Je Droge Huid Reinigen | Dé Oplossing

Al eerder schreef ik over mijn droge huid en de experimenten die ik deed (onder andere met kokosboter) om die op de juiste manier te verzorgen. Recent heb ik echt een ontzettend ‘aha-momentje’ gehad, eentje die enorm veel impact heeft op de droogheid en ‘trekkerigheid’ van mijn gezicht. Ik deel hem graag, want ik ben vast niet de enige.

Ik gebruikte altijd gezichtsreiniger om mijn make-up af te halen ’s avonds. Dat deed ik met een watje, gewoon hup even opfrissen en het ‘pandazwart’ eraf. In vakanties of drukke periodes greep ik vaak naar van die makkelijke gezichtsdoekjes. Enorm handig, absoluut. Maar zowel de watjes als de wipes zorgden voor dagelijks afval. En, ook niet onbelangrijk, regelmatig een stelletje gebruikte watjes op het badkamerplankje (jaaa, oeps, moe, sorry, mens…).

Toen las ik bij één van mijn collega blogsters [edit: het is Romy van It’s a BEAUTYful Life]over een make-up remover doekje die je vaker kon gebruiken. Eentje van stof, of nu ja, 100% polyester. Te koop bij Action voor een klein bedrag (ik dacht 1,99 – nou nee het is zelfs 0,89!) en verkrijgbaar in een paar kleuren. Ik heb nu al een tijdje een roze en gebruik hem dagelijks. Met alleen water. Geen reiniger of zeep. En het werkt! Het is een top-uitvinding! Makkelijk in gebruik, wiped alles schoon. Hij kan gewoon in de was op 60 graden. Je moet alleen geen wasverzachter toevoegen, dan werkt ‘ie daarna niet meer.

Tadaaa

Oké leuk, hoor ik je denken. Maar hoe zit dat dan met het aha-momentje? Welnu, mijn huid is niet langer ernstig droog. Ik voel het niet meer zo trekken. Ik heb geen kleine rode plekken meer. Ik koop geen reiniger en watjes en doekjes meer. Ik heb geen afval meer. In plaats van 3 producten is er nog maar één functioneel item. Ik heb geen gezichtsreiniger meer in mijn huid. De make-up gaat er prima af. Het is een win-win-win-win…

Sommige kleine dingen kunnen een mens toch zo happy maken!

xAnja

Ps. 2 dingen weet ik niet… of het doekje nog steeds te koop is en of je er ook waterproof make-up mee kunt verwijderen. De fabrikant heet Mascot Europe BV.

* ik wil graag credits geven (ere wie ere toekomt!) maar ik kon het niet meer achterhalen. Ben jij de collega die hierover blogte, laat het even weten via de comments!

Meer lezen?