16 originele Date-ideetjes die gratis (of heel goedkoop) zijn

Ik vind het persoonlijk ontzettend belangrijk om elke twee weken (ofzo) iets leuks samen met de Lief te doen. Onze levens zijn behoorlijk vol en ik wil graag tijd vrijmaken voor hem, voor onze relatie. En whatdoyouknow, ik vind het zelf ook héél leuk om uit eten te gaan 😀

Maarrr…. als dat inderdaad steevast een avondje restaurant wordt, of misschien met ’n filmpje erbij, dan kan dat al snel € 100 kosten ( 2x € 15,- voor bios-tickets, diner à € 55/60, toetje of iets lekkers: € 10). En dan doe je helemaal niets geks. En prima als je daar het geld aan wílt besteden, maar dat hoeft niet.

Bovendien zorgt het limiteren van jezelf (of in dit geval je budget) vaak voor hele creatieve oplossingen. Dingen waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. Met de verbouwing die momenteel een groot deel van ons budget opeet, vond ik het tijd voor een lijstje. Want wat kun je dan allemaal voor leuks doen zonder dat het teveel kost of té saai/voorspelbaar wordt?

En nee, ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd. En ja, het zijn allemaal date-ideeën waarvoor/waarmee je geen extra troep in huis haalt.

De lijst met dates

 1. YouTube Karaoke Night – er staan 1000-en filmpjes met ondertiteling op YouTube. Popcorn en bitterballen en blèren maar (sorry buren).
 2. Old RomCom Night – beslis met kop/munt wie een film uit mag kiezen uit de categorie ‘oldskool romcom’. Denk Sleepless in Seattle, My Best Friend’s Wedding, You’ve Got Mail. Met 90’s hapjes zoals Wokkels, Lange Jan en misschien wel ’n Breezer (ja, ze bestaan nog!).
 3. Ouderwets Picknicken – zoek een kleine wandelroute uit en vul ’n rugzak met lekkere broodjes en wat fruit. Kleed je in matching kleuren à la ANWB-stel.
 4. Nailed-It Challenge – zoek een projectje op Pinterest en kijk wat je ervan bakt samen. Het kan iets om te koken/bakken zijn, iets creatiefs of iets technisch.
 5. Geocachen – dat is een onuitspreekbaar woord voor schatzoeken met GPS. Ken je het niet, kijk dan eens hier.
 6. Ontbijt-voor-Diner-date – ja, deze is leuk! Ontbijt heerlijk uitgebreid in de avond met een eitje, croissants, vers fruit, misschien wel een mimosa 🙂 In bed natuurlijk.
 7. Toerist In Eigen Land – reis naar de dichtstbijzijnde stad en volg er de standaard stadswandeling of bezoek de bekende plekken. Maak er de domste/gekste/leukste selfies samen. Bonuspunten voor zo’n heuptasje, fototoestel om je nek en afritsbroek.
 8. Niet-Lachen Challenge – zoek humoristische filmpjes op YouTube, kijk ze gezamenlijk en zie wie het eerst in de lach schiet. De verliezer… ?!?
 9. Ga Groen – bezoek een stadspark / natuurpark / natuurcentrum / nationaal park / arboretum. Draag jungle kleding / een bloemenshirt / tijgerprint.
 10. Samen iets goeds doen – via NLvoorElkaar kun je in je omgeving zien voor welke projecten/activiteiten er vrijwilligers gevraagd worden. Waarom niet samen iets voor je medemens doen?
 11. Double Daten – nodig een bevriend stel uit en kook wat lekkers. Zij nemen uiteraard het toetje mee. Simpel, en je kunt weer ‘ns goed bijkletsen.
 12. Dips & Docu’s – zet wat tapas en lekkere chips met dips klaar voor de avond en kijk een documentaire. Op Netflix staan er een heleboel, maar je kunt ook NPO Start gebruiken. Kies een onderwerp wat je beide aanspreekt.
 13. Strand/duinwandeling – oké, deze spreekt voor zich, toch? Neem een frisbee en iets lekkers mee. Even uitwaaien of juist bakken. Het hoeft niet altijd over de top.
 14. Fondue Avond – de 70s zijn weer helemaal terug. Je hebt er geen fonduepan voor nodig; een goede braadpan werkt ook. En dan lekker dippen… youknowwhatImsaying… 😉
 15. De Dag van Vandaag Date – in Nederland is er bijna elke dag wel een ‘dag van…’, de Dag van de Maximum Snelheid bijvoorbeeld, en de Dag van het Ei (11 oktober, zet ‘m in je agenda!). Bedenk een date met als thema de speciale dag die het die dag is. Het overzicht vind je hier.
 16. Oppas-Date – wees samen de in-huis-oppas voor het kindje/de puppy/het kitten van je zus / broer / buurvrouw / vriendin / single-moeder van school, zodat zij een avondje weg kan/kunnen. Neem je laptop met Netflix mee voor als de kleine op bed ligt.

Welke leuke date-ideeën heb jij om aan te vullen?

xAnja

Andere leuke doe-activiteiten vind je via deze links:

Anja

10 reacties op ‘16 originele Date-ideetjes die gratis (of heel goedkoop) zijn

 1. Die “FijneDagVan”-website kende ik nog niet. Wel een Amerikaanse versie, maar dat komt lang niet altijd overeen met wat we die dag in ons pannenkoekenlandje vieren. Handig!! Voor dates, maar vooral voor mijn blog. 😉
  Vooral voor mensen die – net als ik – niet in het midden van Nederland wonen, is spoordeelwinkel.nl trouwens ook wel een goeie tip. Niet gratis, wel een stuk goedkoper. Een retourtje Breda-Amsterdam kost bijvoorbeeld rond de 40 euro. Via de Spoordeelwinkel betaal je maar 20 euro en dan krijg je er nog iets lekkers bij ook. Tel uit je winst!

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha, de ‘Dag van Vandaag Date’ vind ik heel leuk en origineel bedacht! Ik ga zeker eens kijken of ik date-ideeën kan bedenken rondom bepaalde themadagen. Ik ben het trouwens helemaal met je eens dat dates helemaal niet veel geld hoeven te kosten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb afgelopen weekend samen met mijn vriend gekookt voor drie andere vrienden. Dus we hebben soort van punt 11 gedaan van jouw lijst. We hebben heel gezellig samen in de keuken gestaan en het eten was erg goed gelukt. Het is iets wat je best wel vaak kunt doen, want eten moet een mens toch 😉

  Wij doen ook regelmatig een hele middag of avond spelletjes. De hele spelletjescollectie uit de kast trekken, en dan om de beurt een spel kiezen om te gaan doen. Of juist dat ene, veel te lang durende spel met die veel te ingewikkelde regels erbij pakken en eindelijk eens spelen.

  Samen naar de IKEA, niks kopen behalve een afwasborstel helemaal op het eind, maar wel op alle banken proefzitten en op alle bedden proefliggen en op alle inrichtingen commentaar geven.

  Een wandelingetje maken door je eigen wijk in de avond als de merels hun territorium aan het afbakenen zijn, en kijken hoe veel merels je tegenkomt. (Ze gaan dan op een van de hoogste punten in hun territorium zitten, dus ze zijn vrij makkelijk te spotten en je hoort ze natuurlijk ook.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.