FeelGoodFriday | Klantenkaarten minimaliseren

In de rubriek FeelGoodFriday ligt de focus op dingen die je snel weg kunt gooien of waarmee je extra troep in huis voorkomt. Zonder problemen en zonder spijt. Korte, minimalistische blogberichtjes met een simpele boodschap. Vandaag deel 10: je klantenkaarten weggooien en eventueel digitaliseren.

Winkelkaarten, klantenkaarten, privilègepassen, pinpassen, creditcards, abonnementskaarten, OV-pasjes: je hebt er waarschijnlijk snel een stuk of tien à 15 in je portemonnee. Een aantal gebruik je waarschijnlijk amper en een paar zijn er voor dagelijks of wekelijks gebruik. Tijd om dat wat praktischer aan te pakken en ruimte in je portemonnee vrij te maken.

De FeelGoodFriday actie deze keer is dan ook:

  1. zoek eerst uit welke kaarten je helemaal niet meer gebruikt en zeg deze op. Het is niet nodig dat de bedrijven jouw NAW-gegevens blijven bewaren en je nog steeds reclame kunnen sturen.
  2. download een klantenkaartapp zoals Stocard, Passbook (alleen iPhone) of PasNL. In deze apps kun je de gegevens van je klantenkaart of privilègepas kwijt. Je kunt de echte kaarten dan dus thuislaten (of weggooien!).

Ik gebruik zelf PasNL en ben er heel tevreden mee: simpel design, makkelijk op te zetten en zonder account te gebruiken.

Bijkomend voordeel: je staat nooit meer in een winkel zonder die ene pas 🙂 Let wel, dit is geen 100% waterdicht systeem: heel af en toe komt het voor dat een winkel (nog) niet de juiste apparatuur heeft om de streepjescode van je mobiel af te lezen.

Meer snelle opruimtips?

Anja

4 reacties op ‘FeelGoodFriday | Klantenkaarten minimaliseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.