In één keer afmelden voor alle reclamepost: kan dat?

Persoonlijk vind ik het onwijs irritant als ik reclame krijg, geadresseerd of niet. Ik vind het niet nodig en zonde van het papier, de drukkosten, de tijd en moeite van het hele proces: van de gedachte in het hoofd van de marketeer via de postbode tot ikzelf die de fröbels weer bij het oud papier kan gaan lopen brengen.

Dus, zo dacht ik: daarvoor wil ik me afmelden. TOTAAL, in mijn geval, want ik hoef echt 0.0 aanbiedingen of info-brieven te ontvangen. Eerder schreef ik al hoe ik dat doe met email-nieuwsbrieven en reclame-mails. We hebben ook een sticker op de brievenbus (die van Loesje).

Maar met de echte fysieke post kan het ook. Dankzij Postfilter. En nee, ik heb geen aandelen en wordt niet betaald voor dit artikel. Ik hoop er weer een aantal bomen mee te besparen, milieukarmapunten te verzamelen, mensen de onnodige loop naar de papierbak te besparen.

Postfilter werkt vooral voor bedrijven/organisaties waar je nog geen band mee hebt. Het is het zogenoemde ‘cold calling’, maar dan dus niet aan de telefoon 😉 Zo kan een postorderbedrijf je zomaar hun catalogus sturen (hoe 1999!) en kunnen goede doelen je wijzen op hun nieuwe campagne.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Je geeft je woonadres op en je mailadres. Dan vink je aan welke “blokkades” je op je adres wilt vastleggen. Dit gaat thematisch. Zo kun je bijvoorbeeld Esoterie een blokkade opleggen, maar Telecomaanbieders open laten staan. Je krijgt dan dus wél aanbiedingen van de tweede, maar niet meer van de eerste. Je kunt ze natuurlijk ook allemaal aanvinken.

Je kunt ook per naam én adres geadresseerde post afmelden. Dan krijgt je lief dus nog wel de auto-reclame, maar jij bent vrij van deze frutsels.

Vervolgens moet je je gegevens verifiëren per email – anders kan natuurlijk iedereen voor jou deze Postfilter erop zetten. Meteen na de verificatie is je registratie verwerkt en “actief”. Aanpassen kan door dezelfde stappen nogmaals te doorlopen. De registratie is 5 jaar actief, waarom dat zo is weet ik ook niet, maar dat stond in de bevestigingsmail.

Ook aan de slag? Dat kan hierrrr.

Uitzondering

Als je een klantrelatie met een bedrijf of organisatie hebt (want je hebt er bijvoorbeeld wat gekocht of je hebt van hun diensten gebruik gemaakt) dan kun je gebruik maken van het ‘recht van verzet’. Dat ken je misschien vanuit het telefonische verkoopgesprek. Het ‘bel me niet register’ is een praktische vorm van het recht van verzet, en Postfilter is dat dus ook.

Weer wat geleerd of kende je deze optie al?
xAnja

Anja

11 reacties op ‘In één keer afmelden voor alle reclamepost: kan dat?

  1. Had er nog nooit van gehoord! Goede tip, ga er eens naar kijken. Het valt gelukkig wel mee hoeveel ik binnenkrijg, door de sticker op de brievenbus.

    Like

  2. DANK. JE. WEL. ♥ Wat ben ik blij hiermee, het is de laatste tijd echt een irritatiepunt aan het worden. Al dat plastic erom heen, ugh. Ik heb me direct aangemeld!

    Like

  3. Je kunt verder onderzoekfilter.nl gebruiken om ook niet meer lastig gevallen te worden over marketingonderzoek, statistisch onderzoek e.d.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.