Dit is onze nieuwe, minimalistische keuken | Binnenkijken

Update januari 2020: de foto’s hieronder zijn gemaakt in een vorig huis (wat inmiddels verkocht is). Een aantal foto’s zijn vanwege privacy verwijderd.

In januari beloofde ik dat er meer interieurposts zouden komen in 2019, en by popular demand moesten daar ook nieuwe binnenkijkers bij. We zijn namelijk in december verhuisd naar onze nieuwe casa en daar klussen we nog wel even verder.

Maar… er is ook al heel veel wél gedaan. En aangezien februari de maand is van VoorraadFebruari en het dus momenteel op de blog vooral draait om de keuken, besloot ik deze als eerste te laten zien. Daar ben ik namelijk héél héél héél erg blij mee 🙂

Een item-lijst vind je onderaan, mocht je bepaalde producten ook willen aanschaffen of meer willen weten.

Onze minimalistische keuken

Het zijn twee fabriekslampen van Philips. Ze zijn van emaille en komen uit de jaren ’50. Wij hebben ze via Lloyd Industrials, een studio in het centrum van Rotterdam van twee heren die met ontzettend veel passie werken aan het opknappen van industrieel erfgoed, en dan met name verlichting. Ik kan zo blij worden van dergelijke initiatieven, zeker als ze ook nog eens zulke mooie producten opleveren! Er komen meerdere lampen uit ons huis van Lloyd, die laat ik in een volgende binnenkijker zien. Het ophangsysteem en de stekker in het plafond (nieuw, maar in bakeliet-look) zijn bewust zichtbaar.
De messen lagen al lang te verstoffen in een doos. Met de verhuizing kwamen we ze tegen, we hebben ze een plek in het zicht gegeven en zijn het wél wekelijkse gebruiksvoorwerpen. Ook ’n prachtig stukje vakwerk.
En om nog even een “keeping it real” fotootje te delen, want perfect is ook maar saai: dit is het plafond boven de eettafel 😛 (vandaar ook die staande Ikea-lamp op de eerste foto…) Er is nog genoeg te doen hier hoor!

Tot zover dit eerste kijkje in de keuken, letterlijk! Vind je het ook leuk om interieurinspiratie te krijgen via Instagram, dan kan ik de IG van Lloyd Industrials ook aanraden – echt toffe foto’s delen ze.

Zoals je ziet, doe ik niet mee met de 100% perfect foto’s: dit is een huis waar wordt geleefd. Met vingers op de kastjes en stofdeeltjes. En een gasmeter waar nog geen ombouw om zit, inderdaad. That’s life. Perfect is saai, joh.

Fijn weekend,
xAnja

Zin in meer interieurposts? Wat dacht je van…

Item-lijst:

 • Keuken: Keukenloods Touch zwart, RVS kaderdelen, werkblad van keramiek (iron copper)
 • Lambrisering: Histor Perfect Finish in Courgette van de Gamma-kleurmuur
 • Muur: Gamma latex, RAL 9010
 • Houtlak: Sigma Rubbol BL Satura, RAL 9010
 • Plinten: Plintenstunter, gladde plint 80mm
 • Deurkruk: Online Deurbeslagshop, type Hera (vierkant rozet)
 • Prullenbak, vintage Amerikaans, Xenos
 • Lampen boven kookeiland: type Large PH003 – Lloyd Industrials
 • Kraan + spoelbak: Caressi
 • Oven: AEG type BEB231010M
 • Kookplaat: Nicola Tesla van Elica
 • Plantenpot: Nicolas Vahé
 • Plant: Dracaena via Beste van de Kweker
 • Gordijnen: Hema type Calais
 • Zeeppompje: Flying Tiger
 • Schakelmateriaal: Gira, de vierkante variant in offwhite
 • Buisstoelen: Gamma (aan vervanging toe)
 • Eettafel: van Indiase wagondelen, via MP
 • Houten snijplank: VT Wonen
 • Marmer plankje: cadeau (geloof ik)
 • Messenset: Laguiole
 • Inbouwschakelaar: Bakeliet.nl