Foto’s van de woonkamers | Het project #2

Ja, woonkamerS ja, het meervoud 😉 Met een entree zoals jullie vorige week konden zien, kon een imposante woonruimte niet achter blijven. En ik vind dat de architect daar goed in geslaagd is. Hieronder de foto’s van de voor-, tussen- en achterkamer en de serre zoals het er nu bij staat: met onze meubels, in de verder nog onaangetaste ruimte.

Maar net als bij de foto’s van de gang was ook dit stukje huis fotograferen een aardige opgave. Vooral door (het ontbreken van) de lichtinval en de donkere kleuren overal. Dat is dus één van de eerste dingen die we willen gaan aanpakken.

Zo… mooi hè!
Zicht van de tussenkamer naar de voorkamer. Als je deze blog al even volgt, herken je de meubels en zelfs de opstelling 😉 Heb je het plafond al gezien?
De strakke stoel van Marcel Beuer valt nu een beetje uit de toon in deze super-klassieke setting.
De open haard is echt geweldig! De mand gebruiken we ook voor de kerstboom! Achter de kast in de muur zit gelukkig de paneeldeur nog – er zit nu een dunne plaat op.
De bank lijkt ineens klein, maar het is echt een serieuze maat hoor… de kamer is gewoon groot! Hij past overigens precies ertussen.
Vanuit de achterkamer naar de voorkamer. Achter de deuren hier op de foto links zit een studeerplek met bureau en boekenplanken.
En zo is het met de deuren dicht en de lichten uit. De lamp is ‘nieuw’ via Marktplaats, een geweldige vondst want deze stond op de wishlist en ineens bood iemand uit de omgeving hem aan!
Alle meubels die er nu staan, hadden we al. Ik denk dat er wel wat veranderen gaat als we gaan verbouwen, maar voorlopig doen we het hiermee.
Doorkijkje van de achterkamer naar de serre (met schuifdeuren in de glazen pui). Rechts zit nog een open haard. Ook hier geldt: prachtig, maar erg donker, zeker in contrast met de serre.
De schuifdeuren vanaf de andere kant. Alles werkt nog. Hier ligt ook granito (terrazzo).
En dit is de pui met openslaande deuren naar de tuin (die overigens ook prachtig is, maar wederom niet helemaal onze stijl). Het dakje is hier wel een beetje aan vernieuwing toe 😉

Dat was het voor nu even qua foto’s, over een week of 2 deel ik misschien nog weer een rondje… we hebben nog kamers genoeg om te laten zien 😉

En, wat vinden we ervan? Wat zou jij aanpakken en hoe?

xAnja

.

De foto’s van hierboven zijn (c) eigen maak. De omslagfoto is van David van Dijk en heeft niets met ons huis te maken.