FeelGoodFriday | Nooit meer reclamefolders in de bus

Een nieuwe rubriek met de naam FeelGoodFriday, met de focus op dingen die je snel weg kunt gooien of waarmee je extra troep in huis voorkomt. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 2: reclamefolders.

Vroeger was alles beter. Toen kreeg je namelijk nog niet drie à vier setjes reclamefolders à 3 tot 12 stuks door je brievenbus heen gefrommeld gestopt per week. Vaak ook in plastic geseald (why?). Wat je er ook van vindt, de folders leveren je extra werk op: oprapen, eventueel bekijken, recyclen. Milieuvriendelijk zijn ze ook niet: papier, inkt, plastic. En breng je ze niet meteen naar de papierbak, dan ligt er zó weer een stapeltje folders ter dikte van een bijbel in een hoekje van de kamer. Very un-minimalistisch. Op deze manier aanbiedingen vinden, vind ik echt enorm 1995. Onpraktisch, incompleet en zonde van de bomen. Maar gelukkig is er een oplossing:

  1. Bestel vandaag nog een ja/nee sticker bij je gemeente. Je krijgt dan nog wel huis-aan-huis kranten. Wil je die ook niet, neem dan de nee/nee sticker. Of neem de leukere versie: die van Loesje.
  2. Gebruik websites zoals Voordeelmuis, Reclamefolder.nl of Folderz.nl om te zoeken op aanbiedingen die je eventueel zou missen doordat je geen folders in de bus meer krijgt. Ik vind zelf Voordeelmuis het prettigst, ook al lijkt die website inderdaad uit 2004 😉 Je kunt er zoeken op winkel, op categorie (‘koffie’) en op merken.

Heel toekomstbestendig allemaal. En goed voor je milieukarma.

 

Meer snelle opruimtips?