Een Minimalistische Lente-Sfeer

Als ik ’s morgens wakker wordt, is het weer licht (ja ik word vrij laat wakker). En zo af en toe komt de zon ook weer vaker kijken. Vorige week spotte ik de eerste krokusjes in bloei. Hoera! Het wordt eindelijk weer lente! Tijd voor een frisse wind door het interieur. Eerst even flink schoonmaken en daarna meer zacht en wat meer groen in de woonkamer. En ja: dat past prima binnen de minimalistische stijl die ik hanteer.

bb7af26f12d9d0c5247848fc4af694e3.jpgMijn huis is zeker niet het toonbeeld van minimalisme, al staat er van mij ( 🙂 )weinig wat niet functioneel is in huis. Ik koop liever ook geen producten die ik alleen in de lente kan gebruiken / leuk vind en daarna weer kan opslaan of wegdoen. Dus als we over een lentestijl in huis praten, denk ik niet aan porseleinen kuikentjes, plastic eitjes en andere paas-georiënteerde decoratie. Dat is niet erg minimalistisch. Het kan subtieler en zonder al teveel gedoe. Daarbij hanteer ik een kleurenpalet wat goed bij mijn huis (industrieel) én bij het seizoen past (hier links).

8 Tips voor lente in huis zonder poespas

Met een ander kleurenpalet wijst het zich eigenlijk vanzelf. Ik hoef niets weg te halen in mijn interieur, want zoals gezegd, is het er al vrij leeg. Door te variëren met stijlitems die er wél staan, wordt het vanzelf ook voorjaar in huis:

1 Bloemen / Takken / Bolletjes / Groen

Met een paar mooie voorjaarstakken op tafel en wellicht wat kleine lentebloeiers zoals tulpen, narcissen of krokussen, creëer je instant sfeer. Kies voor simpele, mooie bloeiers met een touch grijsgroen hier en daar. Of knal met één bos Forsythia-takken.

2 Geur

Dat moment dat je van je werk thuiskomt en er staat één hyacintbol in bloei. Een bijzonder krachtige geur. Maar ook limoen, sering, sinaasappel, eucalyptus, jasmijn en bergamot; ik vind het echte voorjaarsgeuren. Kies (wanneer ze op zijn) voor verfrissende geuren in je douchegel, wasverzachter, de toiletblokjes of je schoonmaakmiddel.

3 Porselein/keramiek of glas

Het fragiele van glas, lichtgekleurd porselein of keramiek past beter bij het voorjaar dan bijvoorbeeld hard hout of plastic. Vul een simpele witte schaal met fruit. Maak een windlicht van een glazen vaas met een flinke kaars erin in een zachte kleur zoals mosgroen, vergrijsd rose of zachtgeel.

4 Pastelkleuren

Er ligt nog steeds een lekker plaid op de bank, voor de koudere dagen. Maar daarnaast verschijnt er wel een kussentje in een subtiele pasteltint. Je kunt er ook voor kiezen om bestaande serviesdelen in pastelkleuren in te zetten als stijlitems, bijvoorbeeld een beker als vaasje of een bord als broodschaal.

5 Voorjaarsschoonmaak

Oké, niet echt iets qua decoratie, maar hoe lekker is het als je huis weer opgeruimd (ruim) en netjes is. De ramen gelapt zodat er veel zonlicht naar binnen komt. Ik schreef een blogje over de voorjaarsschoonmaak doen in één dag. Ander idee is de ramen wagenwijd openzetten. Ook al is het koud, dat frist de boel letterlijk op.

6 Eten en drinken

De tijd van de zware stamppotten hebben we gehad. Tijd voor zachtere gerechten zoals raapsteeltjesstamppot. Salades, bijvoorbeeld met een scherp lente-uitje, kunnen hun herintrede maken. Of kies voor een hippe Buddha Bowl. En niet te vergeten: lentebock, nieuwe krieltjes, lentegroenten, lamsvlees en zachte risotto. Mmm!

7 Letterbox, letterslinger of light box

Je kent ‘m inmiddels van eerdere versies over interieurstyling, maar ik maak steeds weer gebruik van het zwarte letter board die we hebben hangen. Leuke teksten:

  • I’m so excited, I wet my plants
  • No Rain. No Flowers.
  • Licht is mijn lievelingskleur.
  • ‘Spring is nature’s way of saying: let’s party’ – Robin Williams

Yes, dat was ‘ie weer! Have fun met je huis omgooien!

xAnja

 

Anja

7 reacties op ‘Een Minimalistische Lente-Sfeer

  1. Ik heb een vaas (de waterkan eigenlijk) met berkentakken die ik heb afgeknipt in het bos. Ies tradiesie, versierd met veertjes maar die heb ik niet. Gewoon takken dus. Heel leuk als die uit gaan komen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.