds het lekkerste zitten 🙂
  • dat het fijn is om zo’n collectie klaar te hebben hangen, zodat je zo je outfit kunt pakken ’s morgens.

Zoals gezegd: dit was het laatste herfstartikel van 2020 op de blog (snik, mijn favo seizoen). De focus gaat nu helemaal naar de winter. Binnenkort natuurlijk ook de post met mijn hele winterse capsule garderobe, die ik momenteel aan het samenstellen ben. De inspiratiepost publiceerde ik al vorige week.

Vind je het ook leuk om na te denken over je kledingkeuze? Vraag jezelf dan eens af: Wat is jouw go-to kledingstuk in de herfst, als het kouder wordt? En waarom juist die trui / broek / dat vest?

xAnja