FeelGoodFriday | Oude Gadgets en Snoeren

In de rubriek FeelGoodFriday ligt de focus op dingen die je snel weg kunt gooien of waarmee je extra troep in huis voorkomt. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 4: oude gadgets en snoeren.

Heb je ook nog een mobiel liggen uit 2005? Liggen er meer opladers dan elektrische apparaten te slingeren? Oortje zonder geluid? Heb je ook zo’n lade met snoeren en kabels, waarvan je eigenlijk niet meer weet waarvoor ze dienen? Smart-Watch die het niet meer doet? Tijd om er korte metten mee te maken!

  1. Neem een wasmand of andere doos die je kunt dragen
  2. Verzamel alle oude gadgets, kabeltjes en snoeren vanuit het hele huis. Trek alle lades open. (Oké, misschien niet die van je puberzoon…)
  3. Leg ze uit op een tafel (de eetkamertafel bijv.) en bekijk welk snoer waarbij hoort.
  4. Kies wat je bewaart en wat niet.
  5. Snoeren zonder duidelijke oorsprong? Gooi ze weg. Of bewaar ze één maand (zet een reminder in je agenda) en heb je er geen gebruik van gemaakt, dan kunnen ze alsnog weg.

Onthoud: als het echt nodig is, is er overal een snoer voor te koop! Je loopt het risico dit soort producten te bewaren “omdat het later nog van pas komt” of omdat je niet weet of het weg kan. Als het al een poos ergens ligt te verstoffen, is het dan echt nodig in je huis?

Succes!

xAnja

Let op: oude gadgets en kabels vallen onder ‘kleine elektrische apparaten’. Je kunt ze inleveren bij winkels met een WeCycle-inzamelbak of inleveren bij de milieustraat.

 

Meer snelle opruimtips?