11 Multifunctionele items die ik regelmatig gebruik

Toen ik minimalist werd, deed ik 80% van mijn spullen weg. Heel veel kleding en schoenen, maar ook veel keukengerei, make-up en beautyproducten en items waar ik er veel te veel van had, zoals vazen, schoonmaakspullen, meubels en prulletjes voor in huis. Toch kwamen er ook een aantal spullen ín: multifunctionele dingen.

Die moesten voldoen aan een aantal eisen, maar dus vooral multi-inzetbaar zijn. Hieronder een lijstje met favorieten en waarvoor ik ze dan allemaal gebruik.

Glazen voedselcontainers

Vooral die met deksel. Die kun je namelijk gebruiken als ovenschaal, maar ook als bewaardoos in koelkast of vriezer. Handig dus voor de lasagne, maar ook om je restjes in te bewaren of voor je foodprep. En als lunchbox kan ook. Of mee op je picknick of…

Crèmespoeling

Een simpele crèmespoeling is niet alleen handig als…. crèmespoeling haha, maar werkt ook als scheerschuim. Je schijnt het ook te kunnen gebruiken als basis voor een haarmasker, al heb ik dat nog nooit gedaan.

Herbruikbare bakmat

Is een duurzamere vervanger van bakpapier met het grootste voordeel dat een siliconen bakmat herbruikbaar is en ook op de grill en barbecue kan. Trouwens ook te gebruiken als anti-slipmatje in je keukenlade!

Kruk

Een kruk is niet alleen een extra stoel, maar kan net zo goed een nachtkastje, salontafel, plantentafeltje, trapje/opstapje enzovoorts zijn.

Rugzak

Als je er eentje met een laptopvak neemt, kun je ‘m inzetten voor alle reizen: werk, weekendje weg, uistapje naar het strand, citytrip, boodschappen doen… ik heb een Herschel Little America en die doet het al ruim 10 jaar fantastisch.

(Schoonmaak)azijn

Met een drupje essentiële olie is het een schoonmaakproduct. Gewone azijn is dan weer, anders dan voor het eten/koken, erg geschikt als ontkalker, als middel tegen badkamerschimmel, om brandnetelsteken en muggenbulten te verminderen. En het is het ideale middel tegen stinkende sportschoenen!

Weckpot

Een weckpot is méér dan een pot om in te wecken. Als je er een paar van een wat groter formaat hebt, dan kunnen ze ook dienen als vaas, wijnkoeler, voorraadpot, jam- of sauspotje. Ook een leuk cadeau trouwens: bijvoorbeeld met wat zelfgemaakte koekjes erin. Die van Kilner zijn mijn favoriet. Je vindt ze ook vaak op rommelmarkten of bij de kringloop.

Linnen- of canvaszakken

Hier heb ik er zelfs zoveel van, dat ik ze wel weer mag minimaliseren. Canvaszakken in alle vormen en maten (maar vooral de grote) zijn ideaal als wasmand, opbergmand, verhuiszak, speelgoedtas of -mand, mand voor openhaardhout, zak van Sinterklaas, boodschappentas enzovoorts. En heel handig: zo’n tas is zo weer plat.

Alles in één keukenschaar

Zo’n item dat in z’n eentje tig andere keukenhulpjes de deur uit stuurt, is meteen mijn favoriet. Deze keukenschaar is ook blikopener, notenkraker, flesopener, visontschubber, om maar eens wat te noemen.

Waszakjes

Die waszakjes die je cadeau krijgt bij het kopen van lingerie zijn niet alleen dáár handig voor. Je kunt ze ook gebruiken als waszakje voor panty’s of als herbruikbaar groente-, broodjes of fruitzakje. Ook handig voor mee naar school met stiften/kleurpotloden, als vervanger van plastic zakjes in de keuken en als je legoblokjes of andere losse items in de vaatwasser wil wassen.

Keukenmachine

Last but not least: mijn keukenmachine kan heel veel. Hij heeft een mengkom en een blender en kan snijden, hakken, mixen, kloppen, kneden, blenderen, pureren, fijnmalen, raspen (grof/fijn) en nog veel meer. Degene die ik heb is echter al heel oud en hangt met plakband aan elkaar. Dus staat er een vervanger op de wishlist.

Tot zover mijn lijstje met multifunctionele items. Heb jij ook spullen die je juist bewust hebt aangeschaft, omdat ze zo handig zijn en je ze dagelijks gebruikt?

Anja

Een reactie op “11 Multifunctionele items die ik regelmatig gebruik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.