Vind ik leuk #2

Vorige maand deelde ik voor het eerst mijn “Vind ik leuk“-lijstje, vandaag dan dus nummer 2. Na een week van stilte op mijn blog een mooie manier om extra inspiratie op te doen (dank voor jullie lieve ‘is alles oké’ berichten, alles is heel oké, ik was er even een week druk met andere zaken). Ik vind deze lijstjes bij andere bloggers altijd zo leuk, dus dacht ik: why not! Hierbij mijn favorieten van oktober.

Het lijstje bevat artiesten, films, boeken, podcast, kortom: van alles om te luisteren, lezen of zien. Sommige ideeën zijn regelrecht overgenomen van andere bloggers, zo tof vond ik ze. Steek de kaarsen aan en ga er lekker voor zitten!

Luisteren

Het klinkt misschien een beetje als “pluggen” maar mijn eigen Spotify lijstje met de titel MD Herfst Playlist heb ik ‘grijsgedraaid’ de afgelopen weken. Heerlijk voor die dagen waarop het eerst nog duister en regenachtig is, maar dat dan later de zon door komt. Met o.a. The Civil Wars, Neil Young, Sef en Canyon City.

Life Jolt – Podcast

Heftige podcastserie van 10 afleveringen over vrouwen in de Canadese gevangenis: hoe ze er gekomen zijn, hoe het ze vergaat en hoe het leven is ná een gevangenisstraf. Ik vond het bij vlagen erg pittig en het heeft me veel inzichten gegeven. Life Jolt is een serie van de CBC (Canadian Broadcasting Company) die ik vorige maand ook al tipte. Je vindt de afleveringen o.a. op Spotify.

Lezen

Perfecte Moeder – Aimee Molloy

Fotocredits: Bol.com

Dit was het enige boek-boek wat ik recent las (naast tijdschriften en non-fictie). Ik leende Perfecte Moeder van Aimee Molloy bij de bieb en dat was maar goed ook. Het is een makkelijk leesbaar boek, het bladert goed weg en het verhaal is aanstekelijk, maar helemaal je-van-het was het niet. Ik had het idee dat de schrijfster probeerde om er dubbele lagen in aan te brengen, maar dat kwam voor mij niet goed tot z’n recht. De karakters in het verhaal zijn meer typetjes dan personages. Jammer, want het verhaal had méér in zich. Misschien komt het omdat ik niet een jonge moeder ben?

Kijken

Downton Abbey

Als je onder een steen gelegen hebt – zoals ik – en ‘Downton’ nog maar net ontdekt hebt, dan ben je in voor vele uren genieten. Wát een prachtige serie. Wát een schitterende decors, kleding en settings. Ook de acteurs zijn veelal geweldig gecast en passen tot in de puntjes in het verhaal. Voor liefhebbers van geschiedenis meets Goede Tijden meets kostuumdramas. Voor iedereen dus eigenlijk. De serie staat sinds begin september op Netflix, er zijn 6 seizoenen. Iedere aflevering duurt ongeveer een uur, dus je hebt even te gaan 😉

Virgin River

Fotocredits: Netflix

Van iets minder hoogstaand niveau, maar prima voor tussendoor is Virgin River. Er staan nu 3 seizoenen op Netflix en als ik het goed begrepen heb, komen er nog meer (tenminste 2) aan. Deze romantische dramaserie volgt een verpleegkundige uit de stad die haar verleden achter zich laat en zich vestigt in een plattelandsdorpje. Ja, ik weet het: klinkt niet als Oscarwaardig, maar het frisse acteerwerk, de prachtige herfstige plaatjes van het wilde landschap en – oké, oké – Martin Henderson (die Jack speelt) maken het echt tot een serie voor een avondje bankhangen op een druilerige oktoberdag.

Tot zover mijn lijstje met favorieten. Voor mijn volgende bibliotheekbezoek ben ik op zoek naar tips van jouw kant. En goede podcasts of filmsuggesties kan ik ook altijd gebruiken. Als je jouw tips via de comments hieronder deelt, kunnen anderen ook meelezen! Dankjewel alvast.

Anja

4 reacties op ‘Vind ik leuk #2

 1. Mooie favorieten. Ik kijk momenteel ook Downton Abbey, het is wel een beetje verslavend 🙂 En ik lees het nieuwste boek van Santa Montefiore, bij het licht van de maan. Een leuk boek voor ‘tussendoor.’

  Like

 2. Fijne blogpost om te lezen, ik hou ook altijd van de vind-ik-leuk-lijstjes 🙂 Downton Abbey is echt een van mijn favoriete tv series, alles is zó goed gedaan! Van acteurs, decors, scripts… Ik ben ook heel benieuwd naar de tweede film die volgend jaar in maart uitkomt!

  Like

 3. Hier nog iemand die onder een steen gelegen heeft en Downtown Abby (nog) niet gezien heeft. Je hebt me wel overtuigd van het te gaan kijken van ik hou van geschiedenis en kostuumdrama’s. Virgen River heb ik dan weer wel gezien en dat vind ik echt zo’n knusse serie om in de herfst te kijken!

  Like

 4. leuke tips; de eerste twee seizoenen van Virgin River heb ik ook al gezien, nu begonnen met het derde seizoen. wist je dat de serie gebaseerd is op een serie boeken? ik had er al twee gelezen en toen vertelde een collega me over deze serie op Netflix! de boeken zijn ook lekker om te lezen. geniet ze verder deze herfst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.