De Meest Gelezen Artikelen van 2017 & Meer!

Allereerst: de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Eind juni begon ik hier op Minimalist Dutchie te bloggen. Over het hoe & waarom schreef ik in het laatste blogbericht van 2017. Het leek me leuk om het nieuwe jaar te beginnen met een kleine recap, met cijfers over de bezoekers, de populairste berichten en de meest gebruikte zoekwoorden bijvoorbeeld. Maar ook met persoonlijke favorieten en achtergrondinfo.

Bezoekers

Het duurde even voordat MD een beetje bezoek trok, maar in september begon de groei, en in oktober ging ik dáár weer ruimschoots overheen. November was verreweg de drukste maand ooit op mijn blog. In die maand verdrievoudigden de views ten opzichte van september. Dat was ook de eerste maand waarin ik drie keer per week blogde.

neourban hipster office desktop

Verreweg de meeste lezers van mijn blog kwamen uit Nederland (72%), gevolgd door België (16%) en in mindere mate de USA (3%). De rest komt overal vandaan: Duitsland, Brazilië, Canada, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Het is op MD het ‘drukste’ op maandag. En als je het per dag bekijkt, wordt de blog in de avonduren (rond 21 u) het best bezocht.

Het social-media kanaal waardoor de meeste mensen op mijn blog terechtkwamen, was Pinterest. Op nummer twee: Facebook, ik ben er actief in verschillende groepen voor minimalisten.

De dag met de meeste bezoekers van 2017 was maandag 13 november. Die week (13-19) was ook de week met de meeste visits.

Volgers en reacties

Ik begon in juni met 0 volgers van mijn blog, ondertussen zijn het er 78 (via WordPress alleen). Dat vind ik één van de mooiste complimenten, dat men je stukken waardevol vindt en wil blijven volgen. Een ander flink deel volgt de blog via de ‘social’ optie, bijvoorbeeld via Facebook.

Er waren in totaal 335 waarderingen voor mijn blogartikelen en er werd 130 keer gereageerd. Hoe fijn om steeds weer even een reminder te krijgen dat er iemand plezier beleeft of inspiratie krijgt van een blogartikel. Ik vind elke reactie, positief of juist opbouwend, fijn en probeer eigenlijk altijd te reageren, al merkte ik dat ik ook nog wel eens een reactie miste. SORRY!

White_Bed_Minimalism_ZeroWaste_Minimalisme

Berichten

Ik heb in totaal 61 berichten geschreven, de meeste in november. Een aantal vond ik moeilijk om te schrijven, de meeste juist heel leuk en gingen bijna vanzelf. Soms moest ik me ertoe zetten, niet omdat ik geen inspiratie had, maar omdat de tijd me ontbrak of omdat ik eigenlijk wilde Netflixen 🙂

Het meest gelezen blogartikel – vrijwel elke maand in de top 5 sinds de plaatsing – was ‘70 Dingen die je kunt Minimaliseren zonder Spijt Achteraf‘. Die plaatste ik op 29 augustus en ik denk dat dat de kick-off voor de toename in bezoekers van september is geweest. Op twee, met 30 lezers minder, staat ‘De Oplossing voor Blijvend Opgeruimde Lades‘. Ik weet dus zeker dat jullie graag lezen over opruimen en opbergen 😉 .

De meest gebruikte zoekterm van 2017 was “www.minimalistdutchie.com” – men komt dus heel bewust naar mijn website!

Het meeste werk zat in de eco-panty blog. Met de research daarvoor ben ik ruim twee weken bezig geweest, niet non-stop natuurlijk, maar met al het e-mailen, online zoeken, het testen/dragen en het bezoeken van de winkels ging er een hoop tijd inzitten.

Persoonlijke favorieten

Ik vind het heerlijk om praktisch te minimaliseren, zoals de lades opruimen, maar ook het wegdoen van die rits extra damestassen die ik zelden gebruik. Maar ook als ik nadenk over je hoofd leegmaken en zelf intern de boel op een rijtje zet, zoals in mijn blogbericht over persoonlijke waarden, blog ik er graag over.

Tafel met koffie en notitieboek

Het bloggen helpt me om mijn ideeën te realiseren in de praktijk. Een echte favoriet heb ik daarom niet, maar wel een aantal kanshebbers op die titel: de opruim-blogs, de blog over energievreters en -winners, de giving back weekblog en de interieurspecials herfst, Sint en kerst. Die waren gewoon heel erg leuk om te doen en werden ook heel goed gelezen.

Jouw favorieten?

Is er een blog van mij jou speciaal bijgebleven of is er een artikel bij wat je nog wel eens opzoekt of leest? Ik hoor het graag, want dan weet ik ook weer wat meer over het maken van écht waardevolle content. Dankjewel voor een toptijd en cheers to the new year!

xAnja

 

 

Anja

2 reacties op ‘De Meest Gelezen Artikelen van 2017 & Meer!

  1. Hi Anja! Leuk dat je geabonneerd bent op Lamoois! Toevallig ben ik op jouw blog terecht gekomen en direct geabonneerd. Wat een leuke, unieke en leerzame blog heb jij! Liefs, Sara

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.