De Blog

Onze levens zijn behoorlijk vol. Met werk of studie, afspraken, sociale contacten.

Onze huizen vaak ook vol: met kleding die we amper dragen, voorraadkasten vol ingrediënten, met souvenirs van mooie reizen, onafgemaakte DIY-projecten en met cadeaus die lief bedoeld waren maar waarvan je niet weet wat je ermee moet.

De blog Minimalist Dutchie gaat over allebei. Het is een uniek plekje online, waar je kunt lezen over minimalisme in de praktische zin van het woord. Met als uitkomst dat we meer geluk en vrijheid ervaren in het leven van alledag.

Minimalist Dutchie is een ‘give first’ blog. Ik verdien niets aan deze blog – het is mijn wens om informatie te delen, inspiratie te geven en van anderen te leren. Als ik uiteindelijk wel wat verdien met m’n werk hier, is dat mooi meegenomen, maar dat is dus niet het uitgangspunt.

En wie ben ik dan?

Hoi! Ik ben Anja. Geboren in 1984, woon in Schiedam.

In 2016 verhuisde ik van een eengezinswoning met grote schuur naar een appartement. In de weken daarvoor reed ik keer op keer naar de kringloop en de vuilstort. Wat een ontzettende hoeveelheid spullen kwam er uit het huis waar ik 10 jaar had doorgebracht. In die tijd las ik voor het eerst over minimalisme. Eenmaal in mijn nieuwe huis wilde ik me snel thuis voelen en begon ik weer met kopen en verzamelen. Ik werd er alleen maar onrustig van. Toen ik de Minimalism Documentary zag, ging de knop definitief om.

Minder spullen. Meer ‘blank space’. Minder drukte. En toen ik ontdekte dat er nog geen plek was als deze, besloot ik om zelf te gaan schrijven. Elke week blog ik op persoonlijke wijze over opruimen, budgetteren, interieur, gezonde voeding en andere zaken die het leven mooier maken. Origineel, no-nonsens, overzichtelijk, open en met een flinke dosis humor.

STAY IN TOUCH!

Wil je geen nieuwe berichten missen? Zet dan de email-notificatie aan, linksonder op de homepage of volg me WordPress reader, Instagram of Facebook.