Waarom ik inmiddels een andere dag- én nachtcrème gebruik

Vorig jaar schreef ik over mijn laatste ‘happy aanwinsten‘, namelijk de dagcrème uit de Hydro-lijn van Kruidvat en de nachtcrème Q10 van Cien, te koop bij Lidl. Die heb ik tot enkele weken geleden met veel plezier gebruikt. Inmiddels ben ik overgestapt en ik vertel je vandaag waarom en naar welke (als je het plaatje hebt gezien is dat echt nog een verrassing hè :p ).

Waaraan voldoen?

De dagcrème van Kruidvat zou ik nog steeds aanraden. Maar hij past niet meer bij de punten van mijn wensenlijstje:

 • Een hydraterende crème voor de droge huid
 • met UVA en UVB filters (tegen schadelijke invloeden)
 • een complex wat past bij mijn leeftijd

Want deze dagcrème is geschikt voor de huid tot ongeveer 30 jaar en doet daarom niets voor de *ahum* fijne lijntjes die inmiddels in mijn gezicht tevoorschijn komen. Nu vond ik dat eerst nog niet zo’n probleem, want ik had een nachtcrème die dat wel deed, maar inmiddels vind ik het toch prettig dat mijn dagcrème ook wat mee zou helpen tegen rimpels.

En het waren ook twéé potjes in de badkamer.

Welke nu dan?

Daarom ben ik gegaan voor de Remederm gezichtcrème UV20 van Louis Widmer: dat is een dag- en nachtcrème in één, met een anti-ageing verzorging. Da’s dus één potje in de badkamer.

Deze face cream is vooral bedoeld voor de (zeer) droge huid. Ik gebruik het nu een paar weken en ik vind het echt een fijn product. De crème voedt intensief (ik hoor m’n cellen bijna “aaaahhhh” zeggen) en m’n huid voelt gehydrateerder, zachter. Er is ook een variant van de crème zonder UV-bescherming. De crème bevat ureum, een stof die bekend staat om zijn vocht vasthoudende werking.

Ik had nog niet eerder een product van Louis Widmer gebruikt, maar ik heb ontdekt dat het een Zwitsers familiebedrijf is – meer dan 50 jaar oud – en dat de producten dierproefvrij zijn.

De geur van de crèmes is neutraal. De crème is helemaal wit en vrij dik, maar smeert goed uit en trekt snel in. Ik heb slechts een klein beetje last gehad van puistjes of oneffenheden bij de start van het gebruik, niet echt noemenswaardig – en dat kan ook aan mijn voedingspatroon gelegen hebben.

Zijn er ook nadelen?

Jazeker. De crème komt in een plastic potje. Dat vind ik niet zo hygiënisch en zoals de trouwe lezers weten, skip ik plastic waar mogelijk. Je krijgt er wel zo’n klein (plastic) lepeltje bij om je crème eventueel mee op te brengen, maar dat vind ik zo’n gehannes. Het omhulsel is een kartonnen doosje, dat kan op zich goed bij het oud papier.

Het product is niet van biologische oorsprong en niet geschikt voor vegans. Maar het grootste nadeel is toch wel de prijs: je betaalt snel € 20 voor een potje van 50 ml. Dat is dan ook meteen waarom ik niet weet of ik de crème opnieuw zal kopen. De werking is top, maar de prijs erg hoog. Zeker omdat je het als dag- én nachtcrème gebruikt en het potje dus redelijk snel op is. To be continued dus.

Mochten jullie dus nog tips hebben, dan hou ik me warm (met dit weer zeker) aanbevolen!

xAnja

 

Meer lezen over persoonlijke verzorging & minimalisme?

Ik ben geen huidtherapeut en geen deskundige. Vraag bij twijfel altijd een deskundige om advies. Ik ben niet gesponsord of enigszins beïnvloed ben door het genoemde merk en krijg geen commissie voor toekomstige aankopen door derden. Dit artikel betreft puur en alleen mijn eigen ervaring en mening. Zie ook de disclaimer.
Anja

20 reacties op ‘Waarom ik inmiddels een andere dag- én nachtcrème gebruik

  1. Thanks voor de tip, ik vond hun nachtcrème wel fijn. Heb je zelf ook een droge huid? Of weet je toevallig of zij een speciale hebben voor de droge huid?

   Like

 1. Heb je wel eens een huidolie overwogen? Ik gebruik op dit moment een facial oil van Dr. Botanicals. Ook flink prijzig (30 pond voor 15 ml), maar: het zit in een glazen flesje (met pipetje) en een kartonnen doosje, het is superzuinig (je hebt er slechts 2 of 3 druppels per keer van nodig) en het is een cruelty free en vegan friendly product.

  Like

 2. Gebruik je niet teveel zeep als je huid droog is? Anders kun je ook gewoon olie gebruiken uit je keukenkastje. Of sheabutter. En verder alleen zonnebrandcreme smeren. Al die shit heb je niet nodig en zeker niet voor zoveel geld 😉

  Like

  1. Ik gebruik zelfs helemaal geen zeep. Olie of sheaboter zijn we vet-makend maar niet vochtvasthoudend. En helpen ook niet tegen rimpels. Zie ook mijn kokosboter artikel 🙂

   Like

 3. Ik zweer tegenwoordig bij de dag- en nachtcrème van Estee Lauder. Een vriendin had die aangeraden en ik ben hooked. Het is de beste dagcrème die ik al ooit heb gehad.

  Like

   1. Ik heb een gemengde huid, maar soms toch eerder aan de droge kant. Maar eigenlijk vooral gemengd, nu zeker met dit weertje. 🙂 Ik heb die dagcrème ook aangesmeerd bij m’n zus en ze is er ook weg van. 🙂

    Like

   1. Idd noet goedkoop ik vraag het meestal voor mijn verjaardag en wissel het af met de vegan lijn van Kruidvat en een hele fijne van lush

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.