Je Droge Huid Reinigen | Duurzame oplossing

Al eerder schreef ik over mijn droge huid en de experimenten die ik deed (onder andere met kokosboter) om die op de juiste manier te verzorgen. Recent heb ik echt een ontzettend ‘aha-momentje’ gehad, eentje die enorm veel impact heeft op de droogheid en ‘trekkerigheid’ van mijn gezicht. Ik deel hem graag, want ik ben vast niet de enige.

Ik gebruikte altijd gezichtsreiniger om mijn make-up af te halen ’s avonds. Dat deed ik met een watje, gewoon hup even opfrissen en het ‘pandazwart’ eraf. In vakanties of drukke periodes greep ik vaak naar van die makkelijke gezichtsdoekjes. Enorm handig, absoluut. Maar zowel de watjes als de wipes zorgden voor dagelijks afval. En, ook niet onbelangrijk, regelmatig een stelletje gebruikte watjes op het badkamerplankje (jaaa, oeps, moe, sorry, mens…).

Toen las ik bij één van mijn collega blogsters [edit: het is Romy van It’s a BEAUTYful Life]over een make-up remover doekje die je vaker kon gebruiken. Eentje van stof, of nu ja, 100% polyester. Te koop bij Action voor een klein bedrag (ik dacht 1,99 – nou nee het is zelfs 0,89!) en verkrijgbaar in een paar kleuren. Ik heb nu al een tijdje een roze en gebruik hem dagelijks. Met alleen water. Geen reiniger of zeep. En het werkt! Het is een top-uitvinding! Makkelijk in gebruik, wiped alles schoon. Hij kan gewoon in de was op 60 graden. Je moet alleen geen wasverzachter toevoegen, dan werkt ‘ie daarna niet meer.

Tadaaa

Oké leuk, hoor ik je denken. Maar hoe zit dat dan met het aha-momentje? Welnu, mijn huid is niet langer ernstig droog. Ik voel het niet meer zo trekken. Ik heb geen kleine rode plekken meer. Ik koop geen reiniger en watjes en doekjes meer. Ik heb geen afval meer. In plaats van 3 producten is er nog maar één functioneel item. Ik heb geen gezichtsreiniger meer in mijn huid. De make-up gaat er prima af. Het is een win-win-win-win…

Sommige kleine dingen kunnen een mens toch zo happy maken!

xAnja

Ps. 2 dingen weet ik niet… of het doekje nog steeds te koop is en of je er ook waterproof make-up mee kunt verwijderen. De fabrikant heet Mascot Europe BV.

* ik wil graag credits geven (ere wie ere toekomt!) maar ik kon het niet meer achterhalen. Ben jij de collega die hierover blogte, laat het even weten via de comments!

Meer lezen?

Anja

9 reacties op ‘Je Droge Huid Reinigen | Duurzame oplossing

  1. Zo fijn. Ik gebruikte een tijd een gewone microvezeldoek. Tot die ergens in het gewone vaatdoekjesverkeer werd opgenomen. Zo fijn als je een boel producten kan terugbrengen tot een. Of geen. Herken wat je zegt, toen ik nog veel cosmetica gebruikte, had ik veel meer vlekjes en pukkeltjes en probleemgebieden. En nu heb ik nergens last van, zelf niet in een Noorse winter met geregeld onder de -10 en elke dag buiten. Gebruik zelfs geen labello ofzo.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoi Anja! Zou het kunnen dat je hier op mijn blog over las? Ik schreef er namelijk een raznd enthousiaste blogpost en review over 😄! Het is super fijn om te lezen dat ook jij helemaal fan bent van dit geweldige doekje, sinds ik hem heb wil ik niets anders meer (heb ondertussen al meer dan 10 doekjes oeps! Zo verslavend) 🙈

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.