7 Toffe minimalistische interieurblogs om te volgen

Als je wél houdt van een mooi vormgegeven interieur, maar niet van een huis vol ditjes en datjes en tierlantijntjes, dan kom je vanzelfsprekend al uit bij de interieurstijl ‘basic’ of ‘minimalistisch’. Een stijl waarin ik me – je verwacht het niet – ook goed kan vinden.

Daarom is dit vandaag een blogpost uit de categorie: geen woorden, maar daden en tip ik toffe blogs die de focus leggen op een minimalistisch interieur. Soms vooral Scandinavisch, soms eclectisch, maar allemaal aanraders voor je blog-roll. Door op de titel van de blog te klikken, reis je er direct naartoe.

Minimalistische interieurinspiratie

1 These Four Walls

Een blog waar je rustig van wordt, dat heeft Abi uit het VK toch maar mooi voor elkaar. Er staat niets teveel op haar blog – en toch is het compleet. Niet alleen geweldige Scandi-minimalistische interieurinspiratie, ook steevast een reminder voor mij dat het – als het gaat over blog design – ook neerkomt op less is more.

2 Hannah Trickett

De Deens-Engelse interieurontwerpster Hannah schrijft over een Scandinavisch-minimalistisch wonen, als een werkwoord. Het gaat niet alleen om stylen en inrichten, ook schoonmaken, huisgeuren en food komen aan bod. Ook mooi is haar collectie artikelen over design uit verschillende Scandinavische landen: Deens, Zweeds, Fins, Noors en IJslands design hebben eigen pagina’s.

3 The Style Files

Engelstalige blog over een naturel-basic woonstijl door de Nederlandse Danielle, die samen met partner Ivar en zoon Kick in de buurt van Amsterdam woont. Ik vind het tof dat Danielle laat zien dat basic niet kil of koud is; het tegenovergestelde juist. Er is aandacht voor mooie stoffen, persoonlijke spullen en materialen met een verhaal. Stiekem best jaloers op deze prachtige blog!

4 Seven Couches

Deze Nederlandse blog door Mardou (30) uit Noord-Holland. Op haar blog ontmoeten minimalisme en vintage elkaar – en ik vind de interieurposts vaak ook iets romantisch, iets vrouwelijks hebben. Naast inspiratie voor binnen schrijf Mardou ook over (moes)tuinen en tuinieren. Er komen wekelijks twee nieuwe artikelen online.

5 T.D.C.

TDC staat voor The Design Chaser en ja, deze blog gaat met name over simpel design. Michelle komt uit Nieuw-Zeeland en ook zij kiest voor Scandinavisch minimalisme. Het nadeel van deze blog is het lettertype; ik vind het niet heel fijn om te lezen – het lijkt wat gepriegeld allemaal. Verder veel wit en kalmte. Haar keuken en ‘deck’ buiten zijn wel goals hoor!

6 Bungalow5

Blog van de in Kopenhagen wonende Deen Alan Torp – de eerste en enige man in dit rijtje. Sinds 2010 blogt hij op Bungalow5 en met succes: zo’n 40.000 mensen weten hem elke maand te vinden. Vooral zijn fotografie vind ik uit de kunst, het gaat alle kanten op (boho balkonnetjes, Scandinavische paasdecoratie, Marokkaanse boutique hotels…) maar het past allemaal in het Alan-plaatje. En dat vind ik knap. Een lust voor het oog, deze blog.

7 Cate St Hill

Met de werktitel ‘simple interior design‘ is eigenlijk alles al gezegd. Cate schrijft vanuit zuid-Londen over kleine ruimtes inrichten en tweedehands meubels kopen, maar ook over (sparen voor) design pareltjes. Het mooie haar haar blog vind ik dat de foto’s heel “echt” zijn: niet teveel gestyled en met producten die gewoon gebruikt, zoals afwasmiddel of een kledinghangertje aan de kast. Cate is fan van ecologisch leven en ook dat komt regelmatig aan bod.

Tot zover mijn lijstje. De vraag van vandaag: Wat is jouw interieurstijl?

xAnja

Anja

7 reacties op ‘7 Toffe minimalistische interieurblogs om te volgen

  1. Dank je wel voor de tips. Ik zou graag voor minimalistisch gaan, maar hou iets teveel van rommeltjes en printjes. Hoe meer, hoe beter. Maar wel in koele kleuren. Woon heel klein, dus probeer me in te houden. Maar op Pinterest heb ik mijn grotere droomhuis al ontworpen 😁.

    Like

  2. Ik ben dol op interieurblogs, dus ik ga ze allemaal bekijken. Bedankt voor deze tips! Mijn interieurstijl is een mengelmoesje van Scandinavisch gemixed met oude spulletjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.