Dag 13: 15-02 | Wat als de voorraad bijna op is + Vriezer Verrassing

Om maar meteen van wal te steken: wat doe je als je je voorraad aan het opeten bent en in je voorraadkast is er bijna een echo te horen? In één keer naar de super gaan en van alles kopen wat in de aanbieding is? En wat doe je met die bakjes in de vriezer waarvan je niet meer weet wat erin zit of waarbij er te weinig is voor alle eters?

Wat als de voorraad (bijna) op is?

Is de pantry / trapkast / voorraadlade (eindelijk) bijna leeg, dan herhaal je toch steeds weer het de-voorraad-bepaalt principe. Elke week koop je namelijk toch weer nieuwe producten of gebruik je maar halve pakken. Het systeem zet zichzelf eigenlijk gewoon voort. Eet je de ene week een spaghetti bolognese, maak je met de andere helft de volgende week een spaghetti carbonara. Zoiets.

Daarnaast kun je de 2=1 uitzondering toepassen: elke keer als je een gratis product kunt scoren, heb je een reden om dat volgende week weer te eten:

  • Simpel is: alleen 1 stuk méér van een product kopen als je het 2e product GRATIS krijgt of het reguliere product voor de helft van de prijs te koop is. En alleen als je het echt eet én je het kunt bewaren tot minimaal volgende week.
  • Waarom alleen de 2=1 of 50% regeling? Alle andere kortingsregelingen zijn vaak niet zo’n geweldige aanbieding als je er over nadenkt: 2+1 gratis / 3 halen, 2 betalen is slechts 33% korting. En 2e halve prijs is slechts 25% korting op de totaalprijs.

Nieuw: Vriezer Verrassing

De actie van vandaag is: haal uit de vriezer de bakjes / kliekjes waarvan je niet weet wat ze zijn en/of die te weinig zijn om met z’n allen van te eten. Dit weekend eet je namelijk ‘Vriezer Verrassing’. Als alles op zaterdagochtend ontdooid is, kun je er een gerecht van maken / mee verzinnen.

Of je eet allemaal een ander gerecht, of je maakt er een soort buffet van: wees creatief. Zijn die bakjes ook weer opgebruikt! Herhaal af en toe weer zo’n Vriezer Verrassing dag of weekend, het scheelt jou koken en je houdt geen kliekjes onnodig lang in de vriezer. Die houden we erin dus!

Fijn weekend,
xAnja

Anja

2 reacties op ‘Dag 13: 15-02 | Wat als de voorraad bijna op is + Vriezer Verrassing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.