Capsule Wardrobe | De Wisseltruc voor je Voorjaarsgarderobe

Toegegeven, met de temperaturen van deze week (en die Russische Beer!) ben ik er nog niet veel mee bezig geweest. Maar nu het zonnetje zich weer meer laat zien en de groene knoppen in de bomen zichtbaar worden en het achter glas soms al behoorlijk warm is, groeit het voorjaarsgevoel bij mij ook. Binnen enkele weken wordt het tijd voor de draai in de kledingkast – tijd voor de wissel van dikke wintergoed naar iets minder dik voorjaarsgoed 🙂

Mijn kledingkast is het afgelopen jaar flink door de mangel gehaald. Er ligt bijna niets meer in de kast buiten wat basisstukken na, die ik dan ook intensief draag. Momenteel zijn dat:

 • Donkerblauwe jeans (2x)
 • Lichtblauwe jeans
 • Grijze jeans
 • Grijze pantalon
 • Zwarte rok
 • Zwarte V-nek trui
 • Donkerblauwe boothals trui
 • Witte blouse
 • Blauwe gestippelde blouse
 • Lange mouwen Bretonshirt
 • Gestreept vest

En nog wat t-shirts en tops. Dit zijn dus de basics en niet de winterkleren, die liggen er dus ook en daarmee mix & match ik.

Om te bepalen welke basics ik daadwerkelijk gebruik, heb ik begin januari mijn hangers ‘verkeerd om’ in de kast gehangen. Nu weet ik dus ook welke kledingstukken onmisbaar zijn. En weet ik met welke stukken ik wil werken om tot een voorjaarsgarderobe te komen. Super handig, zo’n hangertjeswissel. Echt een aanrader, probeer het maar in je kast, je snapt vanzelf wat ik bedoel.

De ‘nieuwe’ stukken voor mijn voorjaarsgarderobe komen voornamelijk uit mijn eigen kast. Ik heb namelijk kledingopbergzakken met seizoensitems die op het moment van een seizoenswissel weer open gaan. Ik shop in mijn eigen kledingverzameling en heb dan steeds weer iets ‘nieuws’. Dat betekent niet dat ik helemaal niets nieuws koop. Of voor mij nieuw, dan. Ik heb geen moeite met tweedehands kleding. Qua kleuren en dessins houd ik rood in the picture, en wellicht wat roze. Kant en floral patterns zijn ook helemaal in, maar dat past wellicht niet zo bij mijn basics. Iets om over na te denken dus. En om te pinnen op mijn Pinterest board!

Welke voorjaarstrends spreken jou aan? Werk je ook met een capsule wardrobe?

xAnja