FeelGoodFriday | Oude Gadgets en Snoeren

In de rubriek FeelGoodFriday ligt de focus op dingen die je snel weg kunt gooien of waarmee je extra troep in huis voorkomt. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 4: oude gadgets en snoeren.

Heb je ook nog een mobiel liggen uit 2005? Liggen er meer opladers dan elektrische apparaten te slingeren? Oortje zonder geluid? Heb je ook zo’n lade met snoeren en kabels, waarvan je eigenlijk niet meer weet waarvoor ze dienen? Smart-Watch die het niet meer doet? Tijd om er korte metten mee te maken!

  1. Neem een wasmand of andere doos die je kunt dragen
  2. Verzamel alle oude gadgets, kabeltjes en snoeren vanuit het hele huis. Trek alle lades open. (Oké, misschien niet die van je puberzoon…)
  3. Leg ze uit op een tafel (de eetkamertafel bijv.) en bekijk welk snoer waarbij hoort.
  4. Kies wat je bewaart en wat niet.
  5. Snoeren zonder duidelijke oorsprong? Gooi ze weg. Of bewaar ze één maand (zet een reminder in je agenda) en heb je er geen gebruik van gemaakt, dan kunnen ze alsnog weg.

Onthoud: als het echt nodig is, is er overal een snoer voor te koop! Je loopt het risico dit soort producten te bewaren “omdat het later nog van pas komt” of omdat je niet weet of het weg kan. Als het al een poos ergens ligt te verstoffen, is het dan echt nodig in je huis?

Succes!

xAnja

Let op: oude gadgets en kabels vallen onder ‘kleine elektrische apparaten’. Je kunt ze inleveren bij winkels met een WeCycle-inzamelbak of inleveren bij de milieustraat.

 

Meer snelle opruimtips?

Anja

14 reacties op ‘FeelGoodFriday | Oude Gadgets en Snoeren

  1. Goede tip, ik probeer ook zo weinig mogelijk kabels te bewaren, het wordt er zo’n troep van! Leuk dat het recyclen ervan aankaart, ook bij alle Mediamarkt filialen kun je kleine elektronica inleveren 🙂 En bij stichting AAP kan je je oude telefoon opsturen om te worden gerecycled, en dan gaat het geld ervan uiteraard naar de stichting, twee vliegen in 1 klap!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.