Dit is onze nieuwe badkamer | Voor en Na foto’s

De verbouw-updates zijn in korte tijd de top 10 van meest gelezen berichten ingevlogen. En dan is hier de volgende ruimte die af is en die ik kan tonen op mijn blog: onze nieuwe badkamer. Wat een werk is het geweest. Wat een tegenslag hebben we gehad. Maar wát een plek is het geworden! Kijk en lees je mee?

Het is een waanzinnige transformatie geworden, en zoals bij elke verbouwing zit het meeste werk achter, onder en boven wat je uiteindelijk ziet.

Hoe het was…

Wat is er allemaal gedaan? Laten we bij het begin beginnen met wat vóór foto’s:

Zie je de vorm van dat bad? We noemde het “de sarcofaag” 😀

Het toilet was in een eerdere verbouwing van de vorige bewoners bij de badkamer getrokken. Daardoor had ‘ie van zichzelf een wat vreemde vorm, wat nog maar werd benadrukt door de toevoegde muurtjes.

En het hagelwitte toilet in het midden van de inloop niet te vergeten (deur naar de gang zit hier links achter het kastje):

Onze wensen: een badkamer en-suite vanaf de slaapkamer – zoals het ooit was op de originele bouwtekening – een apart toilet bereikbaar vanaf de gang, een bad én een douche, vloerverwarming, goede isolatie en duurzame verlichting, milieuvriendelijke kranen, de wasmachine naar zolder, en – als het even kon – een meubel met dubbele waskommen.

De sloop begon in het voorjaar:

Doorgang van de slaapkamer naar de badkamer

Op de vloer zat kurk, waar iets van een plasticlaag overheen gesmeerd was om het waterdicht te maken. Wel warm aan je voeten, maar geen blijvertje. Eraf halen was een #@($)#(!#* klus.

Hier zijn de vloerplanken weer zichtbaar. Alle leidingen werden vervangen en dus moest de vloer op verschillende plekken open. Hier zie je ook de eerste tekenen van opbouwen: de muur die de inloopkast (rechts) scheidt van de badkamer. En ja. al die tijd was de wasmachine gewoon in gebruik 😉

Veel isoleren, nieuwe leidingen, nieuw raamwerk, alles werd gecheckt en wat er niet goed was, werd vervangen.

Een paar weken verder was de basis klaar: alle muren op hun definitieve plek (da’s fijn hè 😉 ), de gipsplaten op de muren en het plafond, de vloer geëgaliseerd (liep ernstig af), de overige muren voorbewerkt. Het leidingwerk zit hier ook al overal in de muur. Die gele slingers op de grond zijn voor de vloerverwarming, in de linkerhoek loopt de vloer af voor de douche.

Tijd voor het mooi maken! De foto is wat donker, maar hier werd er eindelijk begonnen met tegelen. Dit is de Lume tegel van Marazzi die we bestelden bij Jan Groen Tegels. In visgraat, net als in het toilet.

Ook in de slaapkamer en de inloopkast vorderde het werk gestaag. Zoals gezegd: het meeste werk zie je niet, maar is ontzettend belangrijk.

Met de groene feature wall als grootste eyecatcher besloten we voor de rest van de ruimte voor ‘rustig’ te gaan. De twee muren haaks op de groene muur kregen een offwhite tegel met een klein werkje erin. De muur tegenover (hier rechts, net niet te zien) werd gestukt.

En zo zag het eruit na tegelen en voegen én met een eerste laag verf op het plafond. De vloertegels liggen hier ook al, maar hielden we uiteraard even beschermd.

Als twee dingen zijn die het verschil maken in een verbouwing dan is het wel tegelen en stuccen. Wij hadden het geluk met een setje professionals die van wanten wisten; wat een prachtig doorkijkje zo hè!

Installatietijd! Eindelijk… omdat de kranen uit Italië moesten komen duurde het een enorme tijd voor ze er allemaal waren. Ook nadat de fabrieken weer open waren, was er een achterstand en bleven de levertijden oplopen. Maarrrr…. uiteindelijk….

Zo is het geworden!

*pingt een traantje weg*

Jongens. Het is af. De badkamer is… mooier geworden dan we ooit hadden gedacht. Het is fenomenaal, ik ben zo blij! Er zit zoveel werk in, harde arbeid maar ook denk- en puzzelwerk. Hindernissen, problemen, debacles… maar echt… wát een plek!

Het bad is een half-vrijstaand exemplaar waar we met z’n tweeën in kunnen. De kranen zijn van geborsteld messing, net als in het toilet, omdat er nog oude elementen in ons huis zijn van messing (deurkrukken bijvoorbeeld).

Hoewel het eerst het idee was om voor een inloopdouche te gaan, hebben we uiteindelijk gekozen voor een exemplaar met een deur. Wel eentje van glas, om het ruimtelijk te houden. De warmte blijft dan beter “binnen” waardoor je minder warm water nodig hebt. De kleur van de kraan tegen het groen van de tegels van Marazzi… ik had dat dus bedacht in de showroom van Jan Groen, maar dat het zo mooi uit zou komen…

De andere zijde van de badkamer met het massief houten meubel, twee betonnen waskommen en ook hier messing kranen vanuit de muur. De vloertegel is de Sintesi Concept Stone in kleur “earth” in 60×60, lekkere grote jongens dus De wandcontactdozen zijn van Gira. Op het plankje naast het zeeppompje staan normaal de tandenborstels, maar omdat dat niet zo fris staat, heb ik ze maar even weggehaald.

Detail van het wasmeubel met de “plop-en-klik” afvoer (dat is niet de technische term 😉 ). Hier zie je ook goed hoe de vloertegels matchen met het beton. Er zit een beetje een bruintint in, die weer terugkomt in de groene tegel.

En wie mijn blog al heel lang volgt, herkent deze accessoires wellicht: ze stonden ook in de eerdere badkamer. De vaas heb ik gepimpt met de keramiek-techniek (leuke DIY). Het paarse flesje matcht misschien niet zo goed, maar het is simpelweg de badolie die we gebruiken.

Er staat in de badkamer sowieso niets wat we niet gebruiken – op de vaas met de katoenbolletjes na, die is puur decoratief. Ook deze twee flesjes zijn voor “dagelijks werk” (shampoo en douchegel). Voorlopig houden we de douche ook leeg, zonder haakjes of plankjes. Ik vind het prima zo. Lekker minimalistisch.

Het toffe van de grote spiegel is dat je zo twee keer de groene wand ziet, ook als je je tanden poetst met je rug naar de muur zelf.

Ook dit is een DIY: deze clips zijn eigenlijk voor op zo’n wandrekje, zo’n raster memobord. Ik heb er met behulp van dubbelzijdige spiegeltape “hangende knijpers” voor onze handdoeken van gemaakt. Een simpele en vooral budgetvriendelijke DIY met hergebruik van de clips.

Zo. Wat een verhaal is het geworden!

Moet je nagaan hoe lang de verbouwing zelf duurde 😉 – alle gekheid op een stokje: ik ben reuzeblij met het resultaat. Trots op mijn vriend, onze klushulpen, de lieve mensen om ons heen, de medewerkers bij Jan Groen Tegels en onze badkamerspecialist en ja, ook op mezelf. Dankbaar ook, dat we hier mogen vertoeven en we dit huis zo eigen kunnen maken. Met alle ups en downs.

Heel benieuwd naar wat jullie ervan vinden!

xAnja

.

Productinfo:

Groene wandtegels: Lume green, uit de Crogiolo-lijn van Marazzi, artikelnr. 290-380, via Jan Groen Tegels*
Witte wandtegels: mat wit, Austin, Steuler Design, artikelnr. 493-072
, via Jan Groen Tegels*
Vloertegels: Earth, Sintesi Concept Stone (formaat 60×60 cm) , artikelnr. 807-966via Jan Groen Tegels*
Plafond en gestucte muur: silicaatverf in RAL 9010*
Bad:
Sanitairwinkel
Spiegel: Sanitairwinkel
Inloopdouche: Sanitairwinkel
Alle kranen: Hotbath, geborsteld messing
Waskommen:
Zeeppompje: al in bezit
Wasmand: Xenos

Clips: reeds in bezit, Xenos
Handdoeken: Blokker

Accessoires: reeds in bezit

*deze blogpost is tot stand gekomen met medewerking van Jan Groen Tegels. Ik heb dit bedrijf zelf benaderd voor een samenwerking. Dit is een lokale onderneming met een groot aanbod, zeer goede service, mensen met verstand van zaken en scherpe prijzen. Ik promoot graag lokale ondernemers op mijn blog, raad deze winkel van harte aan en dank het team van Jan Groen voor de fijne samenwerking. Samenwerken beïnvloedt mijn mening niet. Zie voor meer informatie de disclaimer.

Anja

29 reacties op ‘Dit is onze nieuwe badkamer | Voor en Na foto’s

    1. Wauw, wat een mooie badkamer. Win krijgen dezelfde groene tegels op de muur. Mijn vraag is alleen met welke kleur hebben jullie het gevoegd? Wij twijfelen tussen wit of grijs? Ik ben heel benieuwd.

      Groetjes Marijn

      Like

  1. Jan Groen heeft zijn naam vast nog nooit zo vaak benoemd gezien, hahaha 😉

    Maar de badkamer is PRACHTIG geworden!

    Hoe gebruik je de shampoo en douchegel onder de douche als ze op het bad staan en er een glazen wand tussen zit?

    Het is idd veel fijner/warmer om je douchehokje een soort van dicht te kunnen doen 🙂

    Like

  2. De groene tegels van Jan Groen zijn geweldig. Zo veel leuker dan alles in het wit. Erg mooi uitgezocht. Ik heb nu zelf zeep van Erica die je als shampoo en zeep kunt gebruiken. Op een bamboe “zeepbakje”. Geen plastic flessen meer nodig. Alleen maar 1 zeepje. Ideaal

    Like

  3. Ziet er prachtig uit, ben benieuwd welke voegkleur jullie hebben gebruikt voor de groene wand. Ben zelf vergelijkbare wand aan het tegelen in de badkamer en de voeg die je gekozen hebt is mooi passend. Zou het erg waarderen als je me een berichtje kan sturen naar emvanderlinden@hotmail.com

    Groeten Erik

    Like

  4. Ontzettend gave en mooie badkamer! Wij zijn momenteel ook op zoek naar een dergelijk houten wasmeubel met vierkante waskommen. Waar heeft u deze gekocht? Hartelijke groeten, Lian

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.