Capsule Wardrobe | De Wisseltruc voor je Voorjaarsgarderobe

Toegegeven, met de temperaturen van deze week (en die Russische Beer!) ben ik er nog niet veel mee bezig geweest. Maar nu het zonnetje zich weer meer laat zien en de groene knoppen in de bomen zichtbaar worden en het achter glas soms al behoorlijk warm is, groeit het voorjaarsgevoel bij mij ook. Binnen enkele weken wordt het tijd voor de draai in de kledingkast – tijd voor de wissel van dikke wintergoed naar iets minder dik voorjaarsgoed 🙂

Mijn kledingkast is het afgelopen jaar flink door de mangel gehaald. Er ligt bijna niets meer in de kast buiten wat basisstukken na, die ik dan ook intensief draag. Momenteel zijn dat:

 • Donkerblauwe jeans (2x)
 • Lichtblauwe jeans
 • Grijze jeans
 • Grijze pantalon
 • Zwarte rok
 • Zwarte V-nek trui
 • Donkerblauwe boothals trui
 • Witte blouse
 • Blauwe gestippelde blouse
 • Lange mouwen Bretonshirt
 • Gestreept vest

En nog wat t-shirts en tops. Dit zijn dus de basics en niet de winterkleren, die liggen er dus ook en daarmee mix & match ik.

Om te bepalen welke basics ik daadwerkelijk gebruik, heb ik begin januari mijn hangers ‘verkeerd om’ in de kast gehangen. Nu weet ik dus ook welke kledingstukken onmisbaar zijn. En weet ik met welke stukken ik wil werken om tot een voorjaarsgarderobe te komen. Super handig, zo’n hangertjeswissel. Echt een aanrader, probeer het maar in je kast, je snapt vanzelf wat ik bedoel.

De ‘nieuwe’ stukken voor mijn voorjaarsgarderobe komen voornamelijk uit mijn eigen kast. Ik heb namelijk kledingopbergzakken met seizoensitems die op het moment van een seizoenswissel weer open gaan. Ik shop in mijn eigen kledingverzameling en heb dan steeds weer iets ‘nieuws’. Dat betekent niet dat ik helemaal niets nieuws koop. Of voor mij nieuw, dan. Ik heb geen moeite met tweedehands kleding. Qua kleuren en dessins houd ik rood in the picture, en wellicht wat roze. Kant en floral patterns zijn ook helemaal in, maar dat past wellicht niet zo bij mijn basics. Iets om over na te denken dus. En om te pinnen op mijn Pinterest board!

Welke voorjaarstrends spreken jou aan? Werk je ook met een capsule wardrobe?

xAnja

Anja

6 reacties op ‘Capsule Wardrobe | De Wisseltruc voor je Voorjaarsgarderobe

 1. Wat een slimme truc, die hangers omkeren! Ik heb onlangs mijn kledingkast flink uitgemest, nadat ik een dagje op pad ben geweest met een personal shopper. Daarna ben ik ook nog met mijn moeder weggeweest, waarna ik thuis kwam met 2 broeken, 2 jasjes en 4 dingen voor boven de broek, die ik op 16 verschillende manieren kan combineren. Dat komt wel aardig in de buurt van ‘capsule’ 😉 Je hebt dan natuurlijk niet compleet verschillende looks, maar het is wel heel fijn als je dingen op meerdere manieren kunt dragen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.