FeelGoodFriday | Reclamemail en Nieuwsbrieven opzeggen

Een nieuwe rubriek met de naam FeelGoodFriday, met de focus op dingen die je snel weg kunt gooien of waarmee je extra troep in huis voorkomt. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 3: digitale mailings en nieuwsbrieven.

Twee weken geleden schreef ik over de reclamefolders die door de brievenbus komen. Maar er is tegenwoordig ook een onwijze hoeveelheid digitale post en alerts. Gek word je ervan! Afhankelijk van je mailprovider en je spaminstellingen komen die al dan niet in je inbox. Het is goed om te weten dat je alleen berichten mag ontvangen van organisaties waarvan jij hebt aangegeven dat zij dit mogen doen. Is dit niet het geval, dan kun je het bedrijf melden bij de Autoriteit Consument en Markt. Helaas klikken we bij een aankoop of bij interesse in producten allemaal snel op de ‘ik heb de voorwaarden gelezen en accepteer ze’ knop en dat houdt vaak ook registratie van je mailadres voor reclame- of andere informatiediensten in. Maar elke nieuwsbrief die je krijgt, moet je de mogelijkheid bieden om direct af te melden.

  1. Neem dus in het komende weekend een kijkje in je mailbox (inclusief de spambox) om te kijken waar je allemaal mail van krijgt. Ook als het in de spam staat, krijg je er nog af en toe melding van. Schrijf je uit of pas je voorkeuren aan.
  2. Staat het ongewenste bericht in je postvak in? Rapporteer de verzender in je mailprogramma als ‘spam’. De komende berichten worden dan dus daar geplaatst. Let op: als dit mailadres ook gebruikt wordt voor andere bevestigingen (bijv. na een volgende aankoop) dan komt dat mailtje dus ook in je spambox terecht.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat je, als blogvolger, ook van mij een bericht ontvangt als ik een nieuwe blog plaats. Dit is een standaardfunctie in WordPress, waar ik mijn blog host. Je kunt dit uitzetten (kies voor: voorkeuren veranderen). Ik stuur je verder geen andere mails, want dat is stom. Zie ook de disclaimer.

 

Meer snelle opruimtips?

 

 

Anja

17 reacties op ‘FeelGoodFriday | Reclamemail en Nieuwsbrieven opzeggen

  1. Ik vaak van Amerikaanse onderwerpen niet van WordPress een nieuwsbrief genomen. Maar meestal wist ik niet hoe snel ik dat weer moest opzeggen. Want op een of andere manier zijn die het gewend om een overdosis aan mail te sturen. Allemaal. Sorry, ik snap dat niet.
    Ja je moet je brievenbus van je mail wel bijhouden. Want dat is heel wat meer dan een onschuldig foldertje. Gewoon even opzeggen. Huppa!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.