Per 25 mei 2018 is het verplicht om als blogger een privacyverklaring op je blog te plaatsen om zo te voldoen aan de Europese Privacywet / Wet Bescherming Persoonsgegevens. De blog MinimalistDutchie.com heeft als doel om de persoonsgegevens van lezers te respecteren. In onderstaande verklaring laat ik weten op welke wijze de blog dit doet.

Contactgegevens

Wil je in contact komen met mij? Dat kan via het contactformulier of door een reactie achter te laten op een artikel op MinimalistDutchie.com.

Verwerking persoonsgegevens

De blog ontvangt persoonsgegevens van lezers middels de mogelijkheid om onder artikelen op MinimalistDutchie.com een reactie te plaatsen. Je moet daarvoor je naam en e-mailadres invullen; een website-adres invullen is optioneel. Je naam is zichtbaar voor alle lezers van het artikel en blijft online staan. Je e-mailadres wordt niet getoond. Als je ervoor kiest om een webadres in te vullen, wordt deze ook openbaar gemaakt. Anoniem reageren is niet mogelijk.
WordPress
Ik host mijn blog via WordPress en krijg daarmee inzicht en overzicht in bijvoorbeeld de meest gelezen artikelen, het aantal volgers op mijn blogs via social channels en gebruikte zoekwoorden. Dit is vooral zogenoemde ‘non-identifying information’, dat wil zeggen dat het om bulkinformatie gaat en ik de meeste informatie niet kan herleiden naar persoonlijke gegevens, zoals een IP-adres. Op deze blog zijn dus alle voorwaarden van WordPress van toepassing. Zie de info van WordPress hier.

Opslag persoonsgegevens

Bezoekers onder 16 jaar
MinimalistDutchie.com heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. Het is voor mij echter niet mogelijk te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via het contactformulier, dan kan ik de informatie verwijderen.
Bewaartermijn
MinimalistDutchie.com bewaart reacties onder artikelen voor de duur van de plaatsing van het artikel. Zij blijven dus in principe oneindig online staan.
Gegevens aanpassen/verwijderen
Als je deze blog bezoekt, geef je daarmee toestemming jouw gegevens te verwerken. Je hebt echter het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door MinimalistDutchie.com.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen via het contactformulier.

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

Social media knoppen

Op deze blog staan social media buttons. Via deze buttons kun je artikelen delen op een social media platform. De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de privacywet? Op de website Autoriteit Persoonsgegevens kun je hier meer informatie over verkrijgen.

Deze privacyverklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Mocht je toch nog aanleiding zien voor een aanvulling, dan zie ik deze graag tegemoet (contactformulier).

De verklaring is een variant op die van simpelrijkleven.