Wat ging er weg? | Ontspullen in december

Het was een ware veldslag in huize Dutchie: een groot deel van de maand zaten we tussen de dozen. We vierden Sinterklaas en kerst buiten de deur en op 23 december – ja echt – zaten we dan goed en wel in onze nieuwe casa

Zo’n verhuizing is overigens hemel en hel tegelijkertijd voor een minimalist: je overziet in één keer hoe weinig spullen je hebt en pakt alles in. Én je ziet hoe véél spullen je hebt en pakt het allemaal in. Chaos alom. En toch ook: hoera, ik kan eindelijk zien wat er nog méér weg kan!

Twee dagen later was het kerst. Het was écht een vreemde maand. Eenmaal goed en wel ín het nieuwe huis kwamen we er met het uitpakken van de spullen achter dat we alsnog heel veel weg kunnen doen. Dat zit zo: mijn vriend en ik zijn gaan samenwonen en toen zijn een groot deel van zijn spullen (beddengoed, keukenspul) in de berging gegaan.

Dat zat allemaal in dozen en da’s allemaal zó hoppa meegegaan met de verhuizing. Onnodig eigenlijk, maar ja. Nu spelen we dus spelletjes à la “wie heeft het beste koksmes” haha. Needles to say: voorlopig is er inspiratie genoeg voor een maandelijks dit-ging-er-weg overzicht 😀

Wat ging er weg?

In december kocht ik:

 • Nieuwe kattenbak (deze), Bol.com
 • Een “kerstpanty”, Oroblu bij Hudson’s Bay
 • Kerst-inpakpapier, Hema.

En dit ging er weg deze maand:

Oké, eigenlijk is dit een overzichtje waarvan ik denk: “ehm ja zoiets”. We hebben namelijk echt veel weggedaan, naar de kringloop, naar het grofvuil… ik heb het niet allemaal bijgehouden. Maar here we go:

 • Oude, kapotte kattenbak, grofvuil
 • Oranje WK-jurkje, textielbak
 • Slaapzak, kapot, textielbak
 • We lieten 15 spullen + 2 sets gordijnen achter voor de nieuwe bewoners van ons huis
 • 24 boeken, waarvan één voor Ogma’s Kerst-boekenswap, rest kringloop
 • Muts, sjaal, 2 paraplu’s, de oude afzuigkap uit ons nieuwe huis, een schilderij, een badmat, 4 keukenspullen, kringloop
 • Oude garderobekast, bureaustoel (kapot), oud kattenmeubel (vies, kapot), oude tuinbank (kapot), grofvuil
 • Kerst-inpakpapier, opgebruikt. 
 • 4 Kussenvullingen, kapot/vies/stuk, prullenbak
 • Een bestekset, 2 vazen, 3 kookboeken, een pizzasteen, diepe borden, dinerborden en ontbijtborden (zo’n 15 stuks totaal), een sla-bak, cocktailshaker, een rasp, glazen (8), een juskannetje… kringloop.
 • Een aantal keukenprulletjes (kapotte eiprikker etc) gingen de prullenbak in.

Totaal: 3 dingen erin, ongeveer 100 dingen eruit (verpakkingen/sets tel ik als 1).

Overigens, in het overzicht staan alle ‘randzaken’ die ik in huis haal. Basis-boodschappen en zaken zoals een nieuwe fietsband staan er dus niet in. Maar ook bloemen zie je niet in het lijstje, dat heeft vrij weinig nut; die zijn een week later weer weg.

Ook gaat het om de dingen die ik zelf koop voor in mijn eigen huis, dus niet de zaken die ik cadeau krijg of juist koop als cadeautje voor iemand anders. Het is volledig ter inspiratie: wat ik weg doe is een persoonlijke keuze. Het is niet mijn bedoeling je te pushen van alles weg te doen waar je zelf om geeft.

xAnja

Ps. de voorgaande maandoverzichten vind je hier: augustus, september, oktober en november.

Deze blogpost bevat een affiliate link. 
Anja

10 reacties op ‘Wat ging er weg? | Ontspullen in december

 1. Sinds onze dressing geen dressing meer is gebruiken wij dat als opslagplaats (bad idea) en daar staat nu ook allemaal prul wat eigenlijk weg mag en waar ik niet aan toe kom. Of ja, eerlijk, waar ik gewoon te lui voor ben om het uit te zoeken :p Misschien in 2019 toch maar eens werk van maken!

  Like

 2. Hey, die kattenbak heb ik ook! Fijn ding dat het al jaren heel goed doet :D.

  Goed bezig geweest afgelopen maand. Mijn plan is om in het nieuwe jaar eindelijk eens afscheid te nemen van de dingen die we eigenlijk toch niet gebruiken. Sommige spullen nemen onnodig veel ruimte in. Ik ga het meteen even opschrijven, zodat ik het daadwerkelijk ga doen, haha.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.