Wat ging er weg? Oktober

Deze maand ging ik naar de Woonbeurs met vriendinnen. Ondanks dat we middenin het verbouwen van ons nieuwe huis zitten en de fase van het inrichten in de buurt komt, had ik geen moeite om mijn portemonnee dicht te houden. Het was een leuke dag vol inspiratie, mooie gesprekken en lekkere dingen bij de koffie, voor lunch en tussendoor, maar de ik-moet-nu-iets-kopen drang bleef uit.

Waarom? Ik denk dat ik me steeds meer bewust ben van mijn eigen stijl en niet met de trends mee hoef te gaan. Ik vind het minimalistische fijn, maar niet zo dat het kil, leeg, hol is en er niets in huis staat op functionele items na. Wel had ik wat kledingitems nodig en dankzij een H&M bon die ik nog had liggen (zo fijn hè, lades opruimen!) kocht ik een trui, een nieuw kanten topje en een “spijkerblouse” (het is eigenlijk tencel). Toch nog een soort-van-shopping spree, dus.

Wat ging er weg?

Ik begon al wat met inpakken voor de verhuizing en zocht de wasmachine/linnenkast uit. Dat bracht weer een aantal dingen naar voren die ik niet meer nodig heb. Nog even de disclaimer: wat ik weg doe is uiteraard een persoonlijke keuze. Het is absoluut niet mijn bedoeling om je te duwen in een richting waarop je allerlei dingen minimaliseert zonder dat je dat zelf wilt.

In oktober kocht ik:

 • Geurkaarsjes, verpakking 9 stuks, supermarkt
 • Geurkaars eucalyptus cedarwood, Kruidvat
 • Bluetooth koptelefoon (yeah, zo fijn!), Used Products
 • Camelkleurige laarsjes, kringloop
 • Concealer (die wallen hè), Etos.
 • VT Wonen, abonnement genomen.
 • Dikke wintertrui (om in te wonen zo zacht en groot), H&M.
 • Zwart kanten topje, H&M L.O.G.G. Conscious (95% biokatoen)
 • Spijkerblouse van tencel, H&M Conscious

En dit ging er weg deze maand:

 • Neusdruppels, op, glasbak
 • Aansteker, leeg, prullenbak
 • Stoffen boodschappentas, niet meer nodig, kledingbak
 • 3 woontijdschriften en 3 specials, wat losse blaadjes, gelezen, papierbak
 • Saladevork, niet nodig, kringloop
 • Douchegel, leeg, prullenbak
 • Het oude kanten topje, verwassen met de rek eruit, kledingbak
 • Rituals proefmonster, op, prullenbak
 • Een heleboel digitale bestanden, screenshots, opgeslagen downloads etc van m’n telefoon. Ik tel het als 1, maar het waren er VEEL
 • Abonnementspas dierentuin, abonnement opgezegd
 • Twee kussenvullingen, vies/oud/kapot, prullenbak
 • 1 Woonboek, 3 kookboeken want ja, kookboeken-challenge, 2 fictie, 1 reis-koffietafelboek, uitgelezen/niet meer nodig, naar Boek met een Doel
 • 2 oude gordijnen, lagen nog achterin een kast ongebruikt, kledingbak
 • Handcrème met lychee-geur, jakkes echt brr, open, dus prullenbak
 • Wrinkle correcting day cream uit de lijn SkinScience van Kruidvat. Grotendeels gebruikt, maar het blijft een slecht product voor mij. De crème gaat rullen op m’n huid als ik make-up aanbreng of m’n gezicht droog dep. Geen aanrader voor mijn droge huid. Life’s too short, bye. Glasbak.

Totaal: 9 dingen erin, 28 dingen eruit (verpakkingen tel ik als 1). In 3 maanden is dat een totaal van 28 erin en 82 eruit.

Welke opruimprojecten heb jij aangepakt deze maand? 

xAnja

 

Ps. de voorgaande maandoverzichten vind je hier: augustus en september.

 

 

Anja

20 reacties op ‘Wat ging er weg? Oktober

 1. Wauw, wat leuk dat je dit bijhoudt. Dan krijg je ook echt een beetje een overzichtje van hoeveel je nieuw koopt versus hoe veel je weg doet. Ik ben bij mijn vriend bezig alle bijna opgemaakte verpakkingen in de douche op te maken. Het lijkt alsof we zo door alle douche gels heen vliegen, maar dat komt gewoon omdat er heel veel bijna leeg waren. Ik ben zelf iemand die graag maar enkele doucheproducten wil hebben in mijn douche. Dat geeft me op de een of andere manier wat meer rust.

  Like

  1. Ha ja, dat was dus een verzoek van een lezer. Ik moest wel even over een drempel heen. Mooi wat je schrijft over de doucheproducten, ik ervaar dat ook. Zoveel rustiger in de badkamer!

   Like

 2. Hier wordt er ook flink opgeruimd! Veel babyspullen zijn weggegaan, maar daar blog ik later nog over. Helaas komt er wel weer van alles in. Ik heb dat nooit bijgehouden, alleen wat er wegging. Zolang we nog rond kunnen lopen in ons mini huis, zit dat wel goed, denk ik.

  Like

   1. Daar ga ik nog over bloggen wat ik met de oude babyspullen heb gedaan. Hier is het heel plat, a’j de kont nie mer kunt ker’n, dan is het dus tijd om op ruimen 😉 In ons mini huisje prima van toepassing 🙂

    Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk dat opruimen. Heb deze maand mijn schoonmaakspullen en haakspullen uitgezocht. Alles heeft weer een vaste plek. Belachelijk eigenlijk hoeveel schoonmaakspullen ik had. Sommigen had ik volgens mij nog meegenomen van een verhuizing van 15 jaar geleden. Niet dat ik nooit schoonmaak hoor 😉.

  Vorige maand heb ik mijn woonkamer aangepakt. Heb zoveel weg kunnen doen dat de helft van mijn dressoirkasten leeg staat. Biedt ook weer mogelijkheden. Misschien op zoek naar andere meubels, zodat mijn ieniemienie woonkamertje iets ruimer aanvoelt. Ga ik over nadenken.

  Dit weekend ga ik aan de slag in mijn berging. Nu al zin in.

  Like

  1. Een echte schoonmaakspullen-hoarder dus 🙂 Gelukkig maak je die ook wel weer op, inderdaad.

   En wat mooi, dat je dressoir zo leeg is. Dat is vaak inderdaad best een groot ding – zou mooi zijn als het kleiner kan en je wat meer ademruimte hebt!

   Succes met de berging!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.