Wat ging er weg? | Ontspullen in augustus

Pas kreeg ik de vraag of ik niet kon laten zien wat er allemaal uit mijn huis verdween met het ‘ontspullen’, zoals dat heet in vakjargon. You guys are weird, yow 🙂 Nee, gekkigheid, op zich leek me dat wel een leuk idee. Er gaan hier geregeld nog spullen weg, er worden opbergdozen en kasten uitgezocht en er komt genoeg uit wat ik niet meer wil bewaren.

Wat ging er weg?

Aan de andere kant: wat ik weg doe natuurlijk een persoonlijke keuze en ik weet niet of dat jou, lezer, ook inspiratie biedt. Het moet ook niet zo zijn dat je dit als een soort gids ziet om dan ook maar al die dingen weg te doen. Da’s een beetje vreemd wel 😉 Maar goed, vandaag laat ik zien wat ik uit mijn huis verwijderde / opruimde. En ja, ik kocht ook wat spullen. Voor de volledigheid en balans vond ik het wel zo netjes om dat ook te vermelden.

In augustus kocht ik:

  • 10 stoffen servetten van Dille & Kamille via Marktplaats, voor een etentje, ter vervanging van de papieren die ik tot noch toe gebruikte.
  • 3 stuks ondergoed via Waschbär.
  • 1 oogschaduw-palet, Etos huismerk, vorige was opgebruikt.

_MG_0493

En dit ging er weg deze maand:

  • Een Esprit-vestje, draag ik niet meer, verkocht via Marktplaats (niet op de foto)
  • Drie paar hakken, niet meer mijn stijl, gedoneerd aan Kledingbank Rotterdam.
  • Een plastic koffiebeker, niet fris/hygiënisch meer en deksel stuk, prullenbak (niet op de foto).
  • Broodrooster, kapot, ingeleverd bij een Wecycle-punt.
  • Een zwart vestje, verwassen en met een gaatje, textielbak (niet op de foto)
  • Kaartspel, 2 pennen, poster van textiel, tas Victoria’s Secret, een zout-peperhouder, een waaier, een rode haarclip (feestje), een notitieboek (nog in de verpakking), een zak rietjes, een regenponcho, twee ijskrabbers voor de auto (en ja, ik heb er nog steeds genoeg), slaapmasker, drinkglas, een blikje, raamtrekker, telefoonstandaard, een zakje met 44 knopen, een naaischaartje, veiligheidsspelden, een zakje decoratiekralen, een lenzendoosje en een usb-stick – in een ronde opbergdoos van Sunware. Allemaal naar de kringloop.

Totaal: 14 dingen in huis, 32 eruit (de zakjes met spullen tel ik als één).

20180829_183016

Oké, maak daar maar 31 van. De tas werd geclaimd vóór ‘ie weg kon.

Herhaalrubriek?

Dus zeg het maar: is dit iets voor elke maand? Vind je het leuk om te lezen? Moet dit een vervolg krijgen? Ik ben benieuwd naar je mening en feedback! En trouwens, hoe gaat het bij jou met minimaliseren?

xAnja

 

Verder aan de slag met minimaliseren in huis? Wat dacht je hiervan: