Dag 12: 14-02 | 7 Apps tegen verspilling enzo

Valentijnsdag ❤ Een prima dagje om, net als vorige week, er even een rustdagje van te maken in de challenge van deze maand. Wel staat er een inspiratieblogje voor je klaar, uiteraard in lijn met de gedachte van geld besparen bij de boodschappen, minder verspillen en koken uit je voorraad.

De apps hieronder, die passen bij VoorraadFebruari en de doelstellingen deze maand, zijn allemaal gratis zowel in de Play Store als App Store te verkrijgen.

1: Too Good to Go

Deze app is één van mijn nieuwste favorieten – en ik heb er maar heel weinig op m’n telefoon, dus dat zegt wel wat. Op basis van je locatie krijg je een overzicht van winkels en restaurants in jouw buurt die “iets te eten” over hebben wat nog maar kort houdbaar is; vaak in de vorm van een ‘surprise box’. Denk: vlees, zuivel, salade, broodjes kant-en-klaar maaltijden. Je rekent dit product direct af in de app en kan het dezelfde dag (of de dag erna) ophalen in de winkel / het restaurant. Werkt supersnel en is erg duidelijk!

2: Slim Koken app

Het Voedingscentrum heeft z’n best gedaan op deze app vol recepten in lijn met de Schijf van Vijf. Het is niet alleen een receptenzoeker (waarbij je ook op ingrediënt kunt vinden, handig met restjes!), de app heeft ook de mogelijkheid tot het plannen van een menu voor een aantal dagen. De app geeft je ook suggesties om je weekmenu gevarieerder te maken. In je profiel kun je gerechten bewaren en voorkeuren opslaan.

3: Notitie-app

Elke telefoon heeft een standaard notitie-app en ik gebruik de mijne voor m’n boodschappenlijstje via de optie ‘taken’. Je creëert dan simpelweg een lijstje met afvinkopties: ideaal voor het boodschappen doen. Heb je geen fancy boodschappen-app voor nodig! Wil je wél een boodschappenlijstje wat je met bijvoorbeeld je partner kan synchroniseren zodat hij/zij de Appie in kan, of ervoor kan zorgen dat alle gezinsleden suggesties kunnen toevoegen, dan is er de Bring! Shopping List of de app Out of Milk.

4: Hiiper

Ik heb deze app zelf nog niet gebruikt (jij wel? Laat weten!), maar hij belooft veel: je maakt een boodschappenlijstje en de app berekent bij welke supermarkt je voor deze boodschappen het goedkoopst uit bent. De reviews zijn wisselend.

5: Stockon

Bij Stockon leg je digitaal je voorraadkast aan en die koppel je aan een boodschappenbezorgservice. Elke week (of elke 2 weken, of…) krijg je een alert van Stockon met een op jouw situatie toegepast boodschappenlijstje om je voorraad weer aan te vullen. Stockon koopt zelf direct bij de producent, wat de producten goedkoper of even duur maakt als in de super. Ook heel mooi: Stockon is een klimaatneutrale boodschappendienst.

6: Olio

Ik schreef al eerder over deze app die oorspronkelijk uit het VK komt. Via deze app kun je eten / ingrediënten / producten afhalen bij je buren. Dat niet alleen: ook de open verpakking hondenvoer die Fikkie van 3 huizen verderop niet lust, kan worden aangeboden. Of de cola die over is van je verjaardag. De app is in Nederland nog relatief onbekend, maar ik hoop op een snelle groei en landelijk gebruik!

7: No Food Wasted

Er wordt helaas nog steeds heel veel voedsel weggegooid door supermarkten, omdat de THT-datum is verstreken. Deze app zet juist díe producten in de spotlights die die datum bijna bereikt hebben. Jij kunt ze dan voor een kleiner prijsje ‘redden’ van de prullenbak. De app werkt aan de hand van je postcode.

Dat was ‘ie weer voor vandaag. Weet jij nog handige apps? Welke kende je nog niet?

xAnja

Anja

8 reacties op ‘Dag 12: 14-02 | 7 Apps tegen verspilling enzo

  1. Ik heb nog steeds geen smartphone, dat is pas minimalistisch of niet? Wel een mobiel waarmee ik kan bellen en sms’en maar daar houdt het dan ook mee op. Die app van het Voedingscentrum zou ik wel handig vinden, als ik een slimme telefoon zou hebben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.