And the award goes to…

Nog halfdronken van ons nieuwjaarsfeestje las ik op 2 januari (ja, het was een goed feestje, zo eentje waarbij je van het statiegeld goed uit eten kon…) las ik op de geweldig leuke blog Single & ready to mingle van Sam dat zij een award had gewonnen. “Leuk”, dacht ik, en toen: “kun je met bloggen awards winnen?”

Welnu, dat kan. Hoe tof! En hoe verrassend was het om in datzelfde blogartikel mijn eigen naam te lezen. Sam had namelijk de award in ontvangst genomen en nomineerde drie anderen en mij!

De betreffende award heet de Liebster Award en is bedoeld om de persoon achter de blog (beter) te leren kennen. Zoals Sam schreef: “Het is een virtuele award waarvoor je genomineerd wordt als iemand je blog leuk, mooi en interessant vindt.” Het is voor mij echt de kers op de taart, na een hele positieve 2017 recap, kreeg ik ook nog eens de award.

Dankjewel Sam, heel erg lief!

Regels

Maar dan… zo’n award krijg je niet zomaar, nee nee. Er zijn ook regels aan verbonden, en wel de volgende:

 1. Bedank diegene die jou genomineerd heeft en plaats een link naar zijn/haar blog (done!)
 2. Beantwoord de vragen die gesteld zijn door diegene die jou genomineerd heeft (zie onder)
 3. Maak een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren (zie nog iets verder onder)
 4. Maak een lijst met blogs die jij nomineert (en nog een beetje verder naar onder)
 5. Stel de blogs die jij nomineert op de hoogte (gaan we doen)
 6. Benoem de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt (done)
 7. Plaats een foto van de award op je blog (done)

Vragen voor mij

Sam – zelf dus ook ontvanger van de Award – stelde mij de volgende vragen (cursief). Mijn persoonlijke antwoorden vind je er ook bij.

Wat wat je leukste date ooit?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Mijn huidige lief (toen nog Mr. Ik-ken-je-alleen-van-de-app) regelde een soort geocach/speurtocht-achtige route voor mij om erachter te komen waar wij elkaar voor het eerst zouden treffen. Na een drankje in het café nam ‘ie me mee om me op te sluiten! Oké, oké, samen dan wel, in een Escape Room. Wat is dat kick om te doen, zeg. We leerden elkaar meteen goed kennen. Daarna drankjes… en toen was het ineens 4 uur ’s nachts… 🙂 ❤

Wat zijn je lievelingsnummers aller tijden?

Over eentje hoef ik niet lang na te denken: You Make My Dreams Come True van Hall & Oates. Superfout, heel 80s, maar makes me smile everytime (en ’t is m’n ringtone!). Maar mijn muzieksmaak is heel breed, van opera-klassiek tot 90s boybands. Van jazz kan ik vrijwel altijd genieten.

Welke landen staan er op je bucket list?

Genoeg, haha! Ik denk dat Vietnam momenteel bovenaan staat. Al heb ik al delen gezien, een grote Amerika rondreis – echt meerdere maanden rugzak op en toeren maar – lijkt me ook geweldig. Op 3 staat Nieuw-Zeeland, dan ben ik namelijk op alle continenten geweest (m.u.v. Antartica).

Wat kreeg je dit jaar voor Kerstmis?

Ik had eigenlijk weinig wensen, maar er stond een bon van de bouwmarkt op (er gaat geklust worden in het nieuwe jaar), een dinerbon en een massagebon. “Iets van de Rituals Hamam lijn” was de laatste. Ik kreeg 8 (!!!) Rituals producten en één bouwmarktbon 😀

Wat is je favoriete serie of film ooit?

Oehhh… tough one…. Serie: Peaky Blinders (Netflix), al heb ik in mijn middelbare schooltijd genoten van Friends en Baantjer – heerlijk op vrijdagavond om half 9 met een bakje chips. Film: moeilijk, want ik heb er zoveel gezien, ik ga dan toch voor Forrest Gump. Gets me every time. Andere kanshebbers: 12 Angry Men (een must-see vind ik), The Matrix, Se7en, The Green Mile, Casablanca, Alien, Requiem for a Dream, Shutter Island, The Great Gatsby.

Genomineerden

Het zal je niet verbazen dat ik ook zo m’n blogstekjes heb gevonden, online plekken waar ik graag terug kom. Sam’s blog is er daar één van, maar ik wilde graag een beetje in de stijl van m’n blog blijven qua nominaties. Dus ik vind dat deze bloggers ook zo’n pluim verdienen:

Vragen voor de Genomineerden

Oké, oké, we zijn bijna door de ceremonie heen (hoorde ik daar champagne? Nee?). Het laatste actiepuntje is het verzinnen van vragen voor de personen die ik heb genomineerd, om hén weer beter te leren kennen. So here goes:

 1. Als je met wie dan ook ter wereld (’n levend persoon) uit eten mocht gaan, met wie is dat dan, en waarom?
 2. Hoe ziet jouw ideale verjaardag eruit?
 3. Welk item zou je maar heel moeilijk kunnen wegdoen en waarom?
 4. Waarvoor in het leven ben je het meest dankbaar?
 5. Welk boek heb je het laatst gelezen?

Zo! Dat is ‘ie dan! Wat ontzettend leuk om te doen, ook het nadenken over vragen voor anderen. Ja, ja, echt tof. Oh, hm, wat zeg je daar? Champagne? Laters allemaal!

xAnja

 

Anja

6 reacties op ‘And the award goes to…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.