Hoe staat het met mijn doelen voor 2019? | Recap

Alle mensen, jongens. Ik ben dus door de grens van 10.000 bezoekers per maand heen en vind dat toch wel ’n dingetje… leuk al die fans, maar oh oh, ook 10.000 mensen die dus elke maand mijn gekrabbel lezen. Inclusief persoonlijke ontboezemingen.

De blijdschap overheerst echter hoor – ik vind het waanzinnig en ben dankbaar voor m’n toffe publiek en dat ik de minimalistische boodschap zo kan uitdragen. Dank aan iedereen die hier vanaf dag één of 2 meeleest, die later is ingestroomd en al een poosje volgt en ook aan de newbies die net komen kijken: I am not going anywhere soon. Blijf lekker schrijven.

Zo. Dat is eruit. Over tot het hoofdonderwerp van dit blogstukje: mijn doelen voor 2019 en hoe ik ze al dan niet heb uitgerold in het eerste halfjaar.

Startdoelen

Waar komen deze doelen vandaan? Nou, op 26 juni 2017, bijna 2 jaar geleden dus, schreef ik mijn introductieblog: erin gaf ik aan waarom ik was gestart met minimalisme. Het waren tevens de redenen waarom ik begon met bloggen; om mezelf aan deze zeven afspraken/doelen/wensen te houden.

Begin 2019 haalde ik ze weer tevoorschijn en schreef ik op hoe het ging en wat mijn plannen waren voor dit jaar. Het leek me wel zo fair om te laten weten hoe het ervoor staat.

Doel 1: Kleding

Ik wil blijven schrijven over de capsule wardrobe en duurzame mode. En mijn nieuwe kast inrichten zodat het een ware Capsule Hemel is.

De kast kwam er. Iets later dan gepland want we hadden storm en lekkages en meer van die gezelligheid. Ik toonde de inhoud van m’n kast twee weken geleden. Ook schreef ik over duurzame(re) mode: over de opties bij mainstream ketens zoals H&M en over de kledingbibliotheek. Maar ik faalde ook hard toen ik een shirtje kocht wat na één keer wassen al rijp was voor de textielbak.

Doel 2: Minimalistisch huis

Verwacht dus ook een hoop nieuwe interieurposts dit jaar, daar heb ik echt zin in. Het 2019 doel is natuurlijk het huis zo “af” krijgen dat wij er happy mee zijn.

De focus in het eerste deel van het jaar lag vooral op het interieur van ons nieuwe huis. Eindelijk waren we “ongeveer klaar met klussen” en dus toonde ik de nieuwe keuken, onze woonkamer/living en vorige week ook de slaapkamer. Daarnaast deelde ik een lijstje met blogs waar ik veel interieur inspiratie vandaan haal.

Doel 3: Balans

“…dat gaan we in 2019 anders doen: rust, balans, leuke dingen doen, Zen. […] En ik heb besloten dat ik (voorlopig) in 2019 geen alcohol drink.”

Ik heb er niet over geschreven, maar heb het niet-alcoholdrinken wél tot half mei volgehouden. Toen was ik het zat en had ik zin in cocktails met een vriendin en een goed glas wijn tijdens mijn werkreis. Was het moeilijk? Nee, helemaal niet! Het scheelde ook dat mijn vriend meedeed aan de 40 days challenge en het daarna besloot vol te houden. Hij heeft nog steeds geen alcohol gedronken!

Ook op de blog ging het meer over mindful leven, balans en rust. Ik schreef over de dingen die het wel of juist niet waard zijn om tijd aan te besteden, over positief blijven in de winter, over het nut van flaneren en afgelopen zaterdag nog over “breinpijn”. Het levert me waardevolle inzichten op; dit soort artikelen zijn moeilijk om te schrijven, maar zijn het zó waard.

Doel 4: Creativiteit

Ik had voor dit doel geen concrete plannen voor 2019. Wat wel heel leuk is: ik krijg steeds meer aanvragen voor workshops, lezingen en presentaties en het uitstippelen daarvan is ook een vorm van creatief bezig zijn!

Doel 5: Kopen

“Ik koop echt bewust, zeker sinds ik de lijstjes/maandoverzichten bij houdt[…] Puntje van aandacht: vaker ruilen of tweedehands kopen. De wat-ging-er-weg maandoverzichten houd ik er voorlopig in.”

Ehm… oeps.
Het laatste wat-ging-er-weg overzicht was in januari. En ik had dus die koopflater die ik hierboven al noemde. Maar ik kocht ook kleding in de kringloopwinkel en schreef over het herkennen van kwalitatieve stukken, kookte met voorraadingrediënten tijdens VoorraadFebruari en schreef over een No Spend Week waarin je dus helemaal niets koopt.

Het ging misschien niet helemaal zoals gepland, maar het (niet-)kopen gaat eigenlijk heel goed. Met ups en downs, jazeker, maar dan is er in ieder geval nog genoeg voer voor nieuwe blogposts 😉 .

Doel 6: Budget

“Hier zijn de resultaten ook wisselend. Ik scheef er eerder al over in de budget-updates. Al met al niet slecht. En zeker heel wat beter dan het was. Blijven we dus doen in 2019!”

Hahaha.
Nope.
Jongens, dat budget… van ’t weekend spraken de lief en ik er nog over. Geen geklaag hoor, maar we hebben van de verbouwing toch weer genoeg budgetlessen geleerd à la “zouden we de volgende keer anders doen”. Een verbouwing is een soort zwart gat voor geld, zelfs als je het netjes probeert bij te houden in Excelletjes.

Ik deelde m’n ervaringen in twee posts over het budgetvriendelijk verbouwen en daarna inrichten van een huis. De schaarste maakte me ook creatief: ik bedacht 16 date-ideetjes die gratis of heel goedkoop zijn en schreef dus over de No Spend Week. Tijdens VoorraadFebruari ging het over mijn uitgaven qua boodschappen en leerde ik dat ik met +/- € 35 per week afkan, afhankelijk van de voorraad in huis. Ongelofelijk!

En hoe nu verder dan, qua budget? De laatste grote uitgave is geweest: vandaag komt de vloerman het trappenhuis bekleden. Ik kan dus weer beginnen met het aanvullen van de spaarpotjes.

Doel 7: Milieu

“Dit mag best een groot aandachtspunt worden dit jaar. […] het zou mooi zijn als in 2019 af kan sluiten met milieuvriendelijke acties die meer in m’n systeem zitten […] Verwacht dus ook méér over milieuvriendelijkheid op de blog!”

Er kwam een nieuwe categorie op de blog: Milieu / Eco Living. Ik schreef over apps die helpen tegen het verspillen van eten, over gewone gerechten die altijd al vegetarisch zijn, maar ook heel eerlijk over de eerste stapjes die ik zette op het gebied van recycling en less waste.

En voor de toekomst? Ik ga weer meedoen met Plastic Free July en wil er dan een schepje bovenop gooien ten aanzien van vorig jaar. Die aankondiging volgt snel! Ook komt er een vervolg op de recycling-post.

Zo, dat is een heel lijstje geworden. Ik ben wel benieuwd welk doel jou het meeste aanspreekt en waar je dus graag meer over zou willen lezen. Let me know!

xAnja

  Foto: Danielle MacInnes

Anja

4 reacties op ‘Hoe staat het met mijn doelen voor 2019? | Recap

      1. Kleding, creativiteit en milieu. Die 3 overtypen spreken mij het meeste aan 🙂

        Like

  1. Wow, wat goed dat je de 10.000 bezoekers per maand hebt gehaald! Maar dat kan ook niet anders met zo’n leuke blog. (; Grappig om jouw doelen te lezen en te kijken wat er van terecht is gekomen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.