Goede Dingen Actie Week: Dag 5, 6 en 7

Het is vandaag mijn laatste werkdag voor mijn vakantie begint en ik typ dit berichtje met een mijn rode kerstmuts op – nog heel even en dan is het écht kerst. In plaats van bezig zijn met het versieren van het huis en het plannen van het perfecte kerstarrangement, heb ik me deze week elke dag gefocust goede dingen doen voor anderen. En dat blijf ik tot en met zondag ook zeker doen.

Opnieuw kwamen er dagelijks berichten binnen van jullie kant. Dat jullie ook de Free the Sea of Plastic petitie tekenden – het zijn er nu al 117.850 van de benodigde 200.000 -, er werden kerstkaarten uitgedeeld en boodschappen voor anderen gedaan. Wat mooi dat mijn actie zich als een olievlek verspreid!

Vrijdag, 18 december

Zoals gezegd: ook vandaag doe ik weer minstens één ding uit het lijstje. Ik noteer:

  • Meedoen met een Amnesty actie: ditmaal voor de gevangen genomen vrouwenrechtenactivist Nassima uit Saudi-Arabië.
  • Ik doe (zoveel mogelijk) plasticvrije boodschappen vandaag
  • Ik maak een rondje langs de bloggers in mijn digitale omgeving voor een reactie

Zaterdag, 19 december

Het was gisteren zo’n gekkenwerk dat ik nergens aan toegekomen ben, gedurende de dag en waarbij ik ’s avonds eigenlijk niet van de bank afgekomen ben (lekker met een boekje). Dus dat wordt vandaag de “schade inhalen”.

En dan meteen maar wat extra’s voor vandaag erbij:

  • Bij het boodschappen doen neem ik een extraatje mee voor het verzorgingshuis hier in de buurt (drop off)
  • Ik stuur een digitale groet naar een mensenrechtenactivist

Zondag, 20 december

De laatste dag alweer! Ook gisteren vloog de dag voorbij, nadat ik eerst genoot van een flinke portie niets doen en uitslapen. In de middag werd er uiteraard weer flink geklust. Inmiddels is het dus zondag en de laatste dag van mijn Goede Dingen Actie Week. Wat zijn de acties van deze dag?

  • We brengen nog wat kerstkaartjes rond, o.a. bij oudere mensen
  • Ik breng oud papier, plastic en glas naar de recycling
  • Tijdens het wandelen raap ik zwerfvuil op

En als ik die acties gedaan heb, zit het er voor dit jaar weer op. Niet dat ik dan nu verder nooit meer goede dingen zal doen, natuurlijk blijf ik daarmee doorgaan, maar niet zo specifiek meer een hele week allday every day.

Eb wat een week was het! We waren nog niet goed onderweg of de lockdown begon… maar dat deerde niets, met wat aanpassingen ging het plan gewoon door. Iedereen die mee heeft gedaan deze week, klein en groot, simpel en ingewikkeld, wil ik van harte bedanken. Wat ontzettend tof dat zo’n ideetje van mij tot acties leidt op allerlei plekken in Nederland (en zelfs daarbuiten met o.a. Joyce in Canada!). Jullie zijn absolute toppers!

Ik ben dankbaar voor zulke fijne lezers die echt het verschil willen maken. Dank je, en hele mooie kerstdagen!

xAnja