Mijn Minimalistische Keuken Inventaris | Kastjestour

Heel leuk hè, die kitchen organisation en pantry make-over videos op YouTube. Die gaan ongeveer zo:

 1. Het is een enorme bende met allerlei producten, bakjes, doosjes, halfopgegeten snacks, blikken voer, borden, bestek, kookprulletjes, receptkaarten, pannen, specerijenrekjes, verlepte groente, kindertekeningen, kookboeken en apparaten door elkaar. Oh én met hier en daar een lekkende ketchupfles. Yum.
 2. Men gooit ALLES uit de kasten en leggen het op het aanrecht en/of de keukentafel.
 3. Men koopt een lading plastic mandjes / doosjes / bakjes / lade- en kastverdelers. In categorieën, met labels, met kaartjes…
 4. De lades, kasten en kastjes worden schoongemaakt.
 5. De spullen gaan weer terug in hele mooie, nette, plastic doosjes en bakjes.
 6. En 5 dagen later is het weer net zo’n *piep*zooi. Of misschien twee à 3 weken later, maar veel langer zal het niet zijn.

Het is toch fijn om een nette keuken te hebben? En waarom lukt het dan niet om het netjes te houden, zelfs niet met allerhande doosjes. Het antwoord: toooooo muuuuuuccchhh sttuuuuffff! Er is vaak gewoon veel te veel troep voor de hoeveelheid kastjes/lades, enfin bergruimte dus.

De oplossing is dan simpel: méér opbergruimte, ja, dat kan. Maar wat dacht je van MINDER ZOOI? 🙂

Volgers van de blog weten dat we hier in huis net een nieuwe keuken hebben. Al ruim vóór die tijd heb ik nagedacht over de hoeveelheid opbergruimte die we nodig zouden hebben en die ook zou passen in onze living, waar de keuken staat.

Dat is niet gelukt. We hebben we nu zelfs ruimte OVER, haha 😀

Ondanks dat ik een groot liefhebber ben van koken en best veel keukenhulpjes heb – meer dan de gemiddelde kok nodig heeft – zijn er hier lege keukenkastjes. Maar denk maar niet dat ik nu mevrouwtje Perfecte Keuken ben, welnee: er is hier ook een kastje wat stampvol staat en wat nog écht aangepakt moet worden: het kruidenkabinet.

Maar daarover later meer. I am not ready yet.

Keukenkastjes Tour

Vandaag laat ik jullie, op herhaald verzoek, zien welke items ik allemaal in mijn keuken heb staan / liggen. Met een beetje uitleg natuurlijk, want wat voor mij (ons) van toepassing is, hoeft dat niet te zijn voor jou. Dus here we go:

De ‘grote kast’ met van boven naar beneden: 1. bak- en kookspullen die we weinig gebruiken, 2. alle rijst/pasta/meel potten (inclusief m’n home made croutons en paneermeel 🙂 ), 3. de afdeling ontbijt en de enige glazen die we hebben (er staan nog 4 theeglazen achter de eieren) en 4. koffiecups, koekjes, cacao, suiker en zoetwaren, thee (in het kookmandje) en de koffiezetter.
De kleinere kast daaronder: bovenin de dierenafdeling, onderaan mijn schalenverzameling, die al aardig geminimaliseerd is…. (kuch). Geloof het of niet, maar ik gebruik ze allemaal.
De besteklade waar ik ook nog niet helemaal tevreden mee ben. Er ligt eigenlijk gewoon nog net een beetje teveel. Koksmessen bijvoorbeeld…
Alle pannen die we hebben op één braadpan na, die in de kast onder de oven staat. Het zijn kookpannen in S, M, en L en een steelpan. Daarnaast 1 kleine koekenpan, 1 wokpan en een hapjespan. That’s it. (En ja, da’s nóg een koksmes… we have some choices to make 😉 )
De afdeling borden, diner-, diep- en ontbijt. Rechts placemats en onderzetters. Onderin 2 ovenschalen (vierkant en rechthoek)

Dit zijn niet alle kastjes, maar wel bijna. De kruidenkast komt er echt nog aan – maar laten we nog iets voor later houden, haha. Benieuwd wat jullie ervan vinden, dit kijkje IN de keuken 🙂

xAnja

Anja

7 reacties op ‘Mijn Minimalistische Keuken Inventaris | Kastjestour

 1. Heerlijk om even te mogen gluren! Ik was al lekker op weg, maar ga toch nog een heel kritisch naar de inrichting van mijn eenpersoonskeukentje kijken, want besef me na het zien van jouw foto’s dat ik toch nog wel erg veel spulletjes heb.

  Like

 2. ik ben mijn keuken aan het minimaliseren. O.a. door te kijken waar ik dingen multifunctioneel kan gebruiken. Zo gebruik ik mijn soepkommen tegenwoordig ook als dessertschaaltjes en als snackschaaltjes. Mijn deeg kom kan ik ook gebruiken als saladeschaal. Mijn dikke limonade glazen zijn ook geschikt voor warme dranken. Hierdoor konden er al veel spullen weg.

  Like

  1. Zo ben ik eerder inderdaad ook begonnen. Hier geen aparte beslagkommen meer. En inderdaad, de glazen die ik heb gebruiken we voor melk, koffie, thee, limo, bier, sap etc. Alleen de wijnglazen zijn ‘los’.

   Like

 3. Wat een mooie georganiseerde keuken! Vorig jaar heb ik alle keukenkastjes uitgeruimd en kwam dingen tegen dat ik niet eens wist dat ik ze had 🙂 Daar heb ik de kringloop weer blij mee gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.