FeelGoodFriday | Single Sokken weggooien

Een nieuwe rubriek met de naam FeelGoodFriday, met de focus op dingen die je snel weg kunt gooien. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 1: single sokken.

Confession: tot vorige maand had ik altijd wel ergens een plastic tasje liggen met een stuk of 10, 12 ‘losse’ sokken. Je kent ze wel: die enkele exemplaren, waarvan de ander kwijt was. Single sokken. Of waarvan er eentje een gat had, die je nog wilde maken. Pantykousjes waarvan de ene een ladder had en die weg was, maar waarvan je ‘de goeie’ toch bewaarde als back-up. Sokken waarvan er eentje grijs geworden is en de ander nog steeds zwart is (zeg alsjeblieft niet dat dat alleen bij mij is…). Het zijn onafgemaakte mini-projectjes: het vinden van sokkenparen en het nemen van tijd om de sokken te repareren. Vorige maand heb ik de hele zak, zonder pardon, in de kledingbak gedaan. Die onafgemaakte projecten zitten onbewust toch in ons hoofd. Stilletjes gillen ze om je aandacht. Dus zet dit weekend even een kleine-grote stap; verzamel al je single sokken uit kledingkasten, schoenenkasten en de wasmand en zet ze definitief het huis uit. Bye bye single sokken!

 

Meer snelle opruimtips?