Wat ging er weg? | Ontspullen in november

Deze maand ging ik op werkreis en ontdekte ik dat ik echt een nieuwe pantalon nodig had (je keek door de oude heen…). Ik kwam daar op het laatste moment achter, wat jammer was, want nu kon ik weinig research doen. Uiteindelijk kocht ik een mooie broek in een mainstream winkel, terwijl ik eigenlijk graag fair trade en/of eco-vriendelijke kleding koop. Gelukkig past ‘ie wel goed in m’n capsule wardrobe.

Wat ging er weg?

Ik had helemaal geen zin in ontspullen in het eerste deel van de maand. Ik was zó druk met werk, werkreizen en het klushuis, dat ik er ook totaal geen tijd voor had. Ik deed een halfdode plant weg die écht niet meer tot leven zou komen. In de 2e helft van de maand prikten we de datum om te gaan verhuizen.

Dat stimuleerde me. Ik begon met één slaapkamer leeg te ruimen en al zoveel mogelijk in te pakken. Er ging een vuilniszak weg met echte troep: dingen die stuk waren, niet meer te gebruiken zijn. Ik zocht kleding en prulletjes uit. Ik bracht oud papier weg. Heel veel spullen gingen er echter niet weg: deze ruimte was al eerder onder de loep genomen.

Dat leverde het volgende overzicht op:

In november kocht ik:

 • Geurkaarsjes, verpakking 9 stuks, supermarkt
 • Zwarte pantalon, H&M
 • Handschoenen, H&M
 • Nieuwe dagcrème, luchthaven Warschau
 • Nieuwe nachtcrème, Aldi, best oké spul maar vrij waterig
 • Inpakpapier voor Sint.

En dit ging er weg deze maand:

 • Geurkaarsjes, 2 verpakkingen à 9 stuks, opgebruikt
 • Plant, dood/bijna dood, prullenbak
 • 1 geurkaars, glasbak, opgebruikt
 • Kookwekker, niet meer nodig, kringloop
 • Dagcrème (deze), op, prullenbak
 • Douchefoam van Andrelon, op, prullenbak
 • Een flinke stapel oud papier, moeilijk te tellen, oude reisgidsjes, schriften, notities etc. Ik tel het als 10 (weet ik veel)
 • Een vuilniszak vol oude make-up, proefmonsters, cadeauverpakkingen, kapotte pennen, kussenhoesjes met meer gat dan textiel, afgebroken beeldje… ik tel het ook maar als 10.
 • Nachtcrème, op, glasbak.
 • Shampoo, op, prullenbak
 • Inpakpapier, gebruikt.

Totaal: 6 dingen erin, 30 dingen eruit (verpakkingen tel ik als 1).

Zoals bij de vorige keren, ook hier nog even de disclaimer: wat ik weg doe is uiteraard een persoonlijke keuze. Het is niet mijn bedoeling je te pushen van alles weg te doen waar je zelf om geeft. Was jij een beetje actief met opruimen deze maand?

xAnja

Ps. de voorgaande maandoverzichten vind je hier: augustus,  september en oktober.