De meest gelezen artikelen van 2018 + Weetjes

“Stel je ook bepaalde doelen voor je blog voor het nieuwe jaar?” vroeg mijn vriend tijdens het kerstdiner. Het antwoord is heel simpel: nee. Wel vind ik het leuk om vernieuwend te blijven, in beweging te blijven met m’n blog, dingen uit te proberen, bij te leren. En dus komen er ook in 2019 nieuwe dingen aan bod. Maar harde doelen: nee, zo’n blogger ben ik niet.

Omdat ik het wel leuk vind om te zien wat er allemaal gebeurd met m’n blog (ja weet ik veel) vandaag een recap: welke artikelen waren het populairst in 2018? En voor jou leuk: wat was mijn persoonlijke favoriet van vorig jaar? Welke vond ik het moeilijkste om te schrijven, waarvoor deed ik het meeste research en welke werd het minst gelezen?

Top 5 Meest gelezen artikelen in 2018

1-Mijn ervaringen met… kokosolie als dag/nachtcrème

Kennelijk zijn er meer mensen op zoek naar natuurlijke gezichtsverzorging. Dit bericht, dat al stamt uit 2017, steekt qua lezersaantallen ver boven de rest uit. Gezien de statistieken moet ik vooral Mr. Google daarvoor bedanken; die pikte ‘m op. Hij werd 2200 keer gelezen in 2018.

2-De Capsule Wardrobe piramide

Supertrots ben ik op deze notering, want dit is toch wel één van de hoogtepunten van 2018 geweest. Voor de niet-kenners: een capsule wardrobe is een methode om je kleding te minimaliseren. Ik heb er zelf een variant op bedacht in piramide-vorm; makkelijk te onthouden en te personaliseren. Dit artikel wordt gemiddeld elke dag door 6 mensen gelezen!

3-House Tour: Binnenkijken deel 3

Er is een hele leuke Facebookgroep voor minimalisten waarbij de deelnemers graag (interieur)inspiratie opdoen bij elkaar. Ik deelde in die groep de derde editie van mijn House Tour. Het resultaat: op twee dagen in juni werd ‘ie in totaal 600x bekeken. Zelf was ik vooral trots op de mooie foto’s die ik van ons huis maakte met m’n nieuwe camera; ’t was aardig stoeien met de instellingen.

4-Welke dag- en nachtcrème ik nu wél gebruik

Tsja, die kon niet uitblijven in dit lijstje: nadat de conclusie van de kokosolie-post was dat je het beter niet als dag/nachtcrème kan gebruiken, ging ik op zoek naar iets anders. Dat werd deze post. Fun fact: daarvoor werkte ik voor het eerst met fotobewerkingssoftware om precies de fade te krijgen die ik wilde.

5-70 Dingen die je kunt minimaliseren zonder spijt achteraf

Eigenlijk is dit pas het eerste artikel wat echt gaat over minimaliseren in de praktijk: opruimen, ontspullen, organiseren. Het stamt al uit augustus 2017 en is daarmee één van mijn eerste artikelen. Deze post was in 2018 het meest populair in de maand september. Dat laatste komt waarschijnlijk doordat ik ernaar verwees in m’n eerste ontspullen-in maandoverzicht, die op #9 staat van meest gelezen artikelen in 2018.

Andere 2018 blogweetjes

Om het lijstje nog een persoonlijke noot en andere twist te geven, hier nog wat aanvullende info:

Mijn persoonlijke favorieten: deze. Of iets luchtiger: deze. Of toch deze?
Dag met de meeste bezoekers: 23 augustus
Totaal aantal weergaven: 101.931
Het moeilijkste om te schrijven: deze over liefdeskeuzes heb ik wel vier keer herschreven.
Meest gebruikte zoekterm? minimalist dutchie
Minst gelezen artikel: simpel & gevarieerd ontbijten vonden jullie totaal niet boeiend. Foodposts sowieso minder.
Blog volgers (WordPress, email): 203
Facebookvriendjes: 63
Meeste research voor: de pensioen-serie
Gepubliceerde berichten: 146
Geschreven woorden: 11.243
Meeste reacties op: de post over simpel leven

Is er een artikel wat jij erg handig/mooi/prettig vond? Eentje die je is bijgebleven of die je hebt gedeeld op je social? Ik ben er echt benieuwd naar, want dat is weer inspiratie voor nieuwe posts voor mij. Dank voor je reactie bij voorbaat!

Cheers to the new year!
xAnja

Anja

2 reacties op ‘De meest gelezen artikelen van 2018 + Weetjes

  1. Heel leuk om te lezen en te zien welke artikelen het meest gelezen worden. Ik vind vooral de capsule wardrobe artikelen, alsook de blogs over opruimen e.d. heel leuk en interessant om te lezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.