FeelGoodFriday | Kookboeken uitzoeken

In de rubriek FeelGoodFriday ligt de focus op dingen die je snel weg kunt gooien of waarmee je extra troep in huis voorkomt. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 9: kookboeken uitzoeken.

Uit je hoofd beantwoorden: hoeveel kookboeken heb jij in huis? En hoeveel daarvan heb je er in de afgelopen drie maanden gebruikt? Gemene vraag, I know… over het algemeen staan de meeste kookboeken ergens in een kast of liggen ze op zolder te verstoffen en kijken we er hoogstens in als we een keertje gasten te eten krijgen of als het bijna kerst is. Of zoek je tegenwoordig ook al je receptideetjes online?

De FeelGoodFriday actie deze keer is dan ook simpel: zoek je kookboeken uit, kies welke je echt wilt bewaren. Kies je ervoor om er een aantal te houden, zet ze dan in het zicht of bij je voorraad ingrediënten en gebruik ze ook echt! Bewaren ‘voor het geval dat’ is zonde!

Wat kun je doen met (kook)boeken die je niet wil bewaren? Zie daarvoor mijn artikel met 12 tips om boeken te verkopen, ruilen & doneren.

 

Ps. vergeet niet mee te doen met de Eenvoudig Leven Agenda winactie!

Meer snelle opruimtips?