FeelGoodFriday | Kookboeken uitzoeken

In de rubriek FeelGoodFriday ligt de focus op dingen die je snel weg kunt gooien of waarmee je extra troep in huis voorkomt. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 9: kookboeken uitzoeken.

Uit je hoofd beantwoorden: hoeveel kookboeken heb jij in huis? En hoeveel daarvan heb je er in de afgelopen drie maanden gebruikt? Gemene vraag, I know… over het algemeen staan de meeste kookboeken ergens in een kast of liggen ze op zolder te verstoffen en kijken we er hoogstens in als we een keertje gasten te eten krijgen of als het bijna kerst is. Of zoek je tegenwoordig ook al je receptideetjes online?

De FeelGoodFriday actie deze keer is dan ook simpel: zoek je kookboeken uit, kies welke je echt wilt bewaren. Kies je ervoor om er een aantal te houden, zet ze dan in het zicht of bij je voorraad ingrediënten en gebruik ze ook echt! Bewaren ‘voor het geval dat’ is zonde!

Wat kun je doen met (kook)boeken die je niet wil bewaren? Zie daarvoor mijn artikel met 12 tips om boeken te verkopen, ruilen & doneren.

 

Ps. vergeet niet mee te doen met de Eenvoudig Leven Agenda winactie!

Meer snelle opruimtips?

Anja

11 reacties op ‘FeelGoodFriday | Kookboeken uitzoeken

  1. Zo af en toe ga ik door mijn kookboeken heen en blijven alleen de meest gebruikte en meest inspirerende boeken. Soms verandert het dieet en dat helpt ook. Veel recepten zijn tegenwoordig inderdaad digitaal en soms schrijf ik ze zelfs nog op papier en gaan ze in een veelgebruikte map. Helemáál zonder kookboeken zal mijn keuken echter nooit zijn. Zeg ik nu. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Nee! Niet mijn kookboeken 😉 Als ik dit zo lees ben ik een heel slechte opruimer. Via Bloggen en Loggen kom ik net op je site. Je website ziet er heel goed uit! Echt minimalistisch en daar hou ik van. Van de onderwerpen moet ik wel even slikken, maar ik ben dan ook een enorme hamster. Inspirerend genoeg om eens lekker doorheen te scrollen. Misschien vind je het leuk om omgekeerd ook korte feedback te geven. Fijne zondag!

    Like

  3. Ik dacht dat ik 3 kookboeken zou hebben, maar nee. Ik heb 1 kookboek, 1 bakboek en 1 ordner met recepten. Da’s alles. De ervaring leerde vroeger al: je kijkt er toch niet in. Dat was al lekker opgeruimd dus…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.