Welke Dag- en Nachtcrème ik nu wél gebruik… (met een verbazende prijs!)

Dit is een verouderd artikel. Een vernieuwde versie vind je hier.

 

Op Revolutionary Roads ging het over een skincare routine. Ik las de blog en bedacht me dat ik recent nog had geschreven over het niet langer gebruiken van kokosboter als dag-/nachtcrème, maar nog niet had geschreven wat ik dan als alternatief had gekozen. Et voila, dit artikel was geboren.

Voor mij stond buiten kijf dat een nieuw product in ieder geval proefdiervrij moest zijn. Zo was de hele kokosbotertoestand namelijk begonnen: met een leeg potje Garnier dagcrème en het feit dat Garnier een merk is wat mogelijk test op dieren.

Weten of jouw favo beauty merk dierproefvrij is? Check Naoki.nl

Natuurlijk wilde ik ook dat het product mijn huid zou beschermen of verbeteren. Zoals ik eerder schreef heb ik een droge huid (vet- en vochtarm) en ben ik (niet doorvertellen) begin dertig en wil ik ook graag fijne lijntjes en oneffenheden zo min mogelijk tonen. Al googelende ontdekte ik dat je het beste een verzorgende en beschermende dagcrème kunt gebruiken en een herstellende en regenerende nachtcrème.

Je leert nog eens wat zo. Praise the Internetz!

evening-194018_1920

Wensen en eisen

Enfin, het wensenlijstje werd opgemaakt. De nieuwe dagcrème zou moeten zijn/voldoen aan/hebben:

 • een hydraterende crème voor de droge huid
 • met UVA en UVB filters (tegen schadelijke invloeden)
 • een complex wat past bij mijn leeftijd

En wat betreft de nieuwe nachtcrème:

 • een verzorgende crème met antirimpel hulp (kuch)
 • hydratatie
 • regeneratie: het verbeteren van de celproductie

Product uitzoeken

Tot zover the easy part. Want dan wil je dus ook een product wat hierbij past én wat ook nog een beetje betaalbaar is – al vind ik het niet bezwaarlijk om iets meer te betalen voor een echt goed product.

Het grappige is – dat méér betalen hoeft dus helemaal niet.

Volgens de testen (1, 3) ben ik met mijn wensenlijstje het beste uit met de dagcrème van Kruidvat. Specifieker gezegd: de Hydro dagcrème voor de droge en gevoelige huid. Kosten: € 3,49 voor 50 ml (die voor de normale huid is zelfs goedkoper). En inderdaad: dierproefvrij en eenvoudig te verkrijgen bij elk Kruidvat filiaal en online.

De nachtcrème is nog mooier. Ik kwam uit bij de Cien Q10 anti-wrinkle night cream for demanding skin. Te koop bij…. Lidl. Voor het enorme bedrag van € 2,99 voor 50 ml. Volgens de testen (2) ook één van de beste producten in z’n soort. Dierproefvrij. Uiteraard alleen te koop bij filialen van de Duitse supermarktketen.

Beide producten komen in een glazen potje met een plastic dekseltje en worden verkocht in een kartonnen doosje met FSC-keurmerk. Goed te recyclen dus. Ook mooi meegenomen, al prefereren sommigen een tube in plaats van een potje. Mij maakt dat weinig uit.

20171218_124215

Effect op mijn huid

Maar dan natuurlijk over de werking. Sinds 28 november gebruik ik beide producten, netjes conform de beschrijving. ’s Avonds na het reinigen van m’n gezicht doe ik de nachtcrème op en ’s morgens kies ik voor de Hydrocrème. Op een koude dag, bij een trekkerige huid wil ik nog wel eens extra smeren met de Kruidvatcrème.

En wat ben ik blij met het resultaat!

Mijn huid ziet er gevoed uit en trekt veel minder. Hij (zij?) voelt zacht aan en de lijntjes rondom mijn mond en ooghoeken zijn echt minder zichtbaar. Overall oogt mijn gezicht een stuk frisser, fitter – en dat in de winter met de kou, de verwarming en de broeierige sjaals.

De geuren van beide crèmes zijn redelijk neutraal, de Kruidvatcrème is sterker geparfumeerd. De Lidl crème is lichtgeel, de Kruidvat wit. Die van Cien is dikker qua substantie en voelt wat voller. Beide smeren heel goed uit op de huid en trekken snel in. Ik heb geen last gehad van puistjes of oneffenheden bij de start van het gebruik.

Is er dan helemaal niets nadelig aan beide producten? Eerlijk is eerlijk: de crèmes zijn niet biologisch of vega(n) en dat zou helemaal wauws zijn. Beide producten bevatten parfum, dat is niet altijd fijn als je een gevoelige huid hebt. Ook is de Q10 Lidl crème zo populair dat ‘ie soms uitverkocht is. Maar dat is het dan ook wel.

20171218_124335.jpg

Eigen mening

Zo, dat is een heel verhaal geworden. Rest me nog te zeggen dat ik totaal niet gesponsord of enigszins beïnvloed ben door de genoemde merken en ook geen commissie krijg als jullie nu massaal Kruidvat en Lidl producten gaan kopen. Was het maar zo’n feest, haha.  Het betreft puur en alleen mijn eigen ervaring en mening. Zie ook de disclaimer.

Welke dag- of nachtcrème gebruik jij? En waarom juist die?

xAnja

Anja

13 reacties op ‘Welke Dag- en Nachtcrème ik nu wél gebruik… (met een verbazende prijs!)

 1. Ik heb er nu eentje gekocht bij Mylène. Geen idee of jullie dat kennen, maar dat is zo’n merk dat van die home parties organiseert waar je dan make-up kan komen. Daarna kan je zes maanden nabestellen, maar dan houdt het op en moet je eigenlijk een nieuwe home party organiseren, da’s wel balen, want hallo, na een of twee van die parties heb ik het wel gezien, hahaha. Dus binnenkort is mijn dagcrème op! Mijn mama heeft er trouwens gewoon eentje van de Aldi, hahaha, klinkt ook echt belachelijk, maar volgens Test-Aankoop ook één van de betere!

  Like

  1. Zegt mij helemaal niets, maar dat soort verkoopclubjes herken ik wel. Soort moderne variant van Tupperware haha. Ik raad die van Kruidvat echt aan, zeker als je ook een droge huid hebt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.