Vind ik leuk #1

Een nieuwe rubriek! Als ik bij collega-bloggers kijk, vind ik het altijd leuk om nieuwe muziek te leren kennen, Netflix-series die ik nog niet ken of boeken waarvan ik denk “die gaat op het lijstje!”. En aangezien je nooit genoeg inspiratie kan hebben op dit gebied, want smaken verschillen nu eenmaal, besloot ik om er af en toe ook zo’n lijstje in te gooien onder de gemeenschappelijke titel ‘Vind ik leuk’.

In dit blogbericht vind je allerlei dingen om te luisteren, lezen of zien, die ik in de afgelopen tijd ontdekte of herontdekte. En sommige zijn tips van jullie!

Luisteren

Lucky Fonz III

Lucky Fonzz III

Fotocredits: Wikipedia.

Singer-songwriter Lucky Fonz is absoluut geen nieuwe naam, maar ik had slechts een beetje van ‘m gehoord (spuit elf, I know). Maar z’n aanstekelijke liedjes hebben mij nu ook veroverd. Het cheeky ‘Linde met een E’ en het lieve – maar ook stiekem wel ondeugende – ‘Ik heb een meisje’ brengen steevast een lach op m’n gezicht. Echte nazomermuziek.

CBC Podcasts

Trouwe lezers weten dat ik een zwak heb voor misdaadpodcasts. Waarom? Ik weet het niet, ik vind het fascinerend dat we in een veilige wereld met beschaafde mensen wonen en er toch mensen zijn bij wie er iets “verkeerd gaat in ’t koppie”. De podcasts van de Canadian Broadcasting Company (CBC) zijn van topkwaliteit en absoluut het luisteren waard als dit ook jouw interesse heeft. Paar aanraders:

 • Finding Cleo
 • Uncover
 • Satanic Panic
 • The Village
 • Someone Knows Something
 • Escaping NXIVM

Niet aan te raden: a Death in Cryptoland. Niet doorheen te komen. Momenteel luister ik naar Life Jolt, maar pas net begonnen dus dat is eventueel voer voor de volgende #vindikleuk 😉 Je vindt ze o.a. op Spotify.

Lezen

Self-Sufficiency for the 21st Century

Dit boek kocht ik voor mezelf voor mijn verjaardag. Aangezien ik iemand ben met in totaal zo’n tien boeken in huis, is dat een behoorlijke big deal. Het is geen leesboek en ook geen bladerboek, hoewel ik het heerlijk vind om ermee op de bank te kruipen met een kop thee. Het was één van de boeken die me heeft doen realiseren dat ik wil bloggen over een eenvoudiger leven, in plaats van ‘alleen’ over minimalisme. Het boek behandelt alles op het gebied van zelfvoorzienend leven, en ook als je maar kleine stapjes op dat gebied wil zetten – zoals ik – is het enorm inspirerend. Van groente telen tot kippen houden, van jam maken tot huis en tuin inrichten om er zoveel mogelijk energie en eten vandaan te kunnen halen: je vindt het erin. Ik kocht een tweedekansje. Let erop als je ‘m tweedehands aanschaft, dat je de geüpdatete versie koopt. Die heeft dezelfde voorkant als die van mij. Hij is er niet in het Nederlands.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Dit boek las ik op vakantie en maakte behoorlijk indruk op me. Eigenlijk moet ik er niet teveel over vertellen, want dit is echt een boek wat je moet ontdekken. En eigenlijk ook moet lezen. Zeker in deze tijd. Wat ik je wel vertel: het is een non-fictie boek van één van de schrijvers van De Correspondent met een frisse en totaal andere kijk op de wereld en allerhande wereldse zaken, waaronder spullen kopen. Hij is er als boek, maar ook als e-book en luisterboek, maar ik vond het lezen in dit boek-boek, zeker op vakantie, toch het fijnst.

Niemands gek – Richard Russo

Dit is het eerste boek wat ik van deze schrijver heb gelezen en ik vond ‘m tof. Ik verwachte dat het verhaal eigenlijk “ergens toe zou leiden”, maar halverwege ontdekte ik dat dat helemaal niet de bedoeling is van dit boek. Wat dan wel? Dat moet je zelf maar ontdekken. Het is een aardig dik boek, maar het leest makkelijk weg. Heb je Kobo Plus van Bol? Dan is het e-book gratis te lezen.

Kijken

The Woman in the Window

Ik heb getwijfeld of ik deze film – te zien op Netflix – moest delen. Je ziet: de beslissing heeft in z’n voordeel uitgepakt. Aan de ene kant zit er topacteerwerk in van Amy Adams. En ook Julianne Moore en Gary Oldman doen hun best. Plus: cinematografisch is dit werk een plaatje. Duister. Bedompt. Precies zoals de geest van het hoofdkarakter Anna Fox. Waar het misgaat: het verhaal en de karakterontwikkeling. De film is op basis van een boek van A.J. Finn, wat ik nooit gelezen heb, maar de manier waarop de film tot een grande finale komt, vond ik ontzettend tegenvallen. Misschien moet ik het boek lezen om te ontdekken of het daarin ook zo’n zooitje was qua character development. Misschien ook niet. (trailer hier).

Dat was mijn lijstje voor dit keer. Nu we langzaam naar oktober gaan, krijg ik weer meer zin in avondjes met films en boeken. Daarom ben ik benieuwd naar jouw lijstje met favorieten, of juist dat ene boek / die serie die je recent hebt ontdekt! Deel je ‘m via de reacties hieronder, dan kunnen anderen er ook van profiteren! Wat luister / lees / kijk jij in deze tijd?

Anja

9 reacties op ‘Vind ik leuk #1

 1. Zo fijn om te lezen, ik hou ook echt van de aanraders/tips voor boeken, films en series en podcasts! Ik wist niet eens dat er ook misdaadpodcasts bestaan, maar ga ze nu zeker een kans geven. Ik vind van die true crime documentaires ook altijd zo interessant. The Woman in the Window heb ik nog niet gezien, ik twijfelde ook, maar die zal ik nu zeker een kans geven. Zelf ben ik weer helemaal verslaafd aan Downton Abbey sinds alle seizoenen op Netflix staan!

  Like

 2. Ik hou van lijstjes. Dank je wel. Ik heb de podcasts aan mijn Spotify toegevoegd.

  Via een vriendin werd ik getipt over een serie op Netflix: ‘My lovve: six stories of true love’, een serie over echtparen die al heel lang bij elkaar zijn. Aanrader!

  Verder lees ik bijna alleen maar fictieve moord en doodslag ☺️. Nu bezig met de boeken van Yrsa Sigurdardottir. Leest lekker weg.

  Muziek? Ik ben The Eighties nooit ontgroeid 😁.

  Een ander soort lijstje ‘65 dingen in de keuken die ik niet hebben ook niet mis’ is de laatste tijd veel voorbij gekomen tijdens etentjes. Goed gespreksonderwerp

  Like

 3. In de corona tijd heeft een vriendin van me het initiatief genomen tot een boekenclub en ik vind het zo leu. Daardoor heb ik zojuist Klara and the Sun van Kazuo Ishiguro gelezen. Zo ontzettend mooi. Heb het nu ongeveer een maand uit en denk er nog steeds aan terug. Bij het lezen realiseerde ik me dat hij de auteur is van Never let me Go, waar ik een aantal jaren geleden de verfilming van heb gezien. Cinografisch waanzinnig mooi, en heel erg sterk verhaal dat me ook niet los liet. Na dit alles las ik pas dat hij een nobelprijs heeft en op de long list van de Booker prize stond, dus ik vind dat ik me daarmee ook wel kwalificeer voor het kamp Spuit 11 🙂

  Like

 4. Yes, leuk rubriekje! Ik vond ‘De meeste mensen deugen’ ook heel goed. Na een tijdje had ik het wel een beetje gehad want ik vond het veel van hetzelfde, maar wel heel goed. Ik ben nu ‘De heksen’ van Roald Dahl aan het herlezen haha, blijft ook goed. En daarna begin ik ‘Ghosts’ van Dolly Alderton, ook heel benieuwd naar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.