Wat ging er weg? Oktober

Deze maand ging ik naar de Woonbeurs met vriendinnen. Ondanks dat we middenin het verbouwen van ons nieuwe huis zitten en de fase van het inrichten in de buurt komt, had ik geen moeite om mijn portemonnee dicht te houden. Het was een leuke dag vol inspiratie, mooie gesprekken en lekkere dingen bij de koffie, voor lunch en tussendoor, maar de ik-moet-nu-iets-kopen drang bleef uit.

Waarom? Ik denk dat ik me steeds meer bewust ben van mijn eigen stijl en niet met de trends mee hoef te gaan. Ik vind het minimalistische fijn, maar niet zo dat het kil, leeg, hol is en er niets in huis staat op functionele items na. Wel had ik wat kledingitems nodig en dankzij een H&M bon die ik nog had liggen (zo fijn hè, lades opruimen!) kocht ik een trui, een nieuw kanten topje en een “spijkerblouse” (het is eigenlijk tencel). Toch nog een soort-van-shopping spree, dus.

Wat ging er weg?

Ik begon al wat met inpakken voor de verhuizing en zocht de wasmachine/linnenkast uit. Dat bracht weer een aantal dingen naar voren die ik niet meer nodig heb. Nog even de disclaimer: wat ik weg doe is uiteraard een persoonlijke keuze. Het is absoluut niet mijn bedoeling om je te duwen in een richting waarop je allerlei dingen minimaliseert zonder dat je dat zelf wilt.

In oktober kocht ik:

 • Geurkaarsjes, verpakking 9 stuks, supermarkt
 • Geurkaars eucalyptus cedarwood, Kruidvat
 • Bluetooth koptelefoon (yeah, zo fijn!), Used Products
 • Camelkleurige laarsjes, kringloop
 • Concealer (die wallen hè), Etos.
 • VT Wonen, abonnement genomen.
 • Dikke wintertrui (om in te wonen zo zacht en groot), H&M.
 • Zwart kanten topje, H&M L.O.G.G. Conscious (95% biokatoen)
 • Spijkerblouse van tencel, H&M Conscious

En dit ging er weg deze maand:

 • Neusdruppels, op, glasbak
 • Aansteker, leeg, prullenbak
 • Stoffen boodschappentas, niet meer nodig, kledingbak
 • 3 woontijdschriften en 3 specials, wat losse blaadjes, gelezen, papierbak
 • Saladevork, niet nodig, kringloop
 • Douchegel, leeg, prullenbak
 • Het oude kanten topje, verwassen met de rek eruit, kledingbak
 • Rituals proefmonster, op, prullenbak
 • Een heleboel digitale bestanden, screenshots, opgeslagen downloads etc van m’n telefoon. Ik tel het als 1, maar het waren er VEEL
 • Abonnementspas dierentuin, abonnement opgezegd
 • Twee kussenvullingen, vies/oud/kapot, prullenbak
 • 1 Woonboek, 3 kookboeken want ja, kookboeken-challenge, 2 fictie, 1 reis-koffietafelboek, uitgelezen/niet meer nodig, naar Boek met een Doel
 • 2 oude gordijnen, lagen nog achterin een kast ongebruikt, kledingbak
 • Handcrème met lychee-geur, jakkes echt brr, open, dus prullenbak
 • Wrinkle correcting day cream uit de lijn SkinScience van Kruidvat. Grotendeels gebruikt, maar het blijft een slecht product voor mij. De crème gaat rullen op m’n huid als ik make-up aanbreng of m’n gezicht droog dep. Geen aanrader voor mijn droge huid. Life’s too short, bye. Glasbak.

Totaal: 9 dingen erin, 28 dingen eruit (verpakkingen tel ik als 1). In 3 maanden is dat een totaal van 28 erin en 82 eruit.

Welke opruimprojecten heb jij aangepakt deze maand? 

xAnja

 

Ps. de voorgaande maandoverzichten vind je hier: augustus en september.