Cadeau over? Speelgoed dubbel? Doneer aan Jarige Job

Allereerst wens ik je een heel mooi nieuwjaar met allen die je lief en dierbaar zijn! ❤

Dat gezegd hebbende: weg met al die feestdagenzooi, hahaha. We beginnen het jaar goed, want ik heb in ieder geval al een plekje gevonden voor de teveel gekochte cadeaus. Of het dubbele-speelgoed-waar-geen-bon-meer-van-is. Of blijft er een kado nog in de verpakking achter, omdat je zoon/dochter er niet veel aan vindt?

Deze items kun je in januari op twee manieren doneren aan Stichting Jarige Job en er iemand anders blij mee maken!

Armoede onder kinderen

De cadeaus worden verdeeld onder ruim 60.000 kinderen in Nederland, die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat daar geen budget voor is. De stichting stuurt deze kinderen een verjaardagsbox met spulletjes om thuis en op school een feestje te vieren: versiering, traktatie, taart, lekkers voor thuis en dus ook een cadeautje.

Twee manieren doneren

Een prachtig iniatitief en een mooi gebaar, zo na de feestdagen. Meedoen dus! Dat kan zo:

 1. Brengen bij de speciale pop-up shop: die zit in Rotterdam in het oude postkantoor aan de Coolsingel 42 (naast het stadhuis) en is geopend op 2, 3 en 4 januari van 11.00 tot 16.00 uur. In de store kunnen vrijwilligers (jong en oud) helpen met het vullen van cadeaudozen in de “inpakstraat”. Kids krijgen daarna een speciaal Superhelden Certificaat en iets lekkers mee.
 2. Versturen via PostNL: zij hebben in januari een gratis verzendlabel klaarstaan voor je pakketje(s). Print het label, plak het op de doos en geef het af bij een PostNL-locatie of geef het pakketje mee aan een PostNL bezorger. Voor meer info, check de PostNL site.

Supertof als je meedoet! Zo is opgeruimd ook nog eens heel lief!

xAnja

Belangrijk om te weten:

 • Het gaat om nieuwe, ongebruikte cadeaus, in de originele verpakking.
 • De cadeaus zijn voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.
 • De cadeaudoos is 40x30x26 (lxbxh) en er gaat dus nog méér in dan het verjaardagscadeau. Een cadeau van 20x15x13 cm is wel zo’n beetje de max.
 • Vanwege de hygiëne zijn knuffels niet toegestaan.
 • Meer over de Stichting Jarige Job vind je hier.
 • Benieuwd aan welke goede doelen je tweedehands speelgoed kunt doneren? Zie de lijst hier.
Anja

2 reacties op ‘Cadeau over? Speelgoed dubbel? Doneer aan Jarige Job

 1. Wat een mooi doel! Eventueel is een ander duurzaam en liefdevol doel de Speelgoedbank. Deze geeft goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die zelf niet de financiële middelen hebben om dit aan te kunnen schaffen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.