Dag 20: 26-02 | Hoeveel gaf ik uit aan boodschappen?

De laatste dag van VoorraadFebruari komt steeds dichterbij en dus wordt het tijd om de balans op te maken: hoeveel gaf ik uit deze maand aan de boodschappen en wat was het effect op de boodschappen bill van deze maand?

Hoewel de maand nog niet om is, heb ik al wel de boodschappen tot en met de laatste dag van februari binnen en dus kan ik redelijk zeggen of dit een succesvol maandje is geweest voor de pot @ huize Dutchie.

Gewone maand

Eerst moest ik natuurlijk weten wat ik normaliter uitgeef aan de boodschappen. In januari bleek dat € 207,60 te zijn. Ja, op de eurocent gerekend inderdaad. Grappig genoeg komt dat al heel erg in de buurt van het budget wat ik voor deze speciale maand instelde (al wist ik dat toen nog niet). Dat is voor ons huishouden namelijk € 208 per maand, inclusief huishoudelijke uitgaven, dierenvoeding en basisverzorging.

Voorraad-eten

En hoe ging dat dan in februari… nou, dat was wel verbazend. De totale kosten, ook weer inclusief huishoudelijke aankopen, kwamen op een totaal van € 141,03. Sjonge, da’s een verschil! En ook heel wat minder dan het geplande budget van € 52 per week: dat vond ik al ‘krap’, maar we bleken het dus gewoon af te kunnen met ongeveer € 36 per week aan extra boodschappen – de rest lag gewoon in de kast.

Fenomenaal. Toegegeven: deze challenge was me niet om het geld te doen, maar dit vind ik toch wel verbazend. En nu ben ik benieuwd naar jouw resultaten! De actie van vandaag: kom te weten hoeveel je deze maand uitgaf aan de boodschappen en wat dat normaal gesproken is? Ben je binnen budget gebleven of juist niet?

Hoe kwam dat zo?

Een logische vraag na dit artikel is natuurlijk: hoe heb je zoveel bespaard? Ik denk dat het een combinatie is van bewust kopen (a.k.a. heel veel laten liggen!) en écht gebruiken wat er in de kasten ligt, ook al leverde dat soms wat rare combinaties op. M’n vriend heeft nog niet geklaagd, dus ik zie dat als positief 😀

Benieuwd naar jullie cijfertjes!

xAnja

6 gedachten over “Dag 20: 26-02 | Hoeveel gaf ik uit aan boodschappen?

 1. Dit is natuurlijk niet persé een besparing, toch? Of wel?

  Ik bedoel: die voorraden hebben ook ooit geld gekost en er is zomaar een kans dat je weer eens een voorraad zult krijgen.
  Wat natuurlijk wel een voordeel is van die focus op voorraden, is dat je minder kans hebt op voedselverspilling. Hoewel ik dan ook weer ergens gelezen heb dan een blik mais dat over de datum is, nog jarenlang prima kunt eten…..

  Like

  1. Dat klopt natuurlijk helemaal. Hoewel er hier ook wel eens wat aan me gegeven wordt en m’n vriend van zijn werk nog wel ‘ns wat meeneemt is het meeste wel gekocht. De winst zit ‘m erin dat ik het nu niet uitgegeven heb en dat het er niet blijft staan tot het over de datum is en/of helemaal niet gebruikt wordt

   Liked by 1 persoon

 2. Wow, wat inspirerend! Ik denk dat ik minstens twee weken alleen groente en fruit zou hoeven te kopen als ik mijn voorraadskasten leeg zou maken. In principe maak ik groente en fruit wel op tijd op, maar eten in mijn voorraadskasten kan makkelijk vergeten worden onder het mom van – dat blijft toch wel goed. Ik ga de komende weken maar eens proberen mijn voorraad weer eens een beetje bij te eten.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.