Wat ging er weg? | Ontspullen in september

Het verdict vorige maand was simpel: de ontspullen-in-augustus post was een blijvertje. Dus voorlopig maken we er een maandelijkse rubriek van en geef ik op de laatste dag van de maand een overzicht van wat ik wegdeed en wat ik kocht.

Wat ging er weg?

Toch zet ik hier nog even een kleine disclaimer neer. Wat ik weg doe is uiteraard een persoonlijke keuze. Het is absoluut niet mijn bedoeling om je te duwen in een richting waarop je allerlei dingen minimaliseert zonder dat je dat zelf wilt.

Voor de duidelijkheid: met “weg gaan” bedoel ik niet linea recta de prullenbak in. Alles wat gedoneerd, verkocht, weggegeven of cadeau gedaan werd. En ja, soms gaat er ook iets gewoon echt in de restcontainer.

Het was overigens ook nog even puzzelen of ik de spullen die ik aanschaf voor ons nieuwe huis mee zou nemen. Echt eerlijk is dat niet, straks ook niet wanneer er waarschijnlijk een aantal meubels/spullen niet zullen meeverhuizen. Maar vanuit het transparantie-oogpunt heb ik ze toch op de lijst gezet. De schroeven, spijkers, blikken verf enzo uiteraard niet 😉 .

20180924_180056.jpg

In september kocht ik:

 • een schilderijtje van een lama. Ja, echt. Met een goede reden, maar dat wordt een heel verhaal… anyway, hij woont op het toilet in het nieuwe huis. Hema.
 • een plantenpotje voor de cactus die nog zonder pot zat en die naast de lama staat. Uiteraard. Ikea.
 • toiletrolhouder, die was nog niet aanwezig in het nieuwe huis. Ikea.
 • een VT Wonen magazine voor tijdens een korte vakantie.
 • een spiegel voor op de ‘nieuwe’ wc. Blokker.

En dit ging er weg deze maand:

 • een tweedelige bureau-organiser, gebruik ik niet, kringloop
 • een percolator, gebruiken we niet en is voor koken op gas – we hebben nu elektrisch, kringloop
 • een parfumflesje, leeg, glasbak
 • oud wasrek, kapot, grofvuil
 • twee volledig kapotte plantenmanden van riet, grofvuil
 • 4 (!) lenzendoosjes, make-up borstel, een latex wattenschijfje, 2 nagellakflesjes, droogshampoo: prullenbak (foto)
 • parfumflesje: kringloop (foto)
 • fotospecial Quest, achtergelaten in ’t vakantiehuisje
 • ovenschaal, anti-aanbaklaag liet los, prullenbak
 • 2 single oogschaduwdoosjes, kapot, prullenbak
 • flacon Rituals bath mud (aanrader!), leeg, prullenbak
 • bluetooth koptelefoon, kapot, Wecycle-punt.

Totaal: 5 dingen in huis, 22 eruit.

xAnja

 

Ps. vandaag is de laatste dag om mee te doen met de winactie voor de Eenvoudig Leven Agenda 2019!

Ook lekker aan de slag met opruimen in huis? Wat dacht je hiervan:

Anja

18 reacties op ‘Wat ging er weg? | Ontspullen in september

 1. Hallo Anja,

  Ook al ben ik aardig wat ouder dan jij, toch wil ik je eens een compliment en waardering geven voor je stukjes. Ik geniet er altijd van en het stimuleert mij om bewust met spullen om te gaan en aan te schaffen.

  Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Prachtig vooruitzicht.

  Veel succes met schrijven en de naderende verhuizing.

  hartelijke groetjes, Anne-Marie

  Like

  1. Anne-Marie, dankjewel voor je lieve berichtje en dat je het moment neemt om me even iets te sturen. Dat vind ik echt ontzettend leuk en het geeft me de moed en zin om door te gaan / zo bezig te blijven. Laat het ook gerust weten als ik soms ergens de plank missla, daar kan ik alleen maar van leren. Het nieuwe huis is nog wel een dingetje, maar inderdaad ook een fijn vooruitzicht. Groetjes!

   Like

 2. Mooi overzicht van wat er weggaat en wat er weer inkomt. Zelf doe ik ook regelmatig een rondje door het huis om te zien wat er weg kan. Nu de kinderen de deur uit zijn kom ik nogal regelmatig dingen tegen die weg kunnen, met name in de keuken. We hebben nu veel te veel servies, bestek, kookspullen etc.. Daar kan dus regelmatig wat van naar de kringloop. Mijn keukenkastjes worden steeds leger en overzichtelijker. Dank voor de inspiratie maar weer.

  Like

  1. De keuken: dat was (en is, haha) ook één van mijn moeilijkste plekjes. En het minst minimalistisch denk ik. Gewoon regelmatig de bezem erdoor is inderdaad het beste! Bizar dat je dan toch steeds weer wat tegenkomt hè, haha!

   Like

 3. Goed bezig! Iedere keer als ik een artikel van je lees over ontspullen, denk ik: ja Johanne, ga er eens mee beginnen. Heb het toevallig dit weekend aangekaart bij mijn vriend, ook met het oog op een mogelijke verhuizing over een x aantal maanden. Ik moet denk ik even een lijstje gaan maken met alle dingen die weg kunnen. Dat gaat moeilijker worden voor vriendlief dan voor mij, vrees ik!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.