FeelGoodFriday | Single Sokken weggooien

Een nieuwe rubriek met de naam FeelGoodFriday, met de focus op dingen die je snel weg kunt gooien. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 1: single sokken.

Confession: tot vorige maand had ik altijd wel ergens een plastic tasje liggen met een stuk of 10, 12 ‘losse’ sokken. Je kent ze wel: die enkele exemplaren, waarvan de ander kwijt was. Single sokken. Of waarvan er eentje een gat had, die je nog wilde maken. Pantykousjes waarvan de ene een ladder had en die weg was, maar waarvan je ‘de goeie’ toch bewaarde als back-up. Sokken waarvan er eentje grijs geworden is en de ander nog steeds zwart is (zeg alsjeblieft niet dat dat alleen bij mij is…). Het zijn onafgemaakte mini-projectjes: het vinden van sokkenparen en het nemen van tijd om de sokken te repareren. Vorige maand heb ik de hele zak, zonder pardon, in de kledingbak gedaan. Die onafgemaakte projecten zitten onbewust toch in ons hoofd. Stilletjes gillen ze om je aandacht. Dus zet dit weekend even een kleine-grote stap; verzamel al je single sokken uit kledingkasten, schoenenkasten en de wasmand en zet ze definitief het huis uit. Bye bye single sokken!

 

Meer snelle opruimtips?

Anja

18 reacties op ‘FeelGoodFriday | Single Sokken weggooien

 1. Als ik dat doe, vind ik een paar dagen later altijd opeens de andere sokken onder bedden, in bakjes, achterin kasten, in rugzakken enzovoort 😀

  Like

 2. Hahaha, deed me spontaan denken aan de quote “99% of my socks are single, you don’t see them crying about it” 😉 Ik gooi ze meestal wel weg, behalve eentje van mijn favo paar glittersokken en ik heb nog altijd de ijdele hoop dat ik ze ooit ga terugvinden, hehe!

  Like

  1. Ha Sara, er is niet echt een 100% waterdichte en eenduidige verklaring van minimalisme, maar het gaat er met name om om je hoeveelheid spullen zo minimaal mogelijk te houden en na te denken over wat er echt belangrijk voor jou is. Milieubewust leven en recyclen worden er vaak bij betrokken (en dat is heel goed), maar ze zijn niet de kern van het minimalisme als leefstijl.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.